El Vilassar es manté líder i La Jonquera se suma a la festa

Fins a cinc equips tenen opcions d’ascens a falta de dues jornades per acabar la lliga. El Vilassar, tot i empatar a Manresa, continua líder. La Jonquera venç el Vic i és segon, seguit del Sants, l’Horta i el Manresa

@lluci_22
Nova victòria del Martinenc de Vacas/ FOTO: DANI FALCÓN

Caixa o faixa. Així es presentava el ‘partit de la jornada’, que s’ha disputat al Municipal Congost entre Manresa i Vilassar de Mar. O el que és el mateix: el tercer classificat rebia al líder del Grup 1 de Primera Catalana. Tot i la expectació que presentava el matx, cap dels dos equips ha aconseguit perforar la porteria rival i manresans i vilassarencs s’han hagut de conformar amb un punt cadascú. Amb aquest resultat, i després de 32 jornades disputades, el Vilassar de Manel Moya és líder amb 56 punts. Per la seva banda, els de Dani Andreu cauen fins la cinquena posició amb 53 punts, a només un del playoff.

LA JONQUERA ASSALTA LA SEGONA PLAÇA

La Jonquera no es vol despenjar de les primeres places i ha aprofitat les punxades dels seus rivals directes per col·locar-se segon a falta de només dos partits. Els gironins han vençut el Vic a casa gràcies als gols de Pol Compte, des del punt de penal, i Edgar Gilham, encara al primer quart d’hora de la primera part. Amb aquest resultat, La Jonquera es queda a només un punt del Vilassar, i el Vic d’Albert Càmara assoleix la salvació matemàtica a Primera Catalana.

EL SANTS ES DEIXA DOS PUNTS IMPORTANTS

El conjunt de Tito Lossio ha empatat (1-1) al camp del Molletense, cuer de la categoria i equip descendit ja fa unes quantes jornades. Tot i així, el Sants ha estat incapaç de guanyar. Els barcelonins han dominat la possessió i han tingut ocasions, però Evans ha aprofitat la badada de la defensa del Sants per obrir la llauna. Al 84’, Xavi Pérez, amb un cop de cap inapel·lable, ha establert l’empat al marcador, que deixa el Sants tercer, empatat a punts amb La Jonquera i l’Horta i a dos del Vilassar.

L’HORTA CONTINUA SOMIANT

L’Horta s’ha tornat a reenganxar a la lluita per l’anhelat ascens a Tercera Divisió. I ho ha fet després de derrotar el Mollet al Feliu i Codina gràcies al solitari gol de Dani Muela, ‘pichichi’ de l’Horta amb 7 gols. Tot i que els locals han pogut sentenciar, els de Xavi Molist han hagut de patir fins al final per conservar els tres punts. L’Horta, amb aquesta nova victòria, empata a punts amb La Jonquera i el Sants. Per la seva banda, el Mollet es manté en la zona mitjana de la taula i s’ha assegurat jugar un any més a Primera Catalana.

SERGI ARRANZ MANTÉ VIU EL MARTINENC

Tot i les escasses opcions d’ascens, els diables vermells no es donaran per vençuts fàcilment i ho intentaran fins el final. I es manté viu gràcies a la victòria al Municipal del Guinardó davant el Mataró (3-1). Sergi Arranz, al minut 13’, ha obert la llauna amb un xut creuat, i ha ampliat diferències abans d’arribar a la mitja hora des del punt de penal. El Mataró, al 60’, ha retallat diferències mitjançant Aitor González, però Manuel Lora, amb una excel·lent vaselina, ha sentenciat el partit al 74’. Els homes d’Agustín Vacas no depenen d’ells mateixos per ascendir, ja que són sisens amb 51 punts. El Mataró, en canvi, tretzè amb 40 punts, haurà de treballar de valent per certificar la permanència a Primera Catalana.

EL TONA, TRANQUIL; EL LLORET, EN PROBLEMES

El Tona ha guanyat el Lloret (1-0) en un duel crucial per ambdós equips. Els tonencs han aconseguit la segona victòria consecutiva gràcies a la diana de Frederic Juanes al minut 58 i es col·loquen setens amb 49 punts. Els d’Edu Urdiales, per la seva banda, en aquests moments ocupen posicions de descens degut als famosos ‘descensos compensats’, tan habituals a aquestes alçades de la temporada, ja que són catorzens amb 39 punts a falta de dues jornades per acabar la lliga.

Derrota del Andorra a Sta Coloma de Farners/ FOTO: CF ANDORRA

EL FARNERS ALLARGA LA SEVA RATXA

El Farners no vol deixar de ser el millor equip de la segona volta. I per això ha vençut l’Andorra (3-1) en un partit trepidant, sobretot en la seva segona meitat. Sergio Álvarez ha avançat el Farners al minut 30. A la represa, Marc Massegú ha posat més distància al marcador favorable als locals. Arturo Gandara, a falta de 20 minuts, ha posat emoció al partit, però de nou ha aparegut Sergio Álvarez per sentenciar el matx. El Farners puja fins la vuitena posició amb 48 punts, mentre que l’Andorra és novè amb 47.

L’AVIÀ NO CERTIFICA LA PERMANÈNCIA

L’Avià tenia la oportunitat de certificar matemàticament la seva presència un any més a Primera Catalana. Però l’Abadessenc, que ja fa setmanes que està descendit, l’ha passat per damunt (3-1). Aleix Trulls, que ja duu 12 gols en lliga, amb un ‘hat trick’ ha aniquilat les opcions visitants. Oriol Martínez ha fet el gol de l’honor de l’Avià, que duu nou partits sense guanyar i haurà de suar tinta per mantenir la categoria.

GIRONA B I L’ESCALA, EN DESCENS

Girona B i L’Escala han empatat (0-0) a Sant Ponç-Fontajau en un partit transcendental en les opcions d’uns i d’altres per salvar-se. I de tanta por que hi havia a perdre, cap dels dos va aconseguir guanyar, deixant les coses tal i com estaven. El filial gironí és quinzè amb 38 punts, mentre que L’Escala és setzè amb 35.