El significat d’aturar un penal en el minut 91

La seva intervenció en el minut 91 va ser decisiva perquè el Tona sumés els 3 punts a Reus on no ho havia fet ningú fins a aquest moment. Aquest diumenge, David Aroca farà 250 partits a Tercera

David Aroca, porter osonenc del Tona, no podia esperar el final de partit que va viure a Reus // FOTO: FUE Tona
David Aroca, porter osonenc del Tona, no podia esperar el final de partit que va viure a Reus // FOTO: FUE Tona

@ManuelSeguraM

Reus FC Reddis-Tona, minut 91, amb 0-1 en el marcador, i pena màxima en contra dels visitants que executarà Xavi Jaime. Aquesta va ser la situació dissabte passat al Municipal de Reus encara que la intervenció del porter osonenc David Aroca va ser providencial.

Aquesta parada es va traduir en tres punts per als de Ricard Farrés i serveix per a mantenir-se en la tercera plaça de la classificació de Tercera Federació.

UN PENAL DECISIU

David s’ha de remuntar a temps pretèrits per a recordar una situació similar al seu historial personal. “Quan jugava al juvenil del Zaragoza, crec”. Des d’aquell 2011, res. “El dissabte no li vaig dir res a Xavi Jaime, no, no soc dels quals intimida al davanter. El tenia més pressió que jo en aquest moment”.

El procés mental va ser el següent: “El primer que vaig pensar quan va xiular l’àrbitre va ser dir quina ràbia!. Anàvem guanyant 0-1 a un camp on no l’havia fet ningú i ens va arribar aquest penal, però la pressió era seva i va sortir bé”.

El porter torellonenc va jugar quatre temporades sota la porteria dels xampanyers // FOTO: CF Peralada
El porter torellonenc va jugar quatre temporades sota la porteria dels xampanyers // FOTO: CF Peralada

PRIMER, LA PERMANÈNCIA

Després va arribar la celebració “al vestuari” i la reflexió, ja que haver encaixat 18 gols, ara com ara, “són molts. Hi ha alguns partits on van ser massa com el dia de l’Olot (5). La veritat és que també portem 7 porteries a zero (està bé), però cal intentar baixar aquesta xifra de 18“.

No deixa de ser la realitat de “el nostre joc, ja que és molt ofensiu i ens agafen moltes vegades descoberts darrere, però no ens va res malament”.

Pensar més enllà del pròxim partit no val la pena sinó que “primer cal intentar aconseguir la permanència i ja ens marcarem objectius. Seria un error pensar en el play-off”. Segons David Aroca, “la gent s’està reforçant molt en aquest mercat d’hivern i no serà fàcil. No portem ni la meitat de la Lliga encara que estem en el bon camí”.

250 PARTITS A TERCERA

Aquest Tona, que destaca per moltes coses encara que “el míster Ricard ens recalca molt la intensitat i el seu nervi en el camp” pot arribar molt lluny encara que el respecte pels rivals és important. “Aquí estan L’Hospitalet i Olot, molt forts, el Reus que està fent un equipàs… David Jiménez arriba al Badalona, és a dir, tot això pot canviar jucho en la segona volta”.

David va rebre la samarreta 'centenària' per la seva trajectòria en el club gironí on va arribar a jugar 112 partits // FOTO: CF Peralada
David va rebre la samarreta ‘centenària’ per la seva trajectòria en el club gironí on va arribar a jugar 112 partits // FOTO: CF Peralada

Aroca recorda noms importants sota les porteries de Tercera (Grup V) com “Craviotto, per totes les raons, Aliaga, Batalla i Mourin, entre altres” i demostra que les estadístiques li diuen poc.

Segons la web ‘lapreferente.com’, aquest diumenge davant el Vilassar pot complir el seu partit 250 a Tercera Divisió. “És possible, no ho sé perquè no ho miro. Fins i tot poden ser més perquè vaig jugar a l’Aragó encara que a Catalunya no ho sabia. Primera notícia, perfecte, tant de bo siguin més”.