Soteras (FCF) també va pagar a Enríquez Negreira

Això es dedueix de tres factures que ha tret a la llum ‘Elconfidencial’ per un import de 1.800 euros i corresponents a març, abril i octubre del 2022 “per assessorament tècnic

Soteras també va contribuir per a 'ajudar' a Enríquez Negreira a costa del futbol català // FOTO. FCF
Soteras també va contribuir per a ‘ajudar’ a Enríquez Negreira a costa del futbol català // FOTO. FCF

Ningú sabia res fins avui encara que aquest dimecres 22 de març ha servit també perquè ‘El Confidencial’ tregui a la llum tres factures (una primera, doble) de l’ex col·legiat José María Enríquez Negreira; totes tres van ser emeses amb destinació a la Federació Catalana de futbol i amb Joan Soteras com a president. El concepte habitual d”Assessorament Tècnic’ ha servit, com en molts casos, per a intentar explicar aquest ‘servei’.

En aquestes factures que ha publicat aquest diari digital, a nom de l’empresa (Dasnil 95 SL) de l’exárbitre, es pot llegir un import total de 1.200 euros, per març i abril, i de 600 per octubre.

Curiosa relació Federació-Enríquez quan no s’ha vist mai al segon responsable dels àrbitres nacionals en cap acte del carrer Sicília, però aquí queda el triple import carregat al compte federatiu. No es descarta que puguin existir més factures encara que, ara com ara, només s’han revelat aquestes tres.

El 'desaparegut' Llaó va recomanar els serveis de Negreira a la Catalana i després va rebre un premi // FOTO
El ‘desaparegut’ Llaó va recomanar els serveis de Negreira a la Catalana i després va rebre un premi // FOTO. FCF

L”AMIC’ ENRÍQUEZ NEGREIRA

Segons fonts consultades per aquesta Redacció, l’acostament d’Enríquez Negreira a la Catalana es va començar a facilitar quan es va acabar el que mantenia amb el FC Barcelona. Aquest ‘assessorament tècnic’ i aquests imports van trobar feliç resposta amb la recomanació de l’exdirectiu Josep Llaó (desaparegut des del 2022).

Potser aquest va ser un dels seus majors ‘encerts’ com a federatiu perquè va ser homenatjat per Soteras a la 7a Edició de la Nit de l’arbitratge català.

De fet, el fill del excolegiado Javier Enríquez va acudir moltes vegades a la FCF per a donar diverses xerrades sobre ‘l’entrenament mental de l’àrbitre’

Javier Enríquez va donar diverses xerrades sobre 'l'entrenament mental de l'àrbitre' FOTO. FCF
Javier Enríquez va donar diverses xerrades sobre ‘l’entrenament mental de l’àrbitre’ FOTO. FCF

GAIREBÉ 100.000 EUROS DE SUPERÀVIT

En ordre econòmic també caldria destacar el superàvit pròxim als 100.000 euros que podria presentar la Federació a la pròxima Assemblea de clubs. Almenys aquesta és la quantitat que tenen preparada per a mostrar la seva impecable gestió:  en aquest 2022 està inclosa la multa per part de l’Agència de la competència pròxima al milió d’euros.