FCF: Comença el gran partit dels jutjats

Aquest divendres ha començat a produir-se una de les diverses cites amb la justícia que la FCF, i més particularment el seu president Joan Soteras, i el seu director general José M. Calle, tenen per davant

El president de la Federació Catalana de futbol, Joan Soteras, als jutgats de L'Hospitalet // FOTO: Captura Mundo Deportivo
El president de la Federació Catalana de futbol, Joan Soteras, als jutgats de L’Hospitalet // FOTO: Captura Mundo Deportivo

@ManuelSeguraM

El president de la Federació Catalana de futbol (FCF), Joan Soteras, i el director general José M. Calle, han acudit aquest divendres a declarar a la Ciutat de la Justícia després de la denúncia presentada per l’exassessor jurídic José Domingo Valls i l’excap de compres, Joan Antoni Ruiz.

FCF: REVELACIÓ DE SECRET

En primer lloc, i acompanyats dels seus corresponents lletrats –el president amb l‘advocada federativa ‘especialista en delictes de sang’ Maria Barbancho-, Soteras sí que va parlar. En segon lloc, l’executiu, que va entrar amb molta anterioritat, va ser tot el contrari doncs va escollir la via del silenci.

Segons testimonis presencials, l’actual president de la Catalana va negar haver entrat o ordenat en el compte de correu federatiu dels denunciants (Valls i Ruiz); alhora que es va referir a l’especial antipatia o campanya de desprestigi que li processa l’anterior exadvocat de la FCF.

Aquest pròxim dimecres està previst que acudeixin a L’Hospitalet el secretari general Oriol Camacho, Albert Hector Parés i Albert Fernández, caps del departament informàtic.

El president amb l'advocada federativa 'especialista en delictes de sang' Maria Barbancho FOTO: Captura Mundo Deportivo
El president amb l’advocada federativa ‘especialista en delictes de sang’ Maria Barbancho FOTO: Captura Mundo Deportivo

La denúncia es va presentar el passat 10 de març davant el jutjat 31 d’instrucció de Barcelona per la presumpta comissió de dos delictes de revelació de secrets.

JOSÉ DOMINGO VALLS, A l’ATAC

Segons va declarar José Domingo Valls a Mundo Deportivo aquest passat 30 d’abril “la denúncia es basa en haver ordenat els denunciats, Soteras i Calle, l’entrada i còpia il·legal dels correus federatius amb titularitat meva i de Joan Anton Ruiz”.

De la mateixa manera, en el cas de l’excap de compres “per no prestar-se a les pressions que rebia per a no fer bé el seu treball de controlador de les despeses i de la contractació amb tercers”.

MÉS ASSUMPTES PENDENTS

En resum: amb aquesta primera causa es dóna inici a una llarga llista d’assumptes judicials que els jutjats hauran de dirimir en els pròxims mesos com són les nombroses denúncies que obren a la ‘compliance’ amb silenci absolut per part federativa.

José Domingo Valls, l'exassessor jurídic de la Federació // FOTO: FCF
José Domingo Valls, l’exassessor jurídic de la Federació // FOTO: FCF

Especial rellevància adquireix, sobretot, l’actual vocal (exdelegat del Penedès-Garraf, Manel Durán) amb tres causes pendents de resolució. Entre altres, la inhabilitació permanent del president i del director general.

D’altra banda, pactades les diferències amb l’opositor de Gavà (Ivan Carrillo), Soteras haurà d’acudir davant el jutge per a respondre a les acusacions que va realitzar a Tàrrega 2019; amb aquest cas es va parlar de la gestió de Luis Dorado a la Mutualitat de futbolistes.