El Tona vol resoldre a casa enfront de la Guineueta

Tona acollirà aquest dissabte el xoc entre els locals i l’EE Guineueta a l’anada per una plaça a la 3a RFEF. Ambient de gala a Osona, bona relació entre totes dues entitats i idèntic desig

Eliminatòries Ascens 3a RFEF 2021 // FC
Eliminatòries Ascens 3a RFEF 2021 // FC

Tona-EE Guineueta (dissabte 18.30 hores, primer acte). Partidàs al Municipal amb moltes coses en joc i un Tona que vol resoldre a casa seva enfront de la Guineueta, empresa complicada per a l’un i l’altre. És el penúltim obstacle per a estar la temporada 2021-2022 a la 3a RFEF i, qui sap, si jugar la pròxima Copa del Rei.

Després d’arribar a un acord totes dues directives, els socis visitants, que acudiran en un número de 70, pagaran 3 euros, dos menys que l’entrada general (5) donat que els socis locals no abonaran res. “El poble està molt enganxat, fins els que no vénen ens pregunten per l’equip”, comenta a Futbolcatalunya un il·lusionat president osonenc, Quim Carandell.

Quim Carandell, el jove president UE Tona // FOTO: Eduardo Berzosa
Quim Carandell, el jove president UE Tona // FOTO: Eduardo Berzosa

TONA-GUINEUETA, NOMÉS GUANYA UN

“Cal sortir a guanyar o guanyar, no ens val una altra” afegeix Carandell com a únic pensament perquè el rival és “molt fort, són un gran equip”, a més, jugar a casa pot ser definitiu i “la nostra gent també juga, Un 2-0? On signo?”.

Precisament el fet que la superfície del camp osonenc sigui d’herba natural pot condicionar aquest partit d’anada per als de Luis Gallego, de la mateixa manera que pot ocórrer a la tornada (diumenge 27, 19 hores) el d’artificial per als de Ricard Farrés.

Per tot aixó, el màxim mandatari local assegura que “si no es puja, no passa res, però seria un grandíssim premi per a tots, no hi ha dubte”.

L’extra’ per a aquest Tona, que a casa ha aconseguit 6 victòries, 2 empats i 1 derrota (0-4 Vic), amb 20 gols marcats i 11 rebuts al Municipal, és un desplaçament a un hotel de la Costa Brava. Tot el grup unit i de festa si s’aconsegueix l’èxit final, ja ho saben.

Per aquest costat, Ale Gaitán, amb 16 gols en 18 partits (33%), és el seu màxim golejador seguit pel Eveli Noguera amb 4. En resum: El Tona vol resoldre a casa enfront de la Guineueta.

ATENCIÓ ALS DE LUIS GALLEGO

Per la seva part, l’EE Guineueta acudeix a Tona amb 6 triomfs, 1 empat i 2 derrotes (Sant Cugat i Mataró) lluny del seu fortí de Nou Barris.

Els de Luis Gallego sumen 17 gols marcats a domicili per 7 en contra, números per a respectar a un equip que compta amb el nigerià Onaiow Godbless com el seu màxim realitzador (6).

Un dels crack d'aquesta EE Guineueta és el seu golejador nigerià Onaiam Godbless // FOTO: marcsr_foto

Un dels crack d’aquesta EE Guineueta és el seu golejador nigerià Onaiam Godbless // FOTO: marcsr_foto