Els ‘B’ s’abonen a l’empat a la Lliga Nacional Juvenil

Els segons equips de l’Espanyol, el Barça i el Cornellà van igualar en els seus partits de la dotzena jornada de lliga. Els blanc-i-blaus es mantenen líders

VÍCTOR LLUCIÀ @VictorLlucia
L'Espanyol B de Xavi Moron va treure un punt del camp del Nàstic B // FOTO: Arxiu RCD Espanyol
L’Espanyol B de Xavi Moron va treure un punt del camp del Nàstic B // FOTO: Arxiu RCD Espanyol

Nàstic i Espanyol B van empatar en un encontre absolutament embogit a Tarragona (4-4). Jofre Carreras i Nil Jiménez van posar de cara el partit pels pericos. Óscar Gómez, abans d’arribar a la mitja hora de joc, va retallar distàncies pels granes. Kenneth Soler, un minut més tard, va fer el tercer de l’Espanyol B. Però, encara a la primera meitat, Pere Estellé va tornar a escurçar el marcador pels locals.

Ja a la segona meitat, Julen Álvarez va colpejar de nou i va fer el 2-4 pel líder del Grup 7 de la Nacional Juvenil. Però el Nàstic, que no volia perdre dos partits seguits, va esgarrapar un punt gràcies a les dianes d’Óscar Gómez i Ricard Robledo, aquesta última al darrer minut de joc. L’Espanyol B, gràcies a l’empat del Barça B, es manté líder. Per la seva banda, el Nàstic, que només ha guanyat un dels últims nou partits, és catorzè amb 12 punts.

Tercera ‘X’ seguida

El Barça B va empatar el seu tercer partit consecutiu enfront el Manresa (2-2) i només ha guanyat un dels últims cinc partits. En un altre jornada que es va posar molt de cara pels blaugranes, els de Denis Silva, que debutava al capdavant del Juvenil B es van deixar empatar als últims instants. Als dos minuts de joc, Nils Mortimer va avançar els culers. I al 81’, Adrian Bernabé pràcticament sentenciava el partit. Però els del Bages no es van rendir i, amb dianes de Bernat Cargallo (83’) i Marc Samper (86’), van empatar el matx, encara que es mantenen en zona de descens.

Tres punts més per l'Europa, que va derrotar el Girona B // FOTO: Fran Capell (ceeuropa.cat)
Tres punts més per l’Europa, que va derrotar el Girona B // FOTO: Fran Capell (ceeuropa.cat)

L’Europa va retallar distàncies amb els dos líders després d’aconseguir una victòria de molt mèrit davant el Girona B (2-0) al Nou Sardenya. Javi Fernández va obrir la llauna ben d’hora, al minut tres. Els gironins van assetjar la porteria escapulada durant bona part del partit, però no van estar encertats de cara a porteria. A falta d’un quart d’hora pel final, Joel Jorquera, després d’una bona acció personal, va sentenciar el partit. L’Europa suma tres punts més i es col·loca tercer, en zona d’ascens a Divisió D’Honor, amb 22 punts. El Girona B cau fins la sisena posició amb 19 unitats.

El Jàbac va guanyar després de quatre derrotes i un empat en les darreres cinc jornades (2-1). I ho va fer davant el Reus, que acumulava sis jornades sense conèixer la derrota. Com és habitual, la Lliga Nacional Juvenil no entén de ratxes. A més, els tres gols del partit van arribar als últims deu minuts. Imad El Kabbou va estrenar el marcador pels reusencs, però Daniel Rider (84’) i Dias Kalbayev (86’) van remuntar pels egarencs, que tot i els tres punts continuen en zona de descens. El Reus, per la seva banda, són quarts, en ascens directe a Divisió D’Honor.

Seté empat verd

Cornellà B i Badalona van empatar al Nou Municipal de Cornellà (1-1). Mario Vilar va avançar els visitants al 18’ i Oriol Valls, passada la mitja hora de joc, va establir l’empat definitiu pels del Baix Llobregat, que ja duen quatre empats consecutius i són cinquens amb 19 punts. El Badalona és dotzè amb 14.

Regnen en la bogeria

Llagostera i Damm B van protagonitzar el segon partit boig de la jornada al Municipal de Santa Cristina d’Aro (3-4). Amb gols de Christian Duran, en pròpia porteria, i Eloi Sánchez, per partida doble, els cervesers es van posar amb tres gols d’avantatge. Però en una segona part de domini local i en només quatre minuts, el Llagostera va empatar el matx, gràcies als gols de, Monsif Khttar, Martí Bague i Ramon Terrats, en pròpia.

Però la Damm B no havia dit la última paraula i, exhibint tot el seu potencial ofensiu, Marc Suárez va donar els tres punts als cervesers al 89’, que es col·loquen setens amb 17 punts. Els de la Costa Brava són tretzens amb 13 punts.

Palamós i Mollet es mantenen en la zona mitjana de la taula de la Nacional Juvenil després d’empatar a la Costa Brava (2-2). Els quatre gols del matx es van veure en els primers vint minuts de joc. El partit es va posar de cara pels visitants, ja que es van avançar per partida doble, amb gols de Marçal Boira i Pedro Makuba. Però al 16’, Llorenç Busquets, de penal, va retallar distàncies i, cinc minuts més tard, Raúl Álvarez fa fer el 2-2 definitiu, que deixa al Palamós onzè amb 14 punts i sis partits sense guanyar. El Mollet, en canvi, és vuitè amb 17.

Per cert, sobre aquest partit cal destacar un fet. El porter del Palamós, Arnau Sayols, va fer un exercici d’honestedat mitjançant el seu perfil de Twitter que cal que tothom consegui. Un ’10’ per ell.

L’Atlètic Segre va allargar la seva bona ratxa guanyant a casa davant el cuer de la categoria, el Sabadell. Els autors dels gols que donen la primera victòria a casa als lleidatans van ser Sergi Surroca (41’) i Adri Espinar (60’). El Sabadell, amb 8 punts, és l’últim classificat, mentre que els de la Terra Ferma, amb quatre partits sense perdre, s’enfilen fins la novena posició amb 15 punts.

El Josep Maria Gené va aconseguir al Municipal de l’Energia la segona victòria consecutiva després de derrotar el Sants per la mínima (0-1). Carlos Gracia, als 24 minuts, va marcar l’únic gol del partit, després d’una bona acció col·lectiva. I tot i que el Gené va poder ampliar el marcador, va haver de patir fins el final. El Sants baixa fins la desena posició amb 14 punts, mentre que el Gené és en zona de descens, però a només un punt de sortir-ne.