“Estrada em preocupa zero, zero, zero”

Xavi Moreno Delgado, director del Comitè tècnic d’àrbitres de Catalunya, no està preocupat per les declaracions del col·legiat Estrada Fernández sobre els pagaments a Negreira per la directiva de Joan Soteras

Estrada Fernández, Soteras, i Moreno Delgado, protagonistes amb el 'cas Negreira' // FOTOS: E.F./FCF
Estrada Fernández, Soteras, i Moreno Delgado, protagonistes amb el ‘cas Negreira’ // FOTOS: E.F./FCF

@ManuelSeguraM

El cap dels àrbitres de Catalunya, Xavi Moreno Delgado, no sembla molt preocupat per les últimes declaracions de l’advocat de l’actual col·legiat de VAR, Xavier Estrada Fernández. El lletrat de l’ilerdenc, Jorge Culleré, va afirmar a MARCA que el seu representat sol·licitava al jutge la presència de Moreno per a aclarir diversos conceptes de cobrament i responsabilitats.

En concret, sol·licita que el jutjat número 1 reclami la presència del director del CTCAF i encara vicepresident del CTA nacional la dimissió del qual – (com va avançar Futbolcatalunya)- es concretarà a la fi de juny.


Notícia avançada dimecres passat 17 per Futbolcatalunya

ESTRADA FERNÁNDEZ DEMANA

L’escrit que gira sobre el ‘cas Negreira’ pretén que respongui a tres preguntes. Una: per què es van pagar 12 factures a l’exvicepresident arbitral, a través de la seva empresa Dasnil, i que l’acrediti. Dos: si, després d’aquesta data, s’han continuat efectuant més pagaments. I tres: que certifiqui si la FCF no va signar cap contracte amb Enríquez, com va declarar el secretari general, Oriol Camacho.

Una de les factures abonades per la FCF a Enríquez Negrerira en el 2019 sota presidència de Soteras // El Confidencial
Una de les factures abonades per la FCF a Enríquez Negrerira en el 2019 sota presidència de Soteras // El Confidencial

MORENO DELGADO RESPON

“Estrada em preocupa zero, zero, zero”, respon obertament Moreno a la trucada de Futbolcatalunya. Encara més, especifica que no van ser 12 factures sinó 5 per valor de 3.000 euros per diferents assessoraments. I aquesta relació va acabar quan va començar la d’Enríquez i el seu fill amb Mundo Deportivo.

A la segona pregunta, res de res, zero, no té cap recorregut”, afegeix com a “segona mentida” i finalitza amb una altra resposta categòrica que reafirma a Camacho. Sobre la seva tercera pregunta, no tenia res signat –“zero”- amb la Federació.

Soteras també va contribuir per a 'ajudar' a Enríquez Negreira a costa del futbol català // FOTO. FCF
Soteras també va contribuir per a ‘ajudar’ a Enríquez Negreira a costa del futbol català // FOTO. FCF

Això sí, no sols eludeix qualsevol responsabilitat personal sobre aquestes factures abonades a Enríquez Negreira sinó que també assenyala a qui va efectuar el pagament, el president septuagenari Soteras. Els tres noms que assenyala són “José Domingo Valls (exassessor jurídic), Lluís Broto (cap administració) i Joan Anton Ruiz (cap de compres), els gerents”.

Moreno no descarta, per descomptat, també querellar-se contra Estrada o contra qui consideri oportú en el cas de no dir la veritat.