En mans de Llagostera, Hospi, Horta i Prat

La promoció d’ascens de Llagostera, Hospi, Horta i Prat posarà moltes coses en joc per al futbol català. Aquestes quatre possibilitats d’ascens obren l’esperança per a un Sants que ha acabat 17è

Llagostera
Llagostera: una gran familia i molt feliç/FOTO: Club

El sorteig de promoció d’ascens que s’efectuarà aquest dilluns (16.30 hores) a Las Rozas pot decidir moltes coses per al futbol català. Ara per ara, l’única cosa clara és que Llagostera, Hospi, Horta i Prat estaran en el sorteig igual que respira la UE Castelldefels com a 17è de grup mentre el Sants haurà de resar. (Veure MARCADOR i CLASSIFICACIÓ)

Qui millor ho té és el Llagostera d’Oriol Alsina. No hi ha dubte que quedar campió sempre té premi afegit i d’aquesta manera els gironins tenen dos partits per a tornar a Segona B. Sinó, queda una posterior fase per a remeiar la situació. De qualsevol manera val la pena pensar només, inicialment, en la primera possibilitat per a un equip fet per a l’ascens.

El Llagostera, que va sortir a Ascó disposat a treure dubtes, aconsegueix la promoció amb les seves millors gales. Des del 24 de febrer, que van caure com tothom en el Feliu i Codina, no saben el que és una derrota i acumulen 9 triomfs per 3 empats. La basa del seu Municipal és clau.

Una bona Copa

L'Hospitalet
Final amb sofriment en L’Hospitalet/FOTO: CELH

A aquest premi del títol cal unir la possibilitat de jugar la Copa del Rei igual que per al CE L’Hospitalet. Curiós el cas dels riberencs perquè durant 21 minuts van estar en la tercera plaça en anar perdent amb un grandiós Reus B Cambrils, amb especial accent per a Ruben Enri. Es va avançar l’equip visitant a La Feixa Llarga (Fabra 67′) i fins i tot un travesser i la mala fortuna van evitar mals majors que el capità, sempre oportú, Dani Fernández (minut 87!!) va arreglar. Empat local que arriba segon a una fase de record ingrat però que ha de superar.

Fabulós Horta

Finalitza tercer i mereix tots els elogis l’Horta de Castro. Amb 20 partits jugats a casa (16 victòries i 4 empats), el Feliu serà el major enemic per a qualsevol rival de promoció. Segur que als hortencs els és igual els rivals que els poden tocar perquè aquests ‘enemics’ ja saben que en el seu territori ningú guanya. Excepcional campanya. Per cert, el seu primer golejador ha estat Narcís Barrera amb 7 gols, molt lluny del Pitxitxi Expósito (Hospi, 24), Arranz (Terrassa, 17) i Carlos Cano (Cerdanyola, 15), però els seus gols han tingut el seu pes en or.

Debut de Raillo

L’únic dels quatre equips que es jugaran aquest ascens que va perdre aquest diumenge va ser el Prat. Els de Dólera, amb 1 punt sumat dels últims 12, han de recuperar forces d’on sembla que no hi ha encara que ja poden comptar amb les seves últimes incorporacions Peke i Manolo Raillo. Equip menys golejat del campionat (22), que també mereix un aplaudiment, els potablava ja saben el que els espera encara que només poden guanyar o guanyar.

Els mariners se salven

Castelldefels
Els Canyars són de Tercera/FOTO: UE Castelldefels

Per a baix, l’única incògnita es deia Castelldefels i els de Miki Carrillo van treure forces per a seguir un any més a Tercera Divisió. Amb 43 punts, els mateixos que el Sants, els grocs van superar un Europa decebedor pel que el seu propi tècnic

David Vilajoana va demanar disculpes. Jordi Cano va amargar la matinal al seu germà Alex, igual que Eric González (dos gols en tres minuts i amb 120 segons en el camp perquè va entrar com a substitut de Jonathan). Miracle en Els Canyars i a resar els de Tito Lossio perquè aquesta plaça compensatòria quedi en Tercera si puja algú.

Temps hi haurà per a analitzar una temporada que ja és història en la seva fase regular encara que també mereix figurar en aquest resum Ramon Sardà. Els seus tres gols per al Vilafranca enfront del Sant Cristóbal deixen al subcampió de la Copa Catalunya entre els deu primers de la classificació.