Estrada és queda sol enfront d’Enríquez Negreira

Quina és la raó que ha mogut al col·legiat català Xavier Estrada Fernández a presentar una querella contra José Mª Enríquez Negreira i el seu fill davant el silenci preocupant de la FCF i la posició inqualificable de la RFEF i els seus companys?

Estrada Fernández ha estat l'únic que s'ha querellat contra Enríquez Negreira i el seu fill // FOTO. Facebook X.E.
Estrada Fernández ha estat l’únic que s’ha querellat contra Enríquez Negreira i el seu fill // FOTO. Facebook X.E.

@ManuelSeguraM

Nou capítol del desagradable i impressionant cas ‘Enríquez Negreira’ revelat per la Cadena SER (Catalunya) i davant el qual el CTA (Comitè Tècnic d’Àrbitres) no acaba de comptar tota la veritat. Igual que la FCF. Roda de premsa corporativa facilitada pel secretari general de l’Espanyola, Andreu Camps, i el president dels col·legiats, Luis Medina Cantalejo, que deixa la polèmica molt visqui encara que amb poques respostes.

ESTRADA SABIA ON ES FICAVA

Entre les moltíssimes curiositats que es donen en el cas ‘Enríquez Negreira-FC Barcelona’ s’afegeix la querella interposada pel català Xavi Estrada Fernández contra l’exvicepresident arbitral i el seu fill. Un presumpte delicte de corrupció esportiva o de frau esportiu han estat les dues raons per a aquest anunci en solitari perquè cap dels seus companys (en actiu o retirats) li han donat suport.

La querella argumenta que “els querellats han actuat amb un manifest ànim de lucre i amb la pretensió evident d’influir en les decisions arbitrals, a fi de garantir que aquestes no perjudiquessin l’FC Barcelona”. Aquest pas no ha agradat massa a Madrid i ha quedat molt clar en la roda de premsa d’aquest dijous.

La RFEF i el CTA ha volgut transmetre imatge d'unitat // FOTO. RFEF

La RFEF i el CTA ha volgut transmetre imatge d’unitat // FOTO. RFEF

Ningú pot respondre per què el lleidatà s’ha quedat només en aquesta lluita per esclarir la veritat mentre tot el col·lectiu continua sense fer un pas definitiu en els jutjats així com les federacions.

NI ESTRADA NI XAVI MORENO PARLEN

Curiós i sorprenent ha estat escoltar a Medina Cantalejo dir que “la seva querella serà una qüestió del col·lectiu i d’ell. Li tractarem amb el màxim respecte”. Només faltaria perquè sembla que Estrada, psicòleg amb especialització neuro, hagi faltat a algú i això està molt lluny de la realitat.

Aquesta distància dels seus actuals companys s’ha repetit amb la FCF i amb el seu màxim responsable arbitral, Xavi Moreno Delgado, qui no va voler manifestar-se en cap sentit a aquesta Redacció. Sempre ha quedat clar que les relacions del col·legiat internacional amb els responsables de Catalunya no han estat excel·lents i ara, per descomptat, no anava a ser una excepció. El silenci és l’ordre des del carrer Sicília.

https://twitter.com/diarioas/status/1631256349563658240

EQUIVOCACIÓ I RECTIFICACIÓ

Al llarg de la matinal, alguns mitjans han publicat que Estrada havia estat apartat de la seva posició al VAR per la seva actitud. Ha estat el cas del diari AS la informació del qual ha estat retuitejada per aquesta Redacció quan després es va saber que tenia dos partits d’AVAR a l’ésser un àrbitre català i apareixien tres equips als quals no pot arbitrar. Rectificat queda.

“En aquesta situació hem d’engranar tots els partits perquè no hi hagi problemes. No ho hem apartat. Hi ha hagut moments enguany que per la protecció dels àrbitres, han descansat. Se li tractarà amb absolut respecte, esperem que sigui recíproc”, va declarar Medina.