Els importa als presidents que falsifiquin la seva signatura?

OPINIÓ- Començo a pensar que NO ara que ja es coneixen dades del sumari del Jutjat d’Instrucció 2 de Sabadell. I, atenció, amb nou investigats entre ells el septuagenari president Soteras!

El futbol català va camí d'unes terceres eleccions en només tres anys i els presidents callen // FOTO: FCF
El futbol català va camí d’unes terceres eleccions en només tres anys i els presidents callen // FOTO: FCF

@ManuelSeguraM

msegura@futbolcatalunya.com

El primer que se n’ha conegut és preocupant, molt preocupant… o no. El notari de Sabadell que va fer l’encàrrec per a Soteras, cobrant 37.500 euros pagats pel transcomunicador, diu a una presidenta que són més de 400 actes les que va portar Soteras.

Publicat nostre text de dimecres 5, alguns especialistes s’han posat en contacte amb futbolcatalunya.com preguntant per a què serveixen aquestes actes notarials. La llei diu que si un club està “en fals”, és a dir, no té els seus càrrecs inscrits (presi i vices) al Registre de la Generalitat ha d’anar a votar amb l’acta notarial per demostrar que són ells els veritables representants del club.

‘FALSOS’ PRESIDENTS AMB IDÈNTIC CANDIDAT

La següent cosa seria saber quants clubs estan en aquesta situació dels 1220 que estaven al cens. Resposta: la tercera part… És a dir, gairebé tantes actes notarials (400) signades a Sabadell com clubs que estaven “en fals.

És veritat que a votar no hi solen anar tots, però, per si de cas, millor tenir actes de tots.

I tots ells, quina casualitat o quina capacitat de persuasió del sabadellenc, van donar poders al mateix Joan Soteras que no era directiu dels seus clubs. Clubs de Terres de l’Ebre, de Tarragona, de Girona, de Lleida, del Maresme, de Barcelona, de l’Anoia, del Baix Llobregat, del Penedés, del Bages-Berguedà….  

Sant Cugat del Vallès: per a què serveix aquest 'teatre' any rere any amb uns protagonistes acomodats? // FOTO: FCF
Sant Cugat del Vallès: per a què serveix aquest ‘teatre’ any rere any amb uns protagonistes acomodats? // FOTO: FCF

Conclusió: tots els clubs “en fals en el Registre” es posaven en mans del sabadellenc. Com a mínim, sorprenent. Gairebé el 100% dels “clubs en fals” de tot Catalunya.

‘JOAN REPRESENTA A TOTS’

Atenció: la consigna podria ser “ANEM TOTS A SABADELL!, pero no ni haurà ‘pica-pica’ al viatge… ja que serà telemàtic i no anirà ningú en persona. Joan ens representarà a tots … i gratis! Paga el transcomunicador”.

Per tant, clubs de tots els racons de Catalunya van tenir molt clar que no calia anar a les seves notaries properes. Tot al contrari, van decidir que, qui millor si no, que un notari de Sabadell a desenes o centenars de quilòmetres de casa seva, que ni coneixien.

Però és clar, la cosa tenia ‘miga’, ja que aquest notari expedia les actes sense la presència de les persones que havien signat els papers lliurats, ni tampoc dels que, en teoria, eren els seus presidents o vicepresidents.

El notari cobra i dona fe encara que a algun no li importa qui signa // FOTO: quees.mob
El notari cobra i dona fe encara que a algun no li importa qui signa // FOTO: quees.mob

A SABADELL TOT ES POSSIBLE

Crida més l’atenció en aquest sumari les confessions de l’encara secretari general Oriol Camacho, afirmant que la responsable jurídica de la FCF (Barbancho) va aparèixer a diverses notaries de la Ciutat Comtal per encarregar als seus notaris la redacció d’aquestes actes i la resposta va ser “ nones”… Hi ha coses que no es poden aconseguir ni pagant. A Sabadell tot es possible. Per cert… encara no ha dimitit ningú ni la Generalitat ha mogut fitxa. Sembla que els és igual la imatge de l’esport català i la dels seus dirigents.