El Vilassar té l’ascens a tocar i l’Horta es col·loca segon

El Vilassar guanya a casa en l’últim minut i es manté líder. Les punxades del Sants i La Jonquera i la victòria de l’Horta fan que els del Feliu i Codina ocupin la segona posició

VICTOR LLUCIÀ @lluci_22
La UE Vilassar ha guanyat el Molletense i acaricia l'ascens / FOTO: UEV
La UE Vilassar ha guanyat el Molletense i s’apropa a l’ascens / FOTO: UEV

El Vilassar toca amb els dits l’ascens després de derrotar la Molletense, que ja fa setmanes que no es juga res perquè està descendida, per la mínima (1-0) al Municipal Xevi Ramon. I ho ha fet amb molt patiment, ja que durant la primera part el conjunt de Manel Moya no ha estat capaç de perforar la porteria rival.

Arribats al minut 90, el marcador tampoc s’havia mogut i als locals ja els havien entrat les presses. I aleshores ha arribat el temps afegit. En la última jugada del partit, Alberto Manga ha tret a passejar la seva cama esquerra per, amb un llançament de falta a l’abast de molt pocs, fer l’únic gol del partit i mantenir líder del Grup 1 de Primera Catalana el Vilassar de Mar amb 59 punts.

COP D’AUTORITAT DE L’HORTA

L’Horta s’ha col·locat segon, en la posició que el permet disputar el playoff d’ascens a Tercera, després de vèncer L’Escala per un contundent 1-4. En un dels millors partits de la temporada dels barcelonins, han fet valer la seva efectivitat ofensiva per endur-se els tres punts. Merino, al minut 10, ha fet el primer gol de l’equip de Xavi Molist. Abans d’arribar al primer quart d’hora de joc, Kique ha posat més terra de per mig.

A la represa, i amb el partit totalment controlat per part de l’Horta, Merino ha completat el deu doblet. Jam Baldeh ha fet el gol de l’honor de L’Escala al minut 67, però Diego Novo s’ha volgut sumar a la festa i ha establert el definitiu 1-4. Amb aquests tres punts, l’Horta, segon amb 57 punts, es jugarà certificar la segona posició la setmana vinent al Feliu i Codina davant el Mataró. Per la seva banda, els gironins han certificat el seu descens matemàtic a Segona Catalana.

LA JONQUERA ES DEIXA MIG ASCENS A MOLLET

La Jonquera ja no depèn d’ell mateix per ascendir, després d’empatar (1-1) al Municipal Germans Gonzalvo de Mollet. Fent el novè gol de la temporada, Pol Compte ha avançat els fronterers al minut 26. La Jonquera sabia que havia de sumar els tres punts per dependre de sí mateix per ocupar la posició que dóna accés al playoff d’ascens i ha tractat de mantenir el resultat.

El Mollet, sense res en joc, ha aconseguit el gol de l’empat a l’últim minut, obra d’Alejandro Montejo. A continuació, s’han produït uns lamentables incidents després de la invasió del camp per part d’un sector de l’afició de La Jonquera, amb agressió inclosa a la periodista de Vallès Visió Alba Castilla. Amb aquest resultat, els d’Àxel Vizuete baixen fins la tercera posició amb 55 punts.

EL SANTS PERD PISTONADA

Els de Tito Lossio s’han acomiadat de moltes de les opcions que tenien d’assolir l’ascens a Tercera Divisió després de perdre davant el Farners (2-0) a domicili. Els de La Selva, que ja acumulen 12 jornades consecutives invictes, continuen sent el millor equip de la segona volta. I en aquesta ocasió han trencat les il·lusions del Sants de pujar a Tercera. Amb el matx empatat fins al tram final, els barcelonins s’han llençat a l’atac a la desesperada i, en un contracop al minut 85, Mohamed ha posat en avantatge al Farners. El Sants, quart amb 54 punts, depèn dels resultats deus seus rivals per poder arribar a la segona posició. Per la seva banda, el Farners continua escalat posicions i se situa setè amb 51 punts.

Triomf del Vic davant el Manresa / FOTO: FACEBOOK VIC
Victòria del Vic davant el Manresa / FOTO: FACEBOOK VIC

EL MANRESA DESAPROFITA L’ENÈSIMA OPORTUNITAT

El Manresa ha caigut per 2-0 al camp del Vic i pràcticament s’acomiada de qualsevol possibilitat d’ascens, ja que depèn d’altres resultats per assolir la posició del playoff. El Vic, salvat des de la setmana passada, ha volgut acomiadar-se amb una victòria del seu públic davant un Manresa que apurava les seves opcions de ser equip de Tercera la temporada vinent. I des del minut 29, els vigatans han jugat amb un home menys per la polèmica expulsió d’Héctor Moreno.

Tot i així, els locals, amb una capacitat de lluita encomiable, han revertit la situació. Amb els del Bages bolcats a l’atac, el Pep Puigdesens, en un contracop mortal, ha obert la llauna. A la represa, i en un altre gran contracop al 50’, el Vic ha fet el segon gràcies a Carles Roca. Els d’Albert Càmara, amb aquests tres punts, se situen novens amb 49 punts, mentre que els de Dani Andreu són cinquens amb 53 punts.

EL LLORET ES DEIXA DOS PUNTS I CONTINUA AL POU

El Martinenc ha esgarrapat un punt en un partit que tenia perdut. El Lloret s’ha adormit i ha vist com els diables vermells han empatat el matx (2-2). I això que Álex Lobo, que ha estat el més llest de l’àrea, ha avançat els gironins al minut 26. A més, Albert Puntí, després d’una bona jugada col·lectiva, ha fet el segon del seu equip. L’entrenador del Martinenc, Agustín Vacas, havia mogut la banqueta al descans perquè el que veia no li agradava.

Poc després, al 55’, Dani Valero retallava distàncies amb un xut potent dins l’àrea. I com no podia ser d’una altra manera, el ‘pichichi’ Sergi Arranz ha establert les taules al marcador. Tot seguit, el col·legiat del duel ha anul·lat un gol als diables vermells i no els ha assenyalat un possible penal al tram final. Amb tot, el Martinenc es manté sisè amb 52 punts. En canvi, el Lloret suma un punt però no aconsegueix sortir del descens i s’ho jugarà tot en una última jornada d’infart.

L’ANDORRA ACOMIADA LA TEMPORADA A CASA AMB VICTÒRIA

Els andorrans han acabat de la millor manera possible la temporada al Grup 1 de Primera Catalana, després de derrotar l’Abadessenc a la Borda Mateu (2-0). Durant tot el partit, els de Justo Ruiz han dominat el partit i les ocasions. Al 17’, Sebas Gómez ha aprofitat una centrada lateral per obrir la llauna. Passada la mitja hora de joc, Ludovic, amb un xut espectacular a l’escaira, ha fet el segon i últim gol del partit, per col·locar l’Andorra en la vuitena posició amb 50 punts. Per la seva banda, l’Abadessenc és penúltim amb 27 punts.

Altra triomf dels homes de Xavi Molist / FOTO: Twitter Horta
Un altre triomf dels homes de Xavi Molist / FOTO: Twitter Horta

L’AVIÀ, SALVAT

A la desena ha estat la vençuda. Després de nou partits sense sumar els tres punts, l’Avià ha aconseguit una victòria vital davant el Tona (2-0), que el permet quedar-se un any més a Primera Catalana. Ben d’hora, al minut 13, Jordi Esteve ha anotat pels locals. Els d’Oliver Ballabriga, a falta d’un quart d’hora pel final, han sentenciat el matx amb un gol d’Oriol Martínez. Amb la permanència a la butxaca i dotzè amb 46 punts, l’Avià afrontarà amb tranquil·litat la última jornada. Per la seva banda, el Tona baixa fins la desena posició amb 49 punts

EL GIRONA B, MÉS A PROP DE LA SALVACIÓ

El Girona B ha donat un pas de gegant per assolir la salvació, ja que s’ha imposat per 0-2 al camp d’un rival directe, el Mataró. Genís, ja a la segona part, ha inaugurat el marcador, i Joan Corominas, al minut 74, ha sentenciat el matx a favor del filial gironí. Amb aquesta victòria, el Girona B surt del descens i fa caure el Mataró, que jugarà la setmana vinent davant l’Horta al Feliu i Codina. Per la seva banda, el Girona B jugarà en l’última jornada a casa davant el Lloret, que té un punt menys.