FCF: L’escàndol de les falsificacions ja arriba al Jutjat

El pròxim 16/10 està citat com ‘investigat’ el fill del delegat de futbol sala de les Terres de l’Ebre de la FCF, Miquel Àngel Esquerrè, per una presumpta falsificació de signatura i suplantació de personalitat

Miquel Àngel Esquerré Batalla, vocal i delegat del futbol sala a les Terres de l'Ebre // FOTO: FCF
Miquel Àngel Esquerré Batalla, vocal i delegat del futbol sala a les Terres de l’Ebre // FOTO: FCF

@ManuelSeguraM

La justícia és molt lenta, però es mou; triga, però es mou. És el cas de la presumpta falsificació de signatures i suplantació de personalitat amb la Federació Catalana de futbol com a protagonista central. Més d’un any després ja hi ha moviment judicial

La denúncia de la presidenta del Riba-roja d’Ebre, María Rosa García Piñol, el passat 22 de maig del 2022 (data d’eleccions a la Federació Catalana) comença a veure la llum. De fet, el pròxim 16 d’octubre està citat, a Tortosa, E.L., fill del delegat del futbol sala de la zona, Miquel Àngel Esquerré Batalla. Se sol·licita la seva presència en qualitat d’‘investigat’ per a declarar sobre la seva presumpta vinculació en el cas.

Aquesta Redacció no ha pogut constatar si el seu pare i la seva núvia, a qui s’assenyala com a autora de l’acte de votació, també han estat requerits.

RECURS I AL JUTJAT

Després d’acudir a les urnes el llunyà 22 de maig, es va produir la denúncia de l’interventor del candidat Juanjo Isern i de la mateixa presidenta de taula i secretària de Terres de l’Ebre.

Les presumptes irregularitats en les eleccions del maig passat del 2022 comencen a arribar al Jutjat  // FOTO: FCF
Les presumptes irregularitats en les eleccions del maig passat del 2022 comencen a arribar al Jutjat // FOTO: FCF

Mesos després (octubre 2022) , María Rosa García va resumir a la perfecció la situació a la Cadena SER: “Anem diumenge a votar i quan arribo allà em diuen que jo ja he votat. Van falsificar la firma del vicepresident, el senyor Francisco Paniagua, alhora que el seu càrrec, perquè van dir que era el secretari. I van autoritzar una noia que no tenim el gust de conèixer. És una aberració que un notari sigui capaç de fer aquestes malifetes”.

LA SORPRESA DEL RIBA-ROJA

El Riba-Roja va ser un dels clars afectats per aquesta situació de suplantació de personalitat encara que també van aparèixer altres clubs com JE Mora la Nova o CE Tivissa; no obstant això, aquesta Redacció no té constància de cap moviment per part d’aquestes dues entitats.

“Que la justícia segueixi el seu camí”, comenta a Futbolcatalunya l’actual màxima directiva del club ebrenc i consellera de Salut, Joventud i Igualtat del Consell Comarcal. “Jo continuo sorpresa perquè un notari, que és una persona amb valor afegit, doni fe d’alguna cosa que no té valor. No puc entendre-ho”.

Rosa Maria García Piñol, presidenta Riba-Roja de l'Ebre i consellera de Salut, Joventud i Igualtat del Consell Comarcal // FOTO: ERC
Rosa Maria García Piñol, presidenta Riba-Roja de l’Ebre i consellera de Salut, Joventud i Igualtat del Consell Comarcal // FOTO: ERC

García recorda que quan va anar a denunciar a comissaria “ni els Mossos s’ho creien. Això és molt greu perquè parlem de suposada suplantació de personalitat. Només el segell era el correcte i encara, per cert, no l’han retornat”

Per cert: “Jo no haig de perdonar res a ningú encara que no hagués estat malament que algú de la FCF hagués anomenat per a disculpar-se per part seva. Tot això és una aberració i, a nivell de carrer, m’ha felicitat molta gent de futbol”.

LLUNYANIA I OBLIT

La presidenta del Riba-Roja “veu bruixes i que això s’allarga massa” encara que en informar-la sobre la presència del fill (com a mínim) del delegat de futbol sala de les Terres de l’Ebre en el jutjat li anima.

Ja sé que som l’últim poble de la província i estem molt lluny de tot, inclosa la Federació, som molt petits, però aquí estem”, afegeix.