#1cat1: El Vilassar desaprofita la tercera punxada seguida del Girona C

El líder també va empatar i perd l’oportunitat d’ampilar la distància. Tres punts pel Can Vidalet, el Tona, el Manlleu i la Jonquera

VÍCTOR LLUCIÀ @VictorLlucia
El filial gironí no va poder amb un combatiu Rubí // Foto: Esports Ràdio Rubí

A aquestes alçades de temporada, cada punt és or. I cada gol s’ha de rendibilitzar al màxim. Qui ho aconsegueixi d’aquí al final de la temporada, tindrà molt guanyat. I, evidentment, estarà molt més a prop d’assolir els seus objectius.

En aquesta jornada 21 del Grup 1 de Primera Catalana va haver-hi tres victòries locals, dos més de visitants (totes elles ben ajustades) i quatre empats. (Veure CLASSIFICACIÓ)

Un d’aquests empats el va protagonitzar l’encara líder de la categoria, el Vilassar de Mar, que va igualar amb el Llagostera B (2-2). Roger Peña va avançar els blanc-i-vermells, però els llagosterencs li van donar la volta al marcador amb les dianes de Tamba Kanteh i Abel Fàbregas. Àlex Pompido, al darrer minut, va rescatar un punt pel líder, que ja en suma 47, encara que trenca una dinàmica de tres triomfs consecutius. Els blaugrana, sense guanyar fa tres setmanes, són fora de la zona de descens amb 26 punts.

El Girona C va ensopegar per tercera jornada consecutiva, però es manté segon a dos punts del Vilassar que, com hem comentat, tampoc va saber guanyar aquesta jornada. I és que el Rubí li va posar les coses complicadíssimes al segon classificat. El duel, disputadíssim, va acabar sense gols. El Rubí cau a la desena plaça amb 27 punts. Amb el mateix resultat sense gols va acabar el duel entre la Guineueta i el Palamós. Els de Nou Barris ja duen quatre setmanes seguides sumant i acumulen 28 punts, cinc per sobre de la zona de descens. El Palamós ara suma dos empats seguits, però es manté als mateixos 10 punts del Girona C, en promoció d’ascens.

El Banyoles va aprofitar la punxada del Sabadell Nord i, després de vèncer el Lloret, col·locar-se quart a la classificació. Henry Gilham, amb un doblet a la primera mitja hora de joc, va encarrilar el partit pels del Pla de l’Estany, que van haver de patir al tram final perquè Narcís Caballero va retallar distàncies al 89’. Tot i això, el Banyoles va mantenir el marcador i és quart amb 32 punts. El Lloret baixa a la sisena plaça amb 31.

El Can Vidalet va reviure a terres vallesanes // Foto: @SergiCabre20

El Can Vidalet va sorprendre el Sabadell Nord (1-2) i surt del descens, encara que té els mateixos punts que la Jonquera. I amb remuntada inclosa, perquè els vallesans van obrir la llauna ben d’hora, al minut 5 de joc, gràcies a la diana de Jairo Díaz. Els de Quico Díaz, però, van baixar el ritme i es van veure superats per un Can Vidalet molt efectiu, que va capgirar l’electrònic amb un doblet de Raúl Capitán. El Sabadell Nord perd dos partits seguits per primer cop aquesta temporada i és cinquè amb 32 punts.

El Tona va ressorgir i va avançar el Sant  Cugat a la classificació després de superar-lo a casa en aquesta jornada (3-1). Els tonencs es van avançar amb un gol en pròpia porteria del Sant Cugat, que va trobar l’empat encara a la primera meitat gràcies a Naoufal El Ghrim. Veli Noguera va desfer l’empat al 43’ i, al 53’, Javi Revert va sentenciar el matx. El Tona és setè i ja es distancia a sis punts del descens, un més que el Sant Cugat, que és vuitè.

La zona baixa s’estreny

El Manlleu va aprofitar la visita del Farners per trencar la ratxa de quatre jornades sense conèixer la victòria. Els d’Albert Santanera van superar el conjunt gironí per 2-0 i fugen de la zona calenta de la taula. Mia Valls va estrenar el marcador a la primera meitat i Adrià Balagué va sentenciar el triomf a l’hora de joc. El Farners gairebé no va tenir apropaments a la porteria dels manlleuencs. Amb aquests tres punts, els quadribarrats són onzens amb 27 punts. El Farners, en canvi, trenca una ratxa de quatre jornades sense perdre i es manté en zona de descens.

La Jonquera va aconseguir una victòria vital en la lluita per la permanència (0-2). Visitava l’Argentona, un rival que lluita pel mateix objectiu que els fronterers. Els gols, però es van fer esperar i no van arribar fins al tram final del matx. Ebrima Jawo i Pol Compte, aquest últim amb una vaselina excelsa, van fer sumar els tres punts al caseller de la Jonquera, que continua en zona de descens però amb 23 punts, els mateixos que el Can Vidalet, fora del descens. Els del Maresme acumulen quatre jornades sense guanyar i són dissetens amb 18 punts.

Per últim, San Juan Atlético Montcada i Vic van empatar 1-1 en un duel clau de la zona baixa de la classificació del grup 1 de Primera Catalana. Només començar la segona meitat, Robert Bargues, defensa local, va veure la segona targeta groga. Tot i això, els locals es van avançar al 55’ mitjançant Marc Rojas. Dan Coll, al darrer minut, va rescatar un punt pel Vic, que suma dos empats seguits i continua en descens. Els vallesans, per la seva banda, continuen cuers.