Els infants, cordats al cotxe

Els sistemes de retenció infantil són bàsics per la seguretat dels infants quan viatgen en cotxe, atès que  disminueixen les lesions greus, i fins i tot eviten morts, en cas d’accident de trànsit. A Catalunya i a l’estat espanyol actualment és obligatori l’ús de cadiretes infantils fins als 12 anys o fins que el nen o nena tingui una alçada superior als 135 centímetres, tot i que aquests paràmetres variaran quan entri en vigor el nou Reglament General de Circulació

Sistemes de retenció infantil / FOTO: SCT
Sistemes de retenció infantil / FOTO: SCT

Avui en dia la normativa sobre els estàndards de seguretat de les cadiretes estan en constant evolució i actualització per adaptar-se cada vegada més a les necessitats de la seguretat infantil a l’automòbil. Actualment és molt important fixar-se que la certificació de l’etiqueta de la cadireta sigui ECE R44/04 i no d’altres anteriors.

Aquesta certificació demostra que el fabricant ha superat les proves de seguretat del producte, que inclouen una prova de xoc frontal a 50 km/h (per comprovar el nivell de protecció que ofereix el seient infantil), una prova d’abast posterior a 30 km/h, diverses proves sobre la sivella de tancament del seient (per comprovar que pot obrir-se amb facilitat després d’un accident però que alhora no resulta massa fàcil d’obrir per a un nen), i altres requisits com el comportament davant l’exposició al foc, la resistència a la corrosió de les parts metàl·liques o la toxicitat de diversos components.

L’èxit de la campanya Clac i Rum del Servei Català de Trànsit (SCT)

A Catalunya, per fomentar l’ús dels sistemes de subjecció i retenció entre els infants i les famílies, l’SCT va posar en marxa l’any 2006 la campanya Al cotxe, primer Clac i després Rum.

Aquesta acció de conscienciació va respondre a la necessitat de normalitzar la imatge dels infants cordats als cotxes i convertir-la en un hàbit a les carreteres catalanes amb l’objectiu final de disminuir les lesions dels més petits en cas d’accident de trànsit. De fet, davant l’èxit de la campanya, l’any 2010 es va reeditar i adaptar per a menors d’entre 7 i 11 anys per continuar conscienciant els infants i els pares que és vital anar cordats sempre al vehicle.  Les dades d’ús dels SRI a Catalunya acompanyen l’èxit de la campanya Clac i Rum: l’any 2006 més de la meitat de les víctimes d’entre 0 i 12 anys no duien ni cordat ni posat cap SRI; en canvi, en els darrers anys, del total de casos en què es coneix l’ús dels accessoris de seguretat, aproximadament només un 2,5% dels menors accidentats en carretera no en portaven.

The Latest Fashion Craze Online Fashion Auctions
syma x5c in order to maintain a friendly environment that is welcoming to allNew Balance for Nine West
burberry schal If you can find a color t shirt with neon writingBent On Prom Dresses In Hip Style This Prom
louis vuitton bags allowing for air permeabilityHow to Measure Shoe Width Size
burberry sale will focus on subjects like business6 Places To Find Wide Calf Boots
hollister france When responsive gel shoes sit in the closetWhat to Wear to English High Tea
isabel marant sneakers gaunt girls with no memorable featuresThe 6 Most Embarrassing War Stories of All Time
chanel shoes When you create you own fashionWatches from Denmark can meet the requirements of every buyer
chanel shoes age group chap wants panache tip