El Viladecans s’apropia de la promoció i el Tortosa es queda sense entrenador

La banqueta del Tortosa es queda sense inquilí en una jornada on el Viladecans es fa amb la posició de promoció del grup 2 de Primera

CAROLA UGRINOVIC @CarolaUgri
Dani Gimeno, extècnic del Tortosa / FOTO: EL TRAVESSER

Expulsions, igualtat, intensitat i bons partits han protagonitzat aquesta jornada a Primera Catalana. Sense oblidar-nos d’alguna sorpresa. Precisament, una d’aquestes va saltar al Vilar on el segon triomf consecutiu i segon de la temporada del Valls van tenir conseqüències a la banqueta del seu rival, el Tortosa. L’adéu de Gimeno no només deixa orfe al conjunt tortosí sinó també certa polèmica donat que mentre que ell diu que ha dimitit, la junta parla de destitució. Sigui com sigui, el conjunt cada vegada té més complicada la salvació.

Pel que fa al futbol, va ser un partit obert, sobretot durant la primera part, amb ocasions per a tots dos conjunts i on els locals van obrir la llauna ben aviat. Concretament al minut 9 quan Hamir va aprofitar una bona assistència de Cesc per fer l’1 a 0. Els tortosins no van tardar gaire en igualar l’encontre amb un gol Charpin de falta directa al minut 20. Al minut 38 els visitants es van quedar amb un home menys per l’expulsió de Sam en veure la segona targeta. Tot i haver de jugar amb 10 gairebé una hora, els de Gimeno no van abaixar els braços ni tan sols després del 2-1 obra de Vieri de penal al minut 66. Amb el partit trencat i els de l’Ebre volcats a la recerca de l’empat, Cesc Martínez al 92 va donar l’estocada definitiva. El segon entrenador del Tortosa, Walter Lamy va enfilar el camí dels vestidors al minut 84 per doble amonestació. VEURE CLASSIFICACIÓ

Un altre conjunt abonat a la zona baixa i que va rebre un dur correctiu va ser el Vila seca que va caure golejat a Can Vinader. Tot i que els de Franco van avançar-se al minut 13 mitjançant Valerio, el Vista Alegre va saber refer-se i va remuntar i tancar el matx en 20 minuts. Un doblet de Naoufal, un gol d’Iván Peralta al 34 i un altre de Rubén al 44 van fer pujar el 4-1 al lluminós abans del descans. A la represa, Pol Benito va marcar el segon pels tarragonins i Bernaldez va completar la “maneta”.

El Viladecans no renuncia a res

Una situació completament oposada estan vivint a Viladecans on l’equip va oblidar-se de la darrera derrota guanyant a una Unificació Bellvitge que arribava al Municipal immersa en una dinàmica positiva. Els primers 45 minuts no van tenir gaire història amb domini local, encara que sense ocasions clares de gol. Els gols van arribar a la segona meitat. Cinc minuts d’inspiració van bastar perquè els punts es quedessin a Viladecans. Primer Xavi al minut 60 i després, Mario Cantí al 65 van ser els artífexs del triomf. Un triomf que permet als de Paje pujar fins a la segona posició.

Gran victòria del ‘Vila’ de Paje davant la Uni/ FOTO: TWITTER VILADECANS

Una segona posició que ostentava fins aquesta jornada un Martinenc que continua sense saber què és guanyar aquest 2018. Aquesta jornada va patir una nova derrota a domicili contra l’EFAC. Els barcelonins van fer un molt bon partit, encara que no van ser capaços de perforar la porteria de Chiné, tot i les clares ocasions de les quals van disposar. Els locals no van tardar gaire en avançar-se gràcies al gol de Jordi Martí al minut 7 després d’una gran jugada de Monfort qui la posa per Roger Canadell i aquest la deixa perquè remati el davanter. Als segons 45 minuts, els diables vermells van buscar l’empat amb insistència però sense encert, com a prova el pal de Roland al minut 75. Els lleidatans van poder sentenciar el matx quan l’àrbitre va xiular penal de Varese en tallar un contracop. Joel Chiné va ser l’encarregat de llençar-lo i Buetas d’aturar-lo. Amb aquesta darrera ocasió es va posar punt final al cap de 90 minuts.

Per davant de Viladecans i Martinenc trobem al San Cristóbal. Els parroquians estrenaven el seu recentment assolit liderat al Camp de l’Energia contra un Sants que no es volia despenjar de la zona de play-off. Un matx molt igualat que no va decebre a ningú. Els homes de Ballabriga no ho van tenir fàcil per desfer-se del seu rival i van haver de treballar de valent per emportar-se els tres punts. El més destacat de la primera part va ser el penal aturat per Yamandú i que va permetre als locals arribar al descans amb el 0-0 inicial. Durant els segons 45 minuts, el guió no va canviar gairé i, de nou, un llançament des dels 11 metres va posar a prova a Yamandú. Tanmateix, aquesta vegada el porter no va poder fer res davant el xut d’Aitor que posava per endavant als visitants. Corria el minut 72 i el marcador ja no es va moure. Cinquena jornada seguida guanyant d’uns egarencs que s’afiancen al capdavant de la classificació.

Intensitat màxima

Uns quants gols més es van marcar a La Devesa. Rapitenca i Alpicat s’enfrontaven en un duel d’urgències entre dos conjunts necessitats de victòries. El matí va començar molt bé pels locals que van estar a punt d’obrir el marcador quan tant sols es portava 1 minut de joc però Crisos va guanyar l’1 contra 1 amb Garrido. L’ensurt va fer despertar als visitants que a partir d’aquest moment van quallar una gran primera meitat. A la represa, els rapitencs van sortir més endollats igualant les forces i les ocasions. Una d’aquestes ocasions la va aprofitar Saddik al 64 per obrir el marcador. 10 minuts més tard, Garrido va ampliar les diferències. Al 78 tots 2 equips es van quedar amb 10 per les expulsions de Garrido y Agus amb vermella directa després d’una baralla. Iván i Uri Benito van tancar la golejada al 87 i al 89, respectivament.

Matx molt igualat que no va decebre a ningú a L’Energía/ FOTO: TWITTER CP SAN CRISTÓBAL

Intensitat i ocasions també es van poder presenciar a Les Comes on Igualada i Andorra van protagonitzar un gran encontre. Tots dos van sortir a mossegar i arribaven amb molta facilitat a la porteria rival en uns primers minuts de bogeria. Amb el pas dels minuts, els blaus van fer-se amb el domini del matx i fruit d’això va arribar el primer gol de la tarda al minut 14 amb Èric com a protagonista. No va ser fins al darrer minut quan en una jugada aïllada els andorrans van aconseguir el gol de l’empat gràcies a De Pablos.

Trepitjant-los els talons està el Lleida Esportiu B gràcies al seu triomf. Al Municipal de Sant Ildefons l’equip local va patir una dolorosa derrota contra els blaus. La principal novetat en el conjunt barceloní es trobava a la banqueta on es va asseure Danilo Leisegan en sustitució de Javi Gómez, suspès un partit per acumulació de targetes. Uns locals molt intensos i dominadors del partit no van poder amb la sòlida defensa del filial lleidatà que va saber esperar i aprofitar la seva oportunitat. Huertas al minut 74 va fer l’únic gol. Tot i que els de Danilo van intentar-jo fins al final, el 0-1 va ser definitiu.

En el darrer partit, el Balaguer va sumar una important victòria a casa de les Borges Blanques que posa punt final a 4 jornades sense guanyar. Va ser un matx mogut, sobretot a la primera part on es van poder veure 2 gols i dues expulsions. El local Roger Pelegrí al minut 30 i el visitant Hichem al 31 van abandonar el terreny de joc en veure la segona groga i la vermella, respectivament. Abans, els lleidatans es van posar per endavant amb el gol de Torné de penal al minut 6, mentre que Carlos Martínez va restablir la igualada al minut 15. A la represa, 2 gols més, aquesta vegada balaguerins, van sentenciar l’encontre. Putxi al 46 i Genís al 77 van tancar la golejada.