El Sants no assimila jugar a Primera Catalana

Amb estil i educació, però directe, així es torna a mostrar el president de la UE Sants, Joan Forcadell, després de la dictatorial decisió de la RFEF (amb l’aplaudiment de Joan Soteras) de donar la plaça de Segona Federació a l’Estepona

Joan Forcadell, president de la UE Sants parla molt clar // FOTO: UE Sants
Joan Forcadell, president de la UE Sants parla molt clar // FOTO: UE Sants

@ManuelSeguraM

Aquest favor de lliurar la plaça de l’Extremadura a l’Estepona a la Segona Federació és un nou episodi de la lamentable situació que es viu a l‘RFEF de Luis Rubiales i, per subordinació, a l‘FCF amb Soteras. Facilitar aquesta posició per mig milió d’euros implica enfonsar al Cerdanyola, qui es va guanyar en el camp la continuïtat, i, per extensió, a Sants i Martinenc.

El ridícul de Joan Soteras ha estat i és majúscul. Vicepresident figurant, sempre quedarà en la història del futbol català pel seu entreguisme a la RFEF. El mes de juliol passat mereix recordar-se perquè els afectats no ho obliden mai. Bé, parlem de la UE Sants, ja que el president del Cerdanyola, Felipe López, ara està mut, prefereix no contestar trucades i deixar com a incògnita un possible pacte amb el director Calle.

Per part del Martinenc, el seu director Fido ja fa temps que va seguir ordres per a no obrir la boca perquè esperaven la gran promesa. Així que només parla el Sants.

PARLA LA UE SANTS

I ho fa el seu president Joan Forcadell: “Continuem emprenyats com us podeu imaginar. Després de dos mesos amb senyals contraris i desil·lusionats i amb la mel en la boca, la realitat és que jugarem a Primera Catalana. I, més emprenyats, després de rebre la trucada del president Soteras un divendres a la tarda (29 juliol) per a dir-me que tot anava, al 99% , endavant, que estava fet, i que es faria oficial en els dies següents”

L'equip blanc i verd que dirigeix Borja López jugarà a Primera Catalana // FOTO: UE Sants
L’equip blanc i verd que dirigeix Borja López jugarà a Primera Catalana // FOTO: UE Sants

La veritat és que van passar només hores (dilluns 1/agost) “i em van tornar a trucar des de la FCF el dilluns dient-me que ‘el que et vaig dir el divendres no és sinó el contrari’. No va ser Soteras sinó el secretari Oriol Camacho. Després ens van citar als tres a la FCF (dimarts 2/ agost) i ens van dir que estaven sorpresos; a nosaltres se’ns va quedar cara de ximple”.

El semblant de Soteras era un poema perquè “es disculpava i es disculpava, però deia que era un tema de normativa i ens va explicar com aniria la subhasta”. Mentrestant, els tres il·lusos representants de Cerdanyola, Sants i Martinenc “li demanem que defensés els interessos dels equips catalans”.

Quina va ser la resposta de Soteras?. Respon Forcadell: “Ara ja ni em recordo el que ens va dir”.

“UNA TOCADA DE NASSOS”

El president blanc i verd no vol qualificar la realitat de “baixada de pantalons”, sinó que prefereix estimar que “no estaven al cas de com estava aquest tema”. Forcadell insisteix que “estic al capdavant d’una entitat, no vull malentesos ni polèmiques i menys quan anys enrere vivim l’assumpte Horta. Aquestes coses s’haurien de treballar i defensar”.

Això sí, la seva opinió la transmet públicament, no com altres. “Jo dic el que penso, no faig malament a ningú i, a partir d’aquí, només haig de reivindicar pel meu club. Per a nosaltres, ha estat una ‘tocada de nassos’, vam mantenir la categoria en el camp amb punts necessaris i ara ens trobem així.