Eloy Gila i les conseqüències de ser ‘semiprofessional’

Eloy Gila va rebre una advertència de la policia per entrenar fora de franja horària malgrat ensenyar la fotografia del contracte i la fitxa

Eloy Gila, Cornellà
Eloy Gila, durant un partit de competició / FOTO: UE Cornellà

La fase 1 ha arribat ja a gran part de Catalunya, però Barcelona, l’Àrea Metropolitana i el Baix Montseny es mantenen encara en la fase 0, malgrat la suavització d’algunes mesures. En aquesta situació, els esportistes professionals poden sortir a entrenar a qualsevol hora i sense límits ni franges horàries. D’això, però, no en poden gaudir els futbolistes de Segona B, considerats semiprofessionals.

Eloy Gila, futbolista de la UE Cornellà, va queixar-se via xarxes socials que l’havia parat la policia mentre entrenava per Sabadell, on ell resideix. Malgrat ensenyar la fitxa federativa i el contracte, que duia al mòbil, el van avisar que a la pròxima el multarien, tal i com va explicar a l’Hotel Suís de Ràdio Sabadell. Gila va sortir a entrenar cap a les 18:30h, una mica abans de les 20h, i va rebre l’advertència.

Malgrat els impediments que pateixen els jugadors i els clubs que encara són en zona de fase zero, aquesta fase s’ha flexibilitzat i, tal i com reflexa el BOE des del 16 de maig, els equips de Segona B i Tercera classificats pels playoffs d’ascens – que encara no tenen data-, poden començar a preparar-los. També, els jugadors d’aquestes categories poden començar a entrenar en les instal·lacions dels seus clubs.

Aquestes flexibilitzacions que facilitaran els entrenaments dels clubs de categories no professionals, arriba deu dies després que els primers entrenaments dels principals equips de l’Estat espanyol.