Els favorits s’abonen a la victoria

Sense novetats en una Tercera en la qual no hi ha hagut empats i en la qual es manté el pols golejador entre Jordi Cano, Sergi Arranz i Manuel Salinas. Per baix, prenen aire San Cristóbal i Peralada

Gabi López, Europa, Tercera
Gabi López deixa l’Europa/FOTO: A.Garreta

Els tres màxims realitzadors d’aquesta Lliga (Jordi Cano, Sergi Arranz i Manuel Salinas) marquen i els seus equips continuen manant en aquesta Tercera Divisió, una 22a jornada en la qual els quatre que jugaran la promoció es coneixen (gairebé segur) mentre que Granollers queda a 3 punts d’una plaça (3a i 4t) molt lluitada. L’europeista suma 15 gols, l’egarenc 13 (un de penal), mentre l’hospitalenc compta amb 11 (2 de pena màxima); després ja apareixen Albert Ruiz (Granollers, 9) i Erik Rafael (Horta, 9). 7 empats, 0 empats i 2 triomfs visitants, amb 24 gols marcats (15 locals per 9 visitants) ha estat el balanç d’aquest cap de setmana.

Jaume Barris, CELH
Minut de silenci per l’expresident Jaume Barris/FOTO: òscar Milla-CELH

Record etern

L’Hospi va complir a casa seva enfront del Cerdanyola en un partit amb record etern per a l’expresident mort Jaume Barris. Excel·lent i obligat detall de l’actual màxim responsable Santi Ballesté per a una gran persona que va exercir de president en moments molt delicats. Quant al partit, va costar el que s’esperava perquè els de Toni Carrillo, que es mantenen com a ‘rei de l’empat’ (9), van aguantar fins al minut 60 en el qual va aparèixer el pitxitxi. Només al final, Cristian Alfonso va tancar (89′) el triomf per a mantenir la seva renda de dos punts sobre el Terrassai continuar com a líder
Els de Xavi Molist continuen forts a l’Olímpic i van superar per la mínima a un Vilafranca que ja suma tres derrotes en els seus últims quatre partits. Arranz va superar a Toni (16′) per a tranquil·litzar una situació que es va acomodar més amb l’expulsió del visitant Boira (65′). Encara així, els d’Ivan Moreno van trobar la seva derrota perquè Coro no anotaria fins molt tard (89′). Cristian va col·locar el 2-0 mentre Marc Jiménez va anotar un golàs (90′) per als penedesencs.

Excel·lent Europa

Però si hi ha hagut un equip estel·lar aquesta setmana ha estat l’Europa. Els graciencs, que acomiadaven a Eric López i que no va poder jugar un sol minut final, van lluitar contra un Granollers que practica un gran futbol encara que li falta major definició. Aquest és el gran avantatge escapolat i això que es va quedar amb un menys per expulsió de Sergi Pastells (39′) –en 11 minuts dues cartolines-. No va ser problema per als de De Prada (Vilajoana) perquè el lateral, abans de deixar el camp, va anotar el primer gol (9′) i Jordi Cano (65′) va obtenir el segon en una jugada de Telenotícies. El penal de Pau Dabra (82′) va deixar l’honor vallesà en el Nou Sardenya. Els de Solivelles acumulen quatre derrotes en els seus últims cinc partits oficials.

Extraordinari Ton Alcover

La incògnita es va mantenir fins al minut 90 al Narcís Sala. Adri Rivas (6′) va obrir la llauna local, va empatar, de cap, Duba (29′), Serrano va aprofitar un rebuig en el pal (55′), Ousman va complicar la vida als quadribarrats amb una gran carrera (65′) però el capità local va trencar la pilota amb un xut des de 30 metres impressionant quan algun ja abandonava les graderies.

Dos triomfs visitants

Els van aconseguir Castelldefels i Vilassar de Mar. Mentre els primers ho van fer en jornada de dissabte i continuen intractables lluny de Els Canyars, els segons continuen mirant cap amunt després de superar a un mal Banyoles en el Miquel Corominas gràcies als dos gols d’Alí (52′ i 73′). Els mariners, per part seva, van deixar que Jaume Aparicio destrossés a un Igualada que manté la preocupació per l’estat del debutant Johnny Reynolds. En 24 minuts ja es contemplava a Les Comes el 0-2 que va ser 0-3 amb una gran finalització d’Aumatell (86′).

Vilassar, Banyoles, Tercera
Els de Peque van sumar en el MCorominas/FOTO: CE Banyoles
Sants, Tercera
Once inicial una mica irregular en la seva composició/FOTO: BTV

Per la mínima també val

Si no que li ho diguin a Terrassa, Sant Andreu i Europa però també a Manresa i San Cristóbal. Ho necessitaven els de Medina (Andreu Peralta) i Marc Cuello (60′) va acudir en el seu auxili enfront d’un Sants que segueix negat lluny de L’Energia. I aquest diumenge rebran al líder, L’Hospitalet.
D’altra banda, la mala fortuna es va aliar a favor dels parroquians perquè seria Boria (58′) qui donaria la victòria als de Ballabriga després de quatre empats consecutius. Aquesta oportunísima diana es va unir a la fortuna que el col·legiat Miguel Teruel no veiés una situació claríssima favorable als d’Andrés González. Pels locals van debutar Izan i el juvenil Alex Iglesias.

Dur KO del Horta

El KO del Horta de Nacho Castro fa mal. Veure a un equip tan seriós com els del Feliu i Codina encaixar quatre gols per quarta vegada aquesta Lliga sorprèn encara que hi ha hagut massa moviments i tot necessita un temps. Els 40 gols rebuts (tercer equip més golejat (només superats per Sants i Igualada) parlen per si sols. En aquesta ocasió, els xampanyers van al·lucinar amb el debutant Pol Gómez (33′) i Josu (50′), dos dels seus últims fitxatges, Sergi Romero (63′) i, per si faltés alguna cosa, d’un ex com Pime (89′).