Els clubs del futbolcat passen a l’acció

L’Associació de Clubs de Futbol Aficionat de Catalunya (ACFAC) ja és una realitat, és a dir, els clubs del futbolcat volen revolucionar l’actualitat. Al capdavant, el president Javi Salamero i una junta fundacional de 20 “valents”

Clubs del nostre futbolcat: Guineueta, Lloret, AE Blanc i Blava de Lloret, Daniel Vosseler i  Montsant, junta directiva //  FOTO: ACFAC
Clubs del nostre futbolcat: Guineueta, Lloret, AE Blanc i Blava de Lloret, Daniel Vosseler i  Montsant, junta directiva // FOTO: ACFAC

@ManuelSeguraM

Portar a l’Assemblea un gran canvi: per això, els clubs de futbolcat passen a l’acció i, sense coneixement de data ni de lloc per a la reunió més important de la temporada, tenen clar el seu camí.

Sota la presidència de Javi Salamero (tècnic, director esportiu, assessor, ‘scouting’ i, des del passat 19 d’abril nou vicepresident de l’AE Blanc-i-Blava Lloret, es van exposar les idees d’aquesta ACFAC que neix “totalment independent”.

FUTBOLCAT: SIS PUNTS PER A l’ASSEMBLEA

La nova Associació de clubs vol portar a aquesta reunió clau del futbolcat sis punts clau:

1. Que hi hagi notari i vot secret en l’assemblea ordinària de juny de la FCF.

2. Gratuïtat en la quota de clubs i 50% de bonificació en el portal del federat per a la temporada 2021/22.

3. Que la temporada acabi sense descensos però amb ascensos.

4. Que s’anul·li la retribució del president de la FCF Joan Soteras.

Javi Salamero és el president de l'Associació de Clubs de Futbol Aficionat de Catalunya //  FOTO: ACFAC
Javi Salamero és el president de l’Associació de Clubs de Futbol Aficionat de Catalunya // FOTO: ACFAC

5. Que els membres de la junta directiva de la FCF no rebin remuneració ni dietes per les comissions en les quals participin en la temporada 2021/22.

6. Que s’anul·li el càrrec de José Miguel Calle de director general, ja que està imputat en un presumpte delicte d’apropiació indeguda.

És a dir, els mateixos punts que planteja la plataforma ‘Per una FCF dels Clubs’, que encapçala Adolfo Borgoñó, però amb 2 novetats importants com són la gratuïtat de les quotes per a la temporada 2021-2022 i que els directius no cobrin comissions.

SALAMERO PARLA

Amb el suport que ofereixen clubs com EE Blanc-i-Blava de Lloret, Can Parellada, Guineueta, Lloret, Tona, Montsant, Zona Franca, At. Torreroja Viladecans, Rapitenca, Almeda, La Floresta, Vilanova del Camí, Cellera, Pontenc, Miralcamp i Santa Eulàlia, Salamero va per totes.

“Aquests clubs valents que s’han decidit a donar la cara per a formar aquesta associació” mereixen una Federació “honrada” i que “ens faci sentir orgullosos, una Federació clara, neta i transparent”. I, per descomptat, “no subjectes a cap línia de pressió”,

Envoltat d’amics, coneguts i espectadors varis, el tècnic gironí va mirar de manera crítica cap a la Plataforma ‘Per una FCF dels clubs’. “Nosaltres tenim noms i cognoms, no parlem des del ‘núvol’ i estem oberts al diàleg i també al sr Borgoñó, president del Castelldefels“, va comentar.

L’ACFAC es presentarà com a acusació popular davant el director general de la FCF // FOTO: FOTO: ACFAC
L’ACFAC es presentarà com a acusació popular davant el director general de la FCF // FOTO: FOTO: ACFAC

Ara el treball passa per “fer fora als que ara hi ha per a tenir una Federació honrada, on els recursos reverteixin en els clubs. Ara l’única cosa ‘neta’ que hi ha a l’FCF és el futbol”.

És clar, segons lACFAC, “si aconseguim que aquestes propostes s’aprovin en l’assemblea, l’actual junta directiva hauria de dimitir”.

VOSSELER VOL MARXA

Va destacar a la taula presidencial el màxim responsable del gabinet jurídic Vosseler Advocats. Va apuntar des del principi al president del futbolcat i al seu director general doncs “recomanaria la destitució immediata en estar, presumptament, implicat en un delicte greu de corrupció”.

Daniel Vosseler va afirmar també que els actuals rectors federatius “no respecten el món del futbol, ni l’ètica esportiva ni el fair-play”.

Des de l’Associació s’ofereix assessoria jurídica als associats del futbolcat, recursos administratius i es comprometen a ajudar en la gestió de les subvencions. Per cert, l’ACFAC es presentarà com a acusació popular davant el director general federatiu.

L’ACFAC, que es va presentar amb molts clubs de tota Catalunya, desitgen ampliar el seu número en els pròxims dies per a ser més forts en la lluita pels seus interessos. En resum: Els clubs de futbolcat passen a l’acció.