El Vilassar és el nou líder després de la remuntada de l’Horta al Manresa

El Vilassar venç el Martinenc al Guinardó i es col·loca líder. La Jonquera, l’Horta i el Manresa el segueixen a només dos punts. El Lloret, L’Escala, l’Abadessenc i el Molletense, en descens

VICTOR LLUCIÀ @lluci_22
Setena victòria fora de casa seva de la UE Vilassar/ FOTO: FC MARTINENC

L’Horta ha emès un missatge aquest matí al Feliu i Codina: van a per l’ascens. Els de Xavi Molist han superat el Manresa (2-1) en un partit vibrant que ha tingut de tot. Els de Dani Andreu han estat molt superiors en els primers vint minuts de partit, i ho han aprofitat per avançar-se al marcador mitjançant un gol de Noah. L’Horta, però, ha tirat d’orgull i raça per fer-se amb el domini del partit i les ocasions. Barry, Juan i Torrent, en diferents ocasions, han pogut marcar, però el gols hortencs s’han fet esperar. Al 43’, Moha ha estat expulsat amb vermella directa per una entrada sobre Manel, en una acció molt protestada pels visitants, que han hagut de jugar tota la segona part amb un home menys. (RESULTATS I CLASSIFICACIÓ)

A la represa, l’Horta ha continuat amb el domini i ha anat a per un partit que se li ha posat de cara gràcies a una nova expulsió, en aquest cas de Gerard Bordas. Jugant contra nou homes, els de Xavi Molist s’han bolcat a l’atac i Xavi Torrent ha aprofitat una centrada de Juan per posar l’empat. Al 71’, Muela, després d’una bona jugada dins l’àrea, ha consumat la remuntada amb un xut creuat. L’Horta ha vist perillar la victòria al tram final, quan el defensa Barry ha acabat expulsat i el Manresa ha tingut diverses ocasiones per empatar, però el marcador no s’ha mogut. Amb aquesta victòria davant el Manresa, l’Horta es fica de ple en la lluita per l’ascens a Tercera a falta de només sis jornades per acabar la Lliga, ja que ocupa la tercera posició i és a dos punts del Vilassar. El Manresa, per la seva part, també està empatat a punts amb els blanc i negres però té el ‘gol average’ perdut.

EL VILASSAR GUANYA EL MARTINENC

Els de Manel Moya han sumat una victòria vital en les seves aspiracions d’assolir l’ascens a Tercera Divisió. El Martinenc de Manel Moya no ha estat capaç de contrarestar el joc dels del Maresme i ha acabat sucumbint en els últims minuts del matx. Álex Pompido, a la sortida d’un córner, ha avançat el Vilassar. I Alberto Manga, després d’un llançament de falta magistral, ha establert el 0-2 definitiu al Municipal del Guinardó. El Martinenc, amb la derrota, es queda pràcticament sense opcions d’ascens, mentre que el Vilassar és el nou líder de Primera Catalana després de l’ensopegada del Manresa al Feliu i Codina.

COMBAT NUL ENTRE LA JONQUERA I EL SANTS

Por a perdre. Això és el que tenien ambdós equips en el partit disputat a Les Forques. I és que en el matx entre La Jonquera i el Sants hi havia en joc l’ascens a Tercera Divisió. Tot i el potencial ofensiu de gironins i barcelonins, les defenses han superat els atacs i el marcador ha estat inalterable. Amb aquest empat, La Jonquera és segon amb 47 punts, a dos del Vilassar, i el Sants és cinquè amb 46 punts.

Derrota del Abadessenc al Municipal de Sant Joan de les Abadesses

L’ANDORRA ENCARA TÉ OPCIONS D’ASCENS

L’Andorra, tot i empatar amb el Mataró a casa (2-2), manté viva l’esperança d’assolir una de les dues places que donen accés a un possible ascens a Tercera Divisió. Va ser un partit boig el que es va viure a la Borda Mateu, que va tenir tots els seus gols en el primer quart d’hora. Al minut 4, Arturo Gandara avançava els del Principat. Però els gols d’Oriol Martínez (12’) i Aitor González (13’), després d’una vaselina extraordinària, han capgirat l’electrònic. I al 15’, Ludovic ha aprofitat un refús del porter visitant per posar les taules definitives al matx. Amb l’empat, l’Andorra és sisè amb 44 punts, a cinc del líder. El Mataró, en canvi, és dotzè amb 39 punts.

L’ABADESSENC, AMB UN PEU A SEGONA CATALANA

L’Abadessenc, després de la derrota davant el Mollet (0-2) al Municipal de Sant Joan de les Abadesses, es queda pràcticament sense opcions de mantenir-se a Primera Catalana la propera temporada. Óscar Casado, al minut 25, ha batut Edu Carrera per obrir la llauna. Antonio Parra, ja en la segona meitat, ha fet el segon pels vallesans.

Al 90’, Pol Flores ha aturat un penal xutat per Aleix Trulls, que no ha pogut retallar diferències pels del Ripollès, que es queden penúltims amb 22 punts, a 15 de la salvació. El Mollet, per la seva part, trenca la ratxa de tres partits sense guanyar i es consolida a la zona mitjana de la taula.

TAULES AL DERBI OSONENC

Tona i Vic han empatat (1-1) en el derbi osonenc de Primera Catalana. Gerard Verdaguer ha avançat els visitants passada la mitja hora de joc, però poc li ha durat l’alegria al Vic. El Tona ha reaccionat ràpidament, i tres minuts després, Pol Vilaregut ha anotat l’empat, que deixa el Tona, de moment, per davant del Vic a la classificació. Els tonencs són novens amb 42 punts, mentre que el Vic és onzè amb 39.

TONA - VIC
Tona i Vic han empatat en el derbi osonenc

UN PUNT INSUFICIENT

L’Avià i el Lloret sumen un punt que és insuficient pels gironins. Albert Punti ha avançat els visitants encara a la primera meitat, però els locals han reaccionat amb un gol de Josep Casasayas abans d’arribar a la mitja hora de joc. Amb aquest punt, els del Berguedà són novens amb 42 punts, tot i no haver aconseguit cap victòria en els últims cinc partits. El Lloret, per la seva banda, continua en posicions de descens.

L’ESCALA NO SURT DEL POU

El Farners, en una nova final per evitar el descens a Segona Catalana, s’ha imposat per la mínima a L’Escala (1-0). Antoni Güell, al minut 48, ha fet l’únic gol del partit per donar tres punts d’or al seu equip. D’aquesta manera, el Farners continua imparable en aquest tram final de temporada, i és que l’equip de Miguel Muñoz ha guanyat els seus últims tres partits i en les últimes set jornades només ha encaixat un gol. D’altra banda, L’Escala té 30 punts i és a set de la salvació.

EL FILIAL GIRONÍ S’APROFITA DEL MOLLETENSE

El Girona B ha aconseguit una victòria fonamental que l’ajuda a continuar, una setmana més, fora del descens de categoria. El filial gironí ha estat molt superior al Molletense, que ja és matemàticament equip de Segona Catalana. Joan Corominas, al minut 29, ha obert la llauna al Municipal Sant Ponç. Marc Gelmà, al 59’, i Marc Bonaventura, al 89’, han arrodonit la golejada pels blanc i vermells, que s’allunyen a quatre punts del descens a falta de sis jornades.