Entre Salt, Bescanó i Sant Gregori, atenció a Brice Keumanga

El nou davanter del Bescanó, Brice Keumanga ‘Braiza’, és tot un referent golejador a Girona. Establert a Salt, es multiplica com a futbolista de l’equip del Gironès, coordinador de juvenils i amateur del Sant Gregori i com a treballador d’una gran empresa de la zona

Un exemple:  Brice Keumanga (31 anys),, nou jugador del Bescanó // FOTO: CE Bescanó
Un exemple: Brice Keumanga (31 anys),, nou jugador del Bescanó // FOTO: CE Bescanó

@ManuelSeguraM

És un dels golejadors de Segona Catalana (19) només superat per Pol Compte (Empuriabrava, 20), Alex Gaitán (EF Bosc de Tosca, 19) i Gerard Muñoz (Bescanó, 19). Quatre han estat des del punt de penal, lloc des del qual tampoc li va malament. Brice Keumanga (31 anys), o Braiza per a tots, és un tipus que es guanya la vida a Salt com a proveïdor d’una companyia d’alimentació (Frit), que jugava en el Guíxols –acaba de fitxar pel Bescanó-, i coordina el futbol juvenil i amateur al Sant Gregori.

“Vaig arribar a Catalunya amb la meva mare i la meva germana des de Camerun (Douala) quan tenia 10 anys, és a dir, ja porto aquí més anys que al meu país. Vam estar cinc anys a Premià i als 15 vam anar a viure a Salt fins avui, ara amb la meva parella”, comenta aquest futbolista que treu temps d’on no hi ha per a “practicar una passió. Primer està la feina i, quan acabo, em toca coordinar al Sant Gregori i preparar-me jo”.

TOT UN SENYOR DE SALT

Amb un català perfecte i amb una educació exquisida, Braiza afirma que ara es compromet “amb el Bescanó per a ajudar i donar el màxim i aconseguir el nostre objectiu. Cal ser ambiciosos, arribar el més lluny, mantenir la categoria, competir al màxim i, després, ja veurem”. Fins aquí recorda haver passat per “Premià de Mar,. Masnou (cadets), Salt Coma Cros (juvenils), Girona (juvenil), amateurs de Quart, Manlleu, La Jonquera (Tercera Divisió) i durant aquests tres últims anys a Sant Feliu de Guixols”.

Brice se sent “molt estimat, sí, no em puc queixar. Hi ha moments per a tot i a Camerun sí que ho vaig passar malament; una vegada aquí no ens ha faltat mai de res”, no obstant això tampoc ha estat un camí “fàcil perquè hem viscut coses de tot. Hi ha persones més i menys educades que unes altres a tots els llocs, i, si no et tracten amb educació, ni se’ls mira a la cara. Hi ha molta feina al davant per a fer però la majoria de gent s’ha portat bé i m’han tractat amb molt de respecte”.

SACRIFICI I ESFORÇ

La seva doble funció com a coordinador al Sant Gregori és una altra satisfacció. “Em tracten de tu, per descomptat. Els hi fa molta gràcia els bessons que tinc i jo dic que tot això és esforç i si no es treballa i s’entrena, no s’aconsegueix res”

Aquest ‘saltenc’ que comença a fer la seva història a terres gironines reivindica el futbol amateur en les categories amateur on “sempre t’arriba l’oportunitat. He sobreviscut en moltes d’aquestes categories però hi ha futbolistes amb molta capacitat per a fer-ho en altres superiors. Clar que els qui estem en aquestes categories és perquè ens agrada el futbol, tenim passió i devoció, juguem per a passar-nos-ho bé i pels amics. Mai compensa el sacrifici ni el temps que li dediquem”.

Aficionat de “Del Piero, des de xaval, i pel qual he admirat el futbol” i de, no faltaria més “de Messi. Sí, és un futbolista molt petit i amb moltes condicions adverses però és el millor del món, el millor de tots els temps. Si no t’agrada Messi, no t’agrada el futbol”.

El missatge d’aquest treballador al futbolcat passa per “intentar fer les Lligues més competitives encara que la FCF ho està fent bé. Aquestes resolucions finals del futbol base són el més correcte i entenc que tothom tingui la seva opinió. De tot s’aprèn”.