El Sants no para i i ja suma set triomfs consecutius

El Vilassar de Manel Moya va guanyar per la mínima al Mataró en el derbi del Maresme per continuar, una jornada més, sent el líder del Grup 1 de Primera Catalana. A només un punt, el persegueixen el Sants -set victòries consecutives-, l’Horta, el Manresa i el Tona

VÍCTOR LLUCIÀ @lluci_22

Finalitzada la jornada 21 del Grup 1 de Primera Catalana, el Vilassar de Mar continua sent el primer classificat. I no és una casualitat. Els de Manel Moya tenien una prova de foc al Municipal Xevi Ramon, ja que rebien al Mataró en el derbi del Maresme.

En un partit ensopit i amb poques ocasions, poc abans del descans, Marc Masip ha trencat l’empat després de rematar de cap una centrada d’Alberto Manga. El Mataró no ha estat capaç de contrarestar el gol local i ha acabat perdent el derbi, fet que acosta als groc i negres a la zona de descens. Per la seva banda, el Vilassar suma 38 punts i es manté líder.

EL SANTS CONTINUA DE DOLÇ

Aquest Sants té la Tercera Divisió en el punt de mira. Amb la victòria al Camp de l’Energia davant el Mollet (1-0), ja en suma set de consecutives, situació que no es produïa des de la temporada 2000/01. Un matiner gol de Sergio Navarro, que en porta 10 aquesta temporada, permet als verd i blancs mantenir-se a l’estela del Vilassar i somiar amb un ascens que seria històric.

L’HORTA, EL MANRESA I EL TONA TAMPOC FALLEN

Els de Xavi Molist van patir de valent per sumar els tres punts al Feliu i Codina, però van acabar imposant-se al Farners per 2-1. Diego Novo, al minut 8, va avançar als locals després de rematar una pilota a la frontal de l’àrea petita. Al tram final de la primera part, un inofensiu xut de Antoni Güell va acabar al fons de la xarxa després d’un error del porter hortenc Buetas. I no va ser fins al minut 89 quan Juan Jiménez va desfer l’empat, donant els tres punts a un Horta que continua sent un candidat a l’ascens. El Farners en canvi, no aconsegueix allunyar-se de la zona calenta de la taula.

Per la seva banda, el Manresa va trencar la maledicció davant l’Avià i el va superar per la mínima (1-0) al Municipal Congost en un duel directe. Els del Berguedà havien guanyat en les tres ocasions que havien visitat l’estadi dels del Bages, però aquesta vegada es van intercanviar els papers. Sergi Suárez, a la mitja hora de joc, va anotar el seu tercer gol de la temporada per donar la victòria al seu equip i mantenir-se en la lluita per les posicions capdavanteres de la taula. L’Avià es queda a quatre punts del líder i a tres del Sants, el Manresa, l’Horta i el Tona.

El Martinenc no remunta el vol i va encaixar davant el Tona, que té un punt menys que el líder, la seva tercera derrota en quatre partits. Els osonencs es van avançar al marcador gràcies a un gol d’Aitor Angulo al minut 14. Poc després Francisco Sánchez ha fet l’empat després d’un bot neutral. Tot i les protestes dels jugadors del Tona, el gol ha pujat al marcador. En la segona meitat, els osonencs, mitjançant Nsue i Pol Vilaregut, s’han endut la victòria del Municipal del Guinardó, deixant l’equip d’Agustín Vacas lluny de les posicions d’ascens.

Per la seva banda, La Jonquera tampoc afluixa i es manté a només dos punts del Vilassar de Mar. Els gironins van superar l’Andorra per 1-0 amb un gol de penal de Gerard Muñoz, que va anotar el seu quart gol en Lliga. Els andorrans, molt irregulars en els últims resultats, es mantenen en la zona mitjana de la taula amb 30 punts.

En un duel directe per evitar les posicions de descens, el Vic va aconseguir una victòria de gran importància davant L’Escala (2-0). En dos minuts, al 41’ i al 42’, Gerard Verdaguer, per partida doble, va anotar els gols per a que els viguetans sumin sis punts dels últims sis en joc, una ratxa que els ha permès allunyar-se del descens. L’Escala, per la seva banda, porta tres partits sense guanyar i ocupa posicions de descens.

MOLLETENSE I ABADESSENC, CADA COP MÉS DESPENJATS

Tant la Molletense com l’Abadessenc continuen en caiguda lliure. Els del Vallès Oriental van perdre a casa davant el Lloret, que abans de l’hora de joc guanyava per 0-3 gràcies als gols de Àlex Ros, Arnau Terradas i Bader Eddine. La Molletense va retallar diferències mitjançant Luis López i Brian Quijada, però són últims de Primera Catalana amb només 10 punts.

L’Abadessenc és penúltim amb 13 punts, després de la seva derrota al camp d’un Girona B (2-1) que somia amb la salvació. Joan Corominas i Saam Jaime van fer els gols del filial gironí, mentre que el gol pels del Ripollès va ser obra de Miquel Gainza.