El Valls estrena victòria i el San Cristóbal, liderat

Primera jornada de la segona volta al grup 2 de Primera Catalana que ens deixa el primer triomf del Valls i al San Cristóbal com a nou líder

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
La UE Valls va aconseguir el seu primer triomf de la temporada // FOTO: El Travesser

Sorpreses, i algunes molt grans s’han viscut en aquesta jornada de la segona volta protagonitzada pel fort vent en alguns camps.

La primera saltava al Municipal de Vila-seca, on el Valls va aconseguir el primer triomf de la temporada i amb golejada inclosa. Uns visitants molt ben plantats defensivament van trencar el partit en 10 minuts d’inspiració. Gómez a la sortida d’un córner al minut 32, Hamir al 39 i Vieri amb un xut que va entrar per tot l’escaire al 42 van sentenciar el matx abans del 45.

A la represa, els locals ho van intentar sortint més intensos però l’expulsió amb vermella directa d’Antonio Domínguez al 50 va suposar un handicap. Raúl López al 57 va reduir diferències. Tanmateix, amb uns tarragonins trencats, de nou Gómez va culminar la golejada.

L’altre equip en descens, la Unificació Bellvitge va sumar la seva segona victòria en remuntar i vèncer per 3-2 al Vista Alegre. El matí no va començar bé pels locals, els quals es van veure condicionats pel vent en contra, sense poder generar ocasions i amb 2 gols en contra obra de Bernaldez al 11 i Naoufal al 30. Als segons 45 minuts, Morales va canviar el sistema de joc i la Uni va passar a dominar i tancar als visitants a la seva àrea. Primer Toni al 66, Àlex al 75 i Álvaro al 93 van completar una remuntada de luxe.

Canvi de líder

Hassen i Triguero, lluitant per una pilota al San Cristóbal - Viladecans // FOTO: Sandra Vericat
Hassen i Triguero, lluitant per una pilota al San Cristóbal – Viladecans // FOTO: Sandra Vericat

Deixem la zona baixa de la taula per centrar-nos a la part noble, on han canviat les coses. El Martinenc, fins ara líder en solitari, va empatar a casa contra el Sants en el derbi dels històrics en un Guinardó ple. Empat just després de veure el succeït damunt del terreny de joc on els dos es van mostrar intensos, encara que poc profunds. Els diables vermells van millorar la imatge de les darreres jornades i van buscar el triomf a la segona meitat. No obstant això, el 0-0 inicial no es mouria. Primer punt del 2018 dels locals que perden la primera plaça.

Una primera plaça que ara ostenta el San Cristóbal gràcies a la seva victòria contra el Viladecans. Partit emocionant que es va decidir al darrer minut i on els gols van arribar a la segona part. Els primers a colpejar van ser els egarencs amb el gol de Cabrera al minut 58 que feia pujar l’1-0 al lluminós. Pocs minuts més tard, Martí va aprofitar un passi de Mario Canti per restablir la igualada al marcador. Quan tot semblava sentenciat, Andreu al minut 90,  en una jugada desafortunada dels visitants, va tornar a posar per endavant als locals i aquesta vegada seria la definitiva. Quart triomf consecutiu dels homes de Ballabriga.

La ratxa continua

Roland Garrós i David Cura han mantingut un dels grans duels de la matinal al Guinardó // FOTO: Dani Falcón

Situació igual de bona travessa l’Andorra on sumar i seguir sembla la tònica dominant des de fa unes setmanes. Un nou triomf aquesta jornada consolida als tricolors a la zona alta de taula. A la Borda Mateu, les Borges Blanques no va posar-ho fàcil, sobretot en els segons 45 minuts on va estirar línies i va donar feina a Ferran Pol. El gol de la victòria local va ser obra de Ricard al minut 51 després d’una gran jugada personal per la dreta on va encarar en solitari al porter visitant i el va batre.

Una posició per damunt de l’Andorra, encara que amb els mateixos punts, es troba l’EFAC. Un Almacelles que aquesta jornada es va desplaçar fins a La Noguera per trencar amb una dinàmica de dues derrotes seguides davant un Balaguer molt regular. Els visitants no van donar gaires opcions al seu rival com reflecteix el 0-3 final. Els artífexs de la golejada van ser Juclà al 2, Brezmes al 47 i Chiné al 77.

Allunyant fantasmes

Alpicat i Igualada van lluitar de valent al Parc del Graó // FOTO: FutbolAlpicat

No gaire lluny d’allí, concretament a Alpicat, s’obria la jornada amb uns alpicatins necessitats de punts després de dues derrotes consecutives i un Igualada immers en una dinàmica positiva.

Uns primers minuts amb ocasions per a tots 2 conjunts van donar pas a un matx intens, encara que sense dominador clar i amb escasses oportunitats de gol. Una d’aquestes  ocasions la va aprofitar Xavi Gomà al 35 per fer l’1-0. El gol va deixar molt tocat als blaus que no van poder desplegar el seu habitual joc ausdel fort vent regnant. A la segona meitat, el guió va ser el mateix. Els de Mestre van cercar el gol i el van trobar en les botes de Martí al 79. Eric, al darrer minut va tenir la victòria igualadina però Crissos es va lluir per evitar-ho. Els visitants van acabar amb 10 homes per l’expulsió de Seydou al 80 per doble groga. Per la seva banda, Joel Domínguez va haver d’abandonar la banqueta local en veure la vermella directa al minut 63.

Qui també va posar punt final a dues derrotes seguides va ser el Lleida Esportiu B, el qual es va imposar per 2-0 a la Rapitenca al Municipal del Gardeny. En un encontre on van predominar les defenses i el joc es va anar travant a poc a poc, les escasses ocasions de gol es van veure als primers minuts on els ebrencs van estavellar una pilota al pal i els lleidatans van convertir un penal per obrir el marcador. Sergi Gómez va ser l’encarregat de transformar la  pena màxima al minut 7. A la represa, els visitants van intentar-ho però la defensa local es va mostrar intractable. El defensa rapitenc Vallespí va marcar en pròpia porta 2-0 al minut 69 que deixava sentenciat el matx.

Dura realitat

El vestidor del Sant Ildefons, content després del triomf a Tortosa // FOTO: @uesantildefons

En el darrer partit de la jornada, el Tortosa va patir una dura derrota a casa enfront del Sant Ildefons, un rival directe. Set dies després del triomf contra la Rapitenca, la confiança havia tornat al Josep Otero. Confiança que va créixer encara més quan Adri Alonso va avançar als locals al minut 38. L’alegria va durar molt poc i dos minuts més tard, Casares va empatar l’encontre.

La poca eficàcia de cara a gol i les errades defensives van condemnar als homes de Gimeno que van veure com Guille Torres al 72 va capgirar el marcador, esvaint les  opcions de sumar els 3 punts