El Vista Alegre continua trist

Màxima igualtat en una tretzena jornada del grup 2 de Primera Catalana que ens deixa al Martinenc líder una setmana més i a un Vista Alegre que es complica la vida

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
Nova derrota del Vista Alegre que el deixa tocat a la classificació // FOTO: @UDVistaAlegre

Cada setmana que passa la igualtat que regna al grup 2 de Primera Catalana es fa més evident. Cap dels equips pot fallar i la pressió comença a passar factura. Precisament, un conjunt no està passant per un moment gaire comòde és el Vista Alegre.

Aquest cap de setmana, els de Castelldefels no tenien un partit gens fàcil, ja que visitaven el camp de l’Energia per enfrontar-se contra un Sants instal·lat a la zona alta de la taula. Dos gols, un de Gaudioso al minut 42 i un altre de Chicho al 86 van deixar, pràcticament, sentenciat el matx pels locals. Tot i el gol del visitant Orellana al minut 89 que va donar una mica d’emoció al final, el marcador ja no es va moure. Tercera derrota consecutiva dels d’Eloy Martínez que els col·loca en una, més que perillosa catorzena posició. TAULA CLASSIFICACIÓ

Una situació no gaire millor està travessant el Sant Ildefons. Els de Cornellà tancaven la jornada disputant el seu encontre contra el Balaguer. Una primera part sense ocasions i que va finalitzar amb el 0-0 inicial, va donar pas a una segona meitat molt més entretinguda. Adrià al minut 67 va obrir la llauna en rematar una pilota després d’una falta lateral. Els visitants van empatar minuts més tard amb un gol de Guille però Genís va tornar a posar per endavant al conjunt de La Noguera al minut 78. La Unificació va buscar l’empat amb insistència i el premi va arribar al descompte quan Sani va fer el segon del seu equip. Un punt que posa punt final a 4 derrotes seguides dels homes de Javi Gómez.

Sortint de l’UCI

No un empat, sinó una victòria i molt important va sumar el Vila seca a casa contra l’Alpicat. En un inici fulgurant, els alpicatins van tancar a la seva àrea als locals, els quals a poc a poc van anar estirant línies i això es va notar durant els segons 45 minuts on el matx es va estar més equilibrat i obert. En uns darrers minuts bojos, Llastarri va fer el gol del triomf en rematar una pilota cedida per Cuéllar des de la línia de fons. Un gol al minut 82 que va deixar sense temps de reacció als lleidatans.

Qui també sembla que comença a enlairar-se és el Tortosa. Aquesta jornada, rebien al Lleida B amb la intenció de sumar el seu segon triomf seguit amb Nacho Pérez a la banqueta. La tarda va començar bé pels tortosins. Corria el minut 24 quan Raúl García va posar per endavant als seus amb un gol a la sortida d’una falta. Els de l’Ebre van aguantar l’avantatge fins als últims minuts però Jordi Martínez va empatar després de rematar una pilota dins de l’àrea que va entrar per tot l’escaire. Quatre punts de 6 possibles d’uns locals que comencen a veure la llum al final del túnel.

Tot igual a la zona alta

Si Vila seca i Tortosa comencen a enlairar-se, el Martinenc fa estona que està als “núvols” de la taula classificatòria, mantenint-se com a líder sòlid. Els diables vermells es veien les cares amb una Rapitenca millorada des de l’arribada d’Isaac Fernández i que no va defraudar. Tots dos van protagonitzar un gran encontre amb ocasions per les dues bandes i, sobretot, amb un gran conjunt ebrenc. Els gols de Miki Poveda al minut 42 de xut llunyà i d’Alabau en culminar una bona jugada de Roland i Esteve al minut 57 van ser suficients perquè els tres punts es quedessin al Guinardó.

Raúl Paje iguala el rècord de triomfs de la temporada 2013-14 // FOTO: Twitter Viladecans

L’immediat perseguidor del líder, el Viladecans tampoc va fallar i va guanyar pel mateix resultat a les Borges Blanques. Un gol matiner de Marce va encarrilar el matx pels visitants que van acabar de sentenciar el partit amb el gol de Mario Canti quan transcorria el minut 74. Cinquè triomf dels de Paje que continuen invictes lluny de casa i que trenquen la imbatibilitat com a local del conjunt de les Garrigues.

Un punt per sota trobem a un San Cristóbal que va disputar l’encontre de la jornada contra l’Igualada. Un matx igualat, amb ocasions, intensitat i bon futbol. Els parroquians van sortir molt intensos i van aprofitar aquesta intensitat per fer pujar l’1-0 al lluminós amb el gol de Mario al minut 8 en aprofitar una pèrdua al mig del camp del rival. Abans del descans, Martí Just va posar les taules al marcador i amb l’1 a 1 es va arribar al descans. Just començar la segona meitat, de nou Mario, aquesta vegada de penal va marcar el gol de la victòria local. Tot i que els blaus ho van intentar i van gaudir d’ocasions, el penal els va penalitzar massa. El Sancri va acabar amb 10 per l’expulsió del seu porter Adrián per doble amonestació al minut 89.

Els cuers s’enfonsen

A uns pocs kilòmetres de Terrassa, la Unificació Bellvitge rebia a l’Andorra amb l’objectiu de sumar la seva primera victòria. El 0-0 final no reflecteix el que es va presenciar damunt de la gespa on els locals van merèixer més. Un gol anul·lat a Llobet en el temps de descompte va impedir emportar-se els tres punts a la Uni i allunyar-se del fanalet vermell.

El Valls encara no sap què és guanyar aquesta temporada // FOTO: Twitter EFAC
El Valls encara no sap què és guanyar aquesta temporada // FOTO: ElTravesser.cat

Títol que ara per ara ostenta un Valls enfonsat en la darrera posició i que encara no sap què és estrenar la casella de triomfs. I, precisament aquest cap de setmana no semblava el més propici per fer-ho, ja que visitava a un potent EFAC. Una autèntica pluja de gols es va poder veure a Almacelles. Jordi Martí va avançar als locals al minut 21. Giro 8 minuts després va empatar en la primera aproximació dels visitants. Joel Chiné a 10 minuts del descans va tornar a posar per davant als lleidatans.

A la represa, Juclà al 60 va convertir el gol de la jornada des de tres quarts de camp, obrint escletxa al marcador. Joel Chiné al 75 en pròpia porta i Gómez al 78 a la contra van neutralitzar l’avantatge dels de Petreñas, posant emoció al final del partit. La tranquil·litat va tornar a la grada amb el definitiu gol de Brezmes al 90.