L’Informe de la vergonya, anònim i covard

S’imaginen estar a punt de rebre una sentència i manar que es redacti un informe jurídic anònim contra les autoritats judicials. Atenció a la ‘moguda’ UFEC, FCF (Soteras), Secretària General de l’Esport

17 pàgines plenes de barbaritats contra el TCE i els seus membres. Donaran la cara les seves autolres? Què dirà l'al·ludida UFEC?
17 pàgines plenes de barbaritats contra el TCE i els seus membres en un Informe impresentable. Donaran la cara els seus autors? Què dirà l’al·ludida UFEC?

@ManuelSeguraM

Acabem de veure un dels més repugnants episodis de la història de l’esport català. Una presumpta institució i uns presumptes professionals, de forma anònima, criticant sense pietat el TCE, tribunal públic de la Generalitat en l’esport en un INFORME de 17 pàgines. I també a un candidat a les eleccions de la FCF, perquè les sentències del TCE no han estat del color que volien aquestes persones.

I amb aquesta excusa, airegen fins i tot qüestions professionals/personals de membres del TCE. Vergonyós, … segur que rodaran caps per aquesta actuació impresentable pròpia de repúbliques bananeres on tot s’hi val.

UN INFORME MISERABLE

Futbolcatalunya.com ha tingut accés al document que, segons fonts consultades, presumptament, s’envia des de la UFEC a tots els presidents de les federacions catalanes, sota el títol: “TRIBUNAL CATALÀ DE L’ESPORT: Els seus incompliments formals i les seves incongruències”.

Ens hem posat en contacte amb Premsa UFEC perquè ens ratifiqui si és cert que s’ha enviat aquest informe des de Rambla Catalunya, i ens ha atès Sergio, cap de premsa. No hem tingut sort: de moment, la resposta del silenci és la millor resposta.

Gerard Esteva, president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, a l'esquerra de la imatge, amb el vocal de la UFEC, Joan Soteras, està obligat a donar la cara // FOTO: FCF
Gerard Esteva, president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, a l’esquerra de la imatge, amb el vocal de la UFEC, Joan Soteras, està obligat a donar la cara // FOTO: FCF

ESTEVA TÉ LA PARAULA

L’informe diu el següent: “Aquest informe està elaborat per un despatx d’advocats extern a la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (en endavant, “UFEC”)”.

Té alguna cosa a veure la UFEC amb aquest informe i la seva difusió massiva? Esperem que el seu president Gerard Esteva ho confirmi o ho desmenteixi, com més aviat millor pel bé de l’esport català. Perquè aquest fet és pot considerar un atac indirecte, injustificat, a la Secretària General de l’Esport, i a la Sra. Anna Caula, responsables màxims del TCE.

El més lamentable de l’informe és que ningú el signa ni apareix el nom del despatx d’advocats, en una mostra de covardia impròpia de professionals que s’han dedicat a difamar els membres del TCE, i d’un nivell tècnic inacceptable per a la UFEC.

PENDENTS DEL RECURS D’ISERN AL TCE

I per si no en tenien prou amb ficar-se amb els jutges del TCE, aprofiten el viatge i acusen de corrupció un candidat a les eleccions de la FCF, dient que el “possible tracte de favor que ha acabat generant una repetició electoral”… Estan acusant algú de prevaricació? … De veritat ha sigut així? …Es refereixen al candidat Juanjo Isern? La covardia es mostra una vegada més,… no gosen ni anomenar-lo pel seu nom i cognom.

L'excandidat Juanjo Isern també surt assenyalat en l'Informe anònim encara que sense citar el seu nom // FOTO: futbolcatalunya

L’excandidat Juanjo Isern també surt assenyalat en l’Informe anònim encara que sense citar el seu nom // FOTO: futbolcatalunya

Els intents d’escapolir responsabilitats cauran en sac trencat. Isern ja ha donat instruccions als seus advocats perquè interposin totes les querelles i demandes que es mereixen els autors de l’informe i els seus còmplices. Ja sigui per la seva gran tasca i professionalitat, siguin els que ho hagin encarregat oja siguin els qui ho hagin difós.

Quina casualitat que surti ara aquest informe “anònim” contra el TCE !

Saben que el Tribunal Català és a punt de resoldre el recurs de Juanjo Isern de les eleccions de la FCF, i la més que probable decisió podrà ser històrica per l’esport català i per la Federació. Què millor que malparlar contra el TCE per desacreditar el seus membres quan treguin la sentència per si no afavoreix alguns.

Per cert: dos detalls més per a il·lustrar el desig de confondre al futbol català i a la resta de federacions.. 1: Fiscalia va arxivar el 28 de març passat l’assumpte àudios-Isern per presumpte tràfic d’influències. No hi havia cas. Però, 2: el 20 d’abril (ho van enviar la setmana passada a les Federacions) filtra aquest caòtic i penós Informe per part d’uns advocats externs i, presumptament, contractats per la UFEC

UN ESTIL IMPROPI DE PROFESSIONALS

D’altra banda, aquesta Redacció s’ha posat en contacte amb diversos juristes esportius i tots coincideixen en la mala qualitat tècnica de l’informe. També mostren la seva estranyesa pel seu estil deficient, impropi de professionals i els presumptes delictes comesos pels seus autors i còmplices amb les greus acusacions contra els jutges del TCE i Juanjo Isern.

L’excandidat Isern ja ha donat el primer pas de les diverses accions legals que presentarà davant dels responsables i els redactors de l’informe. Ha fet un requeriment formal de transparència a la UFEC on ha demanat el següent:

  • A quin despatx professional li ha estat encarregat l’informe.
  • Qui ha realitzat l’encàrrec i quin ha estat el procediment d’adjudicació.
  • Quin import s’ha satisfet per la seva elaboració.
  • Si Joan Soteras Vigo, en la seva condició de vocal de la UFEC, o els seus advocats, vinculats directa o indirectament a la FCF, han intervingut a la redacció de l’informe o han “sol·licitat l’encàrrec professional a despatx extern”.

Estem segurs que Gerard Esteva ens confirmarà el més aviat possible que la UFEC no hi té res a veure amb aquest ridícul informe. I, més, que Soteras, vocal UFEC, no tenia cap coneixement que això es difondria a les federacions catalanes.