Els Barcons, una nissaga #futbolcat amb estrella

Nomenar a Josep Barcons és parlar de felicitat, de pau, de futbol, de Damm… ningú com el president honorífic del CF Damm per a tancar aquest 2019 i desitjar-li a la gran família del #futbolcat ‘Bones festes’ i immillorable Any Nou

@ManuelSeguraM
Josep Barcons, Damm, Carlos, Cristina
Nomenar a Barcons sempre és parlar de Damm i viceversa/FOTO: futbolcatalunya

És la unanimitat en persona. No trobaran a ningú en el món del futbol que no destaqui el paper de Josep Barcons al llarg de la seva impecable trajectòria. Exemplar dins i fora dels terrenys de joc, dins i fora dels despatxos, el president honorífic del CF Damm ens obre les portes de la seva ‘fàbrica’ i ens presenta a qui més vol per sobre del club, la seva família. Al seu costat, els seus fills Carlos, Cristina i Maribel i sempre present Amparo, la seva dona, la seva eterna companya. Aquesta saga té estrella, una gran estrella que ha donat vida a tota una família futbolística al llarg de moltíssims anys.

Als seus 89 anys i amb força per a continuar marcant el camí, Josep ens fa una passejada per la vella Fàbrica Damm i no fa un pas sense que ningú el saludi, l’animi o rebi les seves paraules afectuoses. Mira al seu voltant i li passa la pel·lícula d’una vida dedicada al treball i al futbol. “El meu pare va fundar el club. Francisco Barcons era un gran jugador, la veritat. Jo vaig néixer en el Clot, prop del camp de l’Arpa i vaig passar més fam que un mestre d’escola”, comenta amb un somriure l’eterna imatge dels cervesers.

Josep Barcons, Damm, Carlos, Cristina
Josep Barcons, una referència mundial a la Damm/FOTO: futboclatalunya

“I he tingut molta sort en la meva vida, molta”, repeteix com si volgués minimitzar la seva dedicació a un treball que “reculls, si sembres. Mai he estat malalt, mai. Vaig començar en aquesta fàbrica amb 20 anys reparant caixes de fusta (ens les mostra) i així vam seguir cap endavant”. Tothom sap la trajectòria d’aquesta gran persona per a qui la paraula família és clau en la seva vida, una família en la qual, per descomptat, la Damm és un fill més.

Josep Barcons, Damm, Carlos, Cristina
Cristina Barcons, directiva Damm i Horta/FOTO: futbolcatalunya

De tal pal…

Els seus fills Cristina i Carlos acudeixen a la trucada de Futbolcatalunya, un luxe per als qui hem crescut també a l’ombra de Josep Barcons i els qui traiem pit per compartir la seva vida. Cristina és tresorera de l’entitat cervesera i directiva de l’Horta –”som molt amics del president Paco Carmona, una gran persona”-, mentre Carlos és el màxim responsable metge de l’entitat. Dues eminències, cadascun en la seva especialitat; dos luxes, cadascú en el seu apartat que fan brillar els ulls de Josep Barcons com li ocorreria a qualsevol pare.

“És un animal social, fidel als seus principis i idees, amb una capacitat d’acostament a les persones molt gran, amb un gran gust pel tracte humà. Tothom el coneix”, afirma Cristina, general manager d’una de les principals ‘family office’ d’Espanya i exmembre del Comitè europeu de Patinatge Artístic sobre rodes. Aquest esperit esportiu que la va portar a la internacionalitat l’exposa en tots els seus arguments. “El que més em va sorprendre del meu pare va ser la seva capacitat comunicativa sense tenir una formació” incideix Cristina qui no amaga quan li preguntaven en el col·legi “si tenia pare perquè mai estava a casa, sempre estava amb el futbol”.

Josep Barcons, Damm, Cristina, Carlos
El doctor Carlos Barcons, prestigiós traumatòleg/FOTO: futbolcatalunya

En bones mans

El doctor Carlos Barcons presenta sempre un etern somriure i una absoluta disponibilitat, no en va, viu en primera persona tots els problemes que es poden generar i es generen en la família de la Damm. Especialista traumatòleg amb reputació reconeguda des de fa moltíssims anys – quan es va iniciar de la mà d’insignes referències com els doctors Borrell i Henriquez– Des que va entrar al 1983 al costat del Dr. Altisench, Carlos ha anat poc a poc formant un dels millors serveis mèdics al servei dels futbolistes. “Jo veig al meu pare com algú irrepetible, és un home que ho feia tot, tot absolutament, sempre estava i està interessat i preocupat per tot”.

Carlos, que compatibilitza la seva responsabilitat en la Damm, al costat de la direcció traumatològica en la Creu Roja de L’Hospitalet i en el Moisès Broggi, esprem al màxim el rellotge per a treure el temps d’on només surt treball i més treball. Mira, com Cristina, a Barcons pare amb la lògica admiració. “És que li agrada, ho sent. No té tres fills sinó que té un munt perquè tots els jugadors, tècnics o directius que han passat per aquí formen part de la família”.

Bones festes

Poder mostrar aquest article amb la família Barcons era un desig d’aquesta Redacció com a regal de Nadal. No hem trobat millor exemple per a agrair a tots vostès el seu seguiment al llarg d’aquest 2019 que se’ns va i a les portes d’un 2020 que es presenta, cal pensar, il·lusionant i en família. Aquí tenim un gran exemple. Gràcies, ‘presi’, Gràcies família Barcons i Bones festes a tots.