Els millors de 1a Federació de la temporada 22/23

Els seguidors de FutbolCatalunya escullen els futbolistes més destacats dels equips catalans de la tercera categoria estatal. Arnau Tenas (millor porter), Joan Oriol (millor defensa), Sergi Altimira (millor migcampista), Pau Víctor (millor davanter) i Raül Agné (millor entrenador) són els guanyadors

@JordiMestres_

Aquests són els millors dels equips catalans segons els seguidors de FutbolCatalunya // FOTOS: Clubs

Sempre als últims dies de l’any a FutbolCatalunya proposem unes enquestes als nostres seguidors. L’objectiu no és cap altre que escollir els futbolistes més destacats de cada categoria, sigui per fer un onze ideal o per destacar un MVP. Aquest 2022 no és una excepció i les enquestes ja han començat a Primera Federació. Es va escollir el millor per cada línia del camp dels quatre equips catalans de la categoria i els premis van estar repartits. Dos pel Nàstic, dos pel Sabadell i un pel Barça B.

El guanyador blaugrana va ser sota pals, amb un Arnau Tenas que va sumar el 34,7% dels 392 vots i s’ha imposat per poc a Manu García, porter del Nàstic, que va quedar amb 32,1%. El capità blaugrana ha encaixat 10 gols en 13 partits i ha deixat la porteria a zero en més de la meitat (8).

JOAN ORIOL REPETEIX PER GOLEJADA

A la línia defensiva el guanyador va ser Joan Oriol. El capità del Nàstic ha estat el millor defensa per segon any consecutiu, ja que la temporada passada també va tenir un resultat similar i va acabar tercer a la votació de l’MVP de la categoria per darrere de Carlos Martínez i Ferran Jutglà. En aquesta ocasió, Joan Oriol, que ha marcat tres gols en 14 partits, va sumar pràcticament la meitat dels vots de l’enquesta (un 49,3%).

Joan Oriol, millor defensa per segon any consecutiu // FOTO: Nàstic

El Nàstic va guanyar dues de les cinc enquestes, ja que a la de millor entrenador també ha sortit escollit Raül Agné. El tècnic de Mequinença, amb un 57,8% dels vots, va aconseguir el triomf més ampli de totes les enquestes plantejades i va superar a Gonzalo Riutort (30,5%) i Rafa Márquez (11,5%). El Nàstic és el millor català de la categoria ara mateix, així que aquests resultats tenen bastant sentit.

DOBLET DEL SABADELL

L’altre gran triomfador de les enquestes va ser el Sabadell. L’equip arlequinat, tot i estar en descens, va ser el guanyador de la de millor migcampista. Sergi Altimira (40,2%) va imposar-se a un altre jove talent de la medul·lar com Marc Montalvo del Nàstic (33,2%). Aquesta enquesta va ser la més votada de totes, amb 748 vots.

Pel que fa a la de millor davanter el guanyador també va ser arlequinat. Pau Víctor (46,9%) va superar a Rubén Enri (24,2%) i a dos jugadors del Nàstic, com Guillermo Fernández i Aarón Rey. El jove futbolista cedit pel Girona ha marcat quatre gols amb el Sabadell i és, segurament, el jugador més destacat de l’equip de la Nova Creu Alta aquesta temporada.