El TCE diu que ‘plou’ a la FCF, però els importa un rave

La sentència emesa aquest passat divendres sobre la inelegibilitat de Joan Soteras per part del TCE és l’últim ridícul de l’esport català. El Tribunal acusa la FCF, però passa de les lleis i es queda amb l’esperit electoral d’unes votacions fraudulentes

Les eleccions a la presidència del passat 22 de maig no s'han acabat encara // FOTO: FCF
Les eleccions a la presidència del passat 22 de maig no s’han acabat encara // FOTO: FCF

@ManuelSeguraM

La decisió favorable al septuagenari president Joan Soteras es va conèixer el divendres 16 encara que algun ximple (molt ‘Tonto.’) treia pit i afirmava que ell ja ho sabia. Tot ha estat un conte sobre la inelegibilitat, recursos, contra-recursos, al·legacions i totes les falsedats que puguin imaginar.

Al TCE els van portar a declarar a Fiscalia, els van redoblar les crítiques i van afirmar que “el Tribunal està coartant el dret a vot dels clubs catalans”. Es més, van dir que la seva actuació era una cacicada” . Per no recordar el famós ‘Informe Poncio’, reconegut per la UFEC de l’amic Esteva, on se’ls posa a parir.

TCE: S’INHIBEIXEN, ‘S’ACOLLONEN’

Poc o res que sorprengui si es recorden de les declaracions fetes pel secretari general, Oriol Camacho (17/12/2000, pandèmic). “El document del Govern és terrible i vergonyós”, va declarar orgullós. Si es posen enfront del Govern, què no es podrà fer amb un Tribunal administratiu amb membres que pensen ja més en la jubilació que en la realitat!

Una sentència per a guardar i per a recordar sempre que es parli del futbol català // CAPTURA TCe

Una sentència per a guardar i per a recordar sempre que es parli del futbol català // CAPTURA TCE

No passa res, mai passa res. Bé, passa que el Tribunal Català diu que ‘plou’ i, encara que Soteras i la seva junta es van passar 16 dies pel seu nul respecte democràtic, no passa res perquè els clubs van votar. No diuen res de les actes notarials, de les falsificacions de signatures, res. I no diuen res perquè s’inhibeixen, ‘s’acollonen’.

No li donin moltes voltes a aquest laberint judicial que paguen els clubs, en un cas, i la butxaca de Juanjo Isern, per un altre. El sou de Soteras no li arriba per a assumir tot aquest carnestoltes i, com vulgui que els clubs s’ho empassen, endavant amb la gran farsa.

ARA AL TSJC I ALS MOSSOS

No obstant això, no creguin que aquesta abominable pel·lícula té final, ni de bon tros. Ara Isern anirà al TSJC i es presentarà davant els Mossos (ja l’hauria d’haver fet el primer dia) per a denunciar falsificacions de signatures.

La festa es va desbordar el divendres a la FCF amb el seu encara director Calle enviant waschaps personals a diversos destinataris, inclosa aquesta Redacció. Està content, no és per a menys. Encara més, mereix que li tripliquin el sou per aguantar a la colla de directius submisos i sense personalitat que li envolten.

DOS TEXTOS PER A ANALITZAR

D’altra banda, durant aquest cap de setmana s’han publicat DOS textos sobre Mitjans de comunicació i Poder (Entrevistes a Xavier Bosch i a Angel María Villar) que valen la pena parar esment. En la primera es pot llegir que “el poder sap perfectament com ha d’influir, a través de subvencions i publicitat institucional”. Al loro!

En la segona, que tindrà ampliació aquest dilluns, l’expresident de la RFEF recorda que “a mi em van destituir per publicar el meu programa electoral quan era president de la Gestora en els mitjans de la Federació”. A Villar li van fer fora mentre a Soteras li mantenen, aquesta és la llei.

Un mes després de la presa de possessió de Soteras, Anna Caula va rebre a la junta de la Catalana // FOTO: FCF
Un mes després de la presa de possessió de Soteras, Anna Caula va rebre a la junta de la Catalana // FOTO: FCF

EL RAVE DEL TCE

Si els ve de gust, repassin la resolució del TCE i les consideracions que també haurien d’estimar. Si els ve de gust perquè, insistim, que tot això és una MENTIDA i ja estava TOT decidit des del passat 16 de març quan Anna Caula, secretària general de l’Esport, va obrir les seves portes a la ‘victoriosa’ delegació federativa.

DIU EL TCE A LA SEVA RESOLUCIÓ:

1.“… l’exercici il·legítim durant 16 dies, a partir del 12 de gener d’enguany fins el dia 28 immediat següent, dels càrrecs de president i junta directiva de l’FCF per part del Sr. Soteras i dels membres de la candidatura encapçalada per ell, pretesament emparat en una actuació absolutament errònia de la Junta electoral cap de quins arguments per intentar justificar-la resulta mínimament admissible”

2. “Subsisteix el fet inqüestionable de l’exercici sense legitimació durant 16 dies, entre el 13 i el 28 de gener de 2023 ambdós inclosos, dels càrrecs de president i junta directiva per part de la candidatura Soteras. Aquest fet innegable es va produir, a més, durant el període electoral que va dur a l’acte de votació del dia 13 de febrer i va comportar indubtablement una posició d’influència de dita candidatura contrària al principi d’igualtat entre els candidats”.

L''Informe Poncio', que assenyalava greument als membres del Tribunal Català, sembla que es va quedar curt a l'hora d'analitzar al TCE
L”Informe Poncio’, que assenyalava greument als membres del Tribunal Català, sembla que es va quedar curt a l’hora d’analitzar al TCE

I ENCARA DIU MÉS

3. Quant a la resta d’actes i declaracions, aquest Tribunal considera que tots i cada un, amb excepció de les declaracions del Sr. Soteras a TV3 el dia 13 de gener i a TV Sabadell el dia 24 següent, constitueixen el fruit de l’exercici il·legítim dels càrrecs de president i junta directiva per part de la candidatura Soteras”.

4. “Els desencerts de la Junta electoral, ja posats de manifest per aquest Tribunal, van fer possible durant 16 dies l’exercici il·legítim dels càrrecs de president i junta directiva per part de la candidatura Soteras, per la qual cosa es pot dir que objectivament la van afavorir”.

UN PAPER DAVANT LA VOLUNTAD DELS CLUBS

EN RESUM: el Tribunal reconeix les il·legalitats comeses per la candidatura de Soteras i la junta electoral, però considera que la “voluntat dels clubs” té més valor que les lleis per a un tribunal de la Generalitat.

Juanjo Isern presentarà aquest dilluns recurs davant el TSJC i una demanda en els Mossos per falsificació de signatures // FOTO: Candidatura J.I.
Juanjo Isern presentarà aquest dilluns recurs davant el TSJC i una demanda en els Mossos per falsificació de signatures // FOTO: Candidatura J.I.

Per tant, sembla que el TCE és el primer tribunal que decideix que les lleis administratives no s’apliquen a unes eleccions d’una federació, llevat que interessi aplicar-les.

Té gràcia que el mateix tribunal que ordena en gener 23 repetir unes eleccions perquè els vicepresidents de clubs no duien un paper dient que els seus presidents no podien votar (impossibilitat manifesta) i que això era per “la llei aplicable”, ara se salti les normes electorals i entengui que ha de prevaldre la “voluntat dels clubs” per sobre de les mateixes lleis.vvvvvv