El Vilassar sorprèn el Manlleu i li pren la primera plaça

El Lloret també suma els mateixos punts que el Vilassar de Mar. El Girona C es retroba amb el triomf i no es desenganxa. Primer tiomf del San Juan Montcada.

VÍCTOR LLUCIÀ @VictorLlucia
El Vilassar és, amb el Lloret, el nou líder de Primera Catalana // Foto: @AECManlleu

El Grup 1 de Primera Catalana, des d’aquest cap de setmana, té dos nous líders: Vilassar de Mar i Lloret, que estan empatats a 13 punts al capdavant de la classificació. Si fins aquesta jornada, la cinquena del campionat, el Manlleu havia sumat tots els punts possibles (12), el Vilassar de Peque va haver-li de baixar els fums i tornar-lo a la terra. Els quadribarrats, però, només han encaixat tres gols en les cinc primeres jornades i només tenen un punt menys que els dos líders. Això no ha fet més que començar. (Veure MARCADOR i CLASSIFICACIÓ)

Ja es preveia que el partit al Camp d’Esports de Manlleu seria emocionant. No va ser ni molt menys vistós per l’espectador, però va sobrar tensió, desgast físic i disciplina tàctica. Hi havia por a perdre. Però Roger Peña va trencar els esquemes al minut 8 i va desnivellar la balança en favor dels maresmencs. En la darrera acció de la primera part, Soufiane va agredir Criado i l’àrbitre el va expulsar amb vermella directa. La segona part va ser un monòleg del Manlleu, però no va ser capaç de trobar el camí del gol. El porter visitant Imanol, amb diverses aturades de mèrit, ho va evitar i va salvar el seu equip de l’empat.

El Lloret esclafa rivals

Després de l’empat a un enfront del San Juan Atlético Montcada en la primera jornada de lliga, el Lloret ja acumula quatre triomfs seguits. Aquest cap de setmana va atropellar l’Argentona (0-7), que només ha sumat un punt de 15 possibles. No hi ha resum possible del partit, sinó enumeració de gols. Poderoso, Rubén Martínez, Bader, Adri Expósito i un hat-trick de Marc Vilà van sentenciar el matx pels gironins, que no volen deixar escapar el Vilassar.

El Girona B va trencar la ratxa de dos empats consecutius amb una victòria que li retorna la moral i el manté en la quarta posició de la taula, a només dos punts dels líders. Els blanc-i-vermells van derrotar el Sabadell Nord (0-4), que no va tenir cap opció d’avant l’equip d’Àxel Vizuete. Uri Santos va encarrilar el triomf a la primera meitat i, ja a la segona, Murga, Aleix Freixas i Miki Poveda van fer que els tres punts viatgessin cap a terres gironines. Una curiositat: els tres partits que ha guanyat el Girona C ho ha fet sense encaixar gols: 2-0, 0-4 i 0-4.

Amb polèmica, el Sant Cugat va derrotar la Guineueta // Foto: Sandra Dihör

El Sant Cugat va sumar la tercera victòria del curs en derrotar la Guineueta, que es va queixar molt de l’actuació arbitral. En l’únic gol del partit, obra de Lucas Palma mancant 20 minuts pel final, l’assistent va aixecar la bandera per fora de joc, però el col·legiat va validar el gol visitant, que va ser el definitiu. Després d’un empat i una victòria en les dues primeres jornades, la Guineueta acumula tres derrotes seguides.

Can Vidalet i Banyoles, sisè i setè classificat respectivament, es van retrobar amb la victòria desprès que se’ls resistís en la passada jornada. Els espluguencs van derrotar per la mínima La Jonquera (1-0), en un duel amb escasses ocasions clares de gol. La diana decisiva la va anotar Sergi Cabre. I per idèntic marcador, el Banyoles va vèncer el Palamós, que portava dues victòries consecutives. Henry Gilham, al 73’, va fer el definitiu 1-0 pels gironins, que es col·loquen a la zona mitjana de la taula.

La primera del San Juan Montcada

A la cinquena va anar la vençuda. Després de quatre empats, el San Juan Atlético de Montcada va aconseguir sumar de tres al Grup 1 de Primera Catalana. I és que feia massa setmanes que se’ls resistia el triomf als homes de Francisco Hidalgo. Però no la van cantar fins al minut 84, quan Álex Fernández va establir el definitiu 2-1 a l’electrònic davant un Farners que, tot i només sumar un punt, no ho va posar gens fàcil.

El Llagostera B, després de dues derrotes en les primeres dues jornades, ara acumula dos triomfs en les tres últimes. Els blaugrana es van desfer del Rubí al tram final del partit, amb dianes de Josué Prieto i Llorenç Busquets, sumen sis punts i s’allunyen de la zona calenta de la taula.

I en el derbi osonenc de la jornada, el germà petit es va cruspir el gran. El Tona, que va realitzar un partit molt seriós durant els 90 minuts, es va acabar enduent un triomf merescut. Pol Vilaregut va avançar els locals al minut 10, però Gerard Verdaguer va posar les taules al començament de la represa des del punt de penal. El Tona, que no va abaixar la guàrdia en cap moment, va fer el 2-1 mitjançant, de nou, Vilaregut. D’aquesta manera, el Tona trenca una dinàmica de tres derrotes seguides.