Espanyol i Badalona volen la Copa del Rei

El RCD Espanyol i el CF Badalona buscaran a partir d’aquest dijous la Copa del Rei juvenil enfront de l’amfitrió Oviedo i Mallorca, respectivament

Badalona i Espanyol tenen una gran oportunitat per a proclamar-se campions de la Copa del Rei juve il 2024 // FOTOS: RCDE i CFB
Badalona i Espanyol tenen una gran oportunitat per a proclamar-se campions de la Copa del Rei juve il 2024 // FOTOS: RCDE i CFB

La Copa del Rei juvenil obre la seva Final four aquest dijous a l’històric Carlos Tartiere amb 4 protagonistes d’excepció. Només els pericos, entre els presents, saben el que significa guanyar aquest títol en 5 ocasions així que l’emoció està garantida.

Badalona-Mallorca (16.30 h.) i Espanyol-Oviedo (20 h.) conformen el calendari d’una competició amb final marcada per al diumenge 10 de març (12 h.).

UNA COPA DEL REI SEMPRE DESITJADA

Cal recordar que el futbol català no ha aconseguit aquest títol des d’un llunyà 23 de juny del 2012 quan els pericos van superar al Málaga per 0-1.

Des d’aquesta data, s’han jugat 9 edicions més -no es van disputar les de 2020 i 2021 per la pandèmia- sense color català. Com a màxim, els blanc-i-blaus van obtenir el subcampionat en el 2022 enfront del Reial Madrid (2-1).

Genís Sampietro, entrenador del CF Badalona en la seva primer temporada com escapulado // FOTO: CF Badalona
Genís Sampietro, entrenador del CF Badalona en la seva primer temporada com escapulado // FOTO: CF Badalona

La Copa del Rei, un títol sempre desitjat per qualsevol club, arriba en un moment ben diferent per a Espanyol i Badalona.

EL SOMNI DEL BADALONA

Primer s’estrenaran els de Genís Sampietro. Després d’eliminar a Osasuna, al Tajonar, al Barcelona, a la CE Joan Gamper, i al Leganés, al seu Municipal, toca ara el Mallorca en una de les semifinals.

El premi ja l’han obtingut amb escreix i ara només poden recollir la gran recompensa. Sisens en la Lliga, a 15 punts del líder del Grup III (Mallorca), els escapulats saben que l’empresa és certament complicada. No obstant això, aquesta ratxa de 3 empats i 3 triomfs hauran d’oblidar-la i centrar-se en aquesta Copa. La seva màxima aposta es diu Tomás Carbonell amb 10 gols.

JAVI CHICA, TÈCNIC DEL RC ESPANYOL 2023-2024

UN ESPANYOL DE CATEGORIA

Per part seva, l’Espanyol de Javi Chica, amb només 1 derrota en el campionat de Lliga, rivalitzaran amb l’amfitrió Oviedo. Tercers del Grup I de la DHJ, els asturians sumen 16 triomfs, 3 empats i 4 derrotes en la Lliga amb un total de 50 gols anotats per 21 rebuts.

L’Espanyol, que ha hagut d’eliminar a Compostela, Reial Madrid i Betis, sempre a la CE Dani Jarque, arriba en un bon moment de forma. Amb només un KO en la Lliga, els de Chica saben que les seves opcions són màximes per a aconseguir el títol.