El Santboià ‘ajorna’ l’ascens del Castelldefels

Penúltima jornada al grup 2 de Primera Catalana i el pols per l’ascens continua. Ni Castelldefels, ni Santboià ni Vilanova afluixen i tot es decidirà dintre de 7 dies. Per sota, el Terrassa 1906 s’ha convertit en el cinquè equip en baixar a Segona Catalana

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
Jairo, celebrant un dels seus gols a la golejada de la jornada // FOTO: Andrés Burgos

Tarda de diumenge passada per aigua en la majoria de camps i tarda de nervis i transistors. Moltes combinacions possibles es donaven abans del començament d’aquesta jornada per sentenciar la lliga, o si menys no per aclarir una mica la part alta, però sembla que els tres primers volen posar l’ai al cor dels seus aficionats. Falta una jornada pel final de la competició i les places d’ascens i de promoció d’ascens encara no tenen propietari i tot s’acabarà decidint diumenge vinent a les 12 del migdia.

El Castelldefels tenia el seu primer ‘match ball’ per pujar a Tercera i durant uns minuts va poder assaborir aquesta categoria. Els grocs van fer els deures en golejar per 14 a 0 a El Catllar que va tornar a rebre la golejada de la jornada. 5 gols de Jairo (26 en aquest curs), 3 de Cortezón, 2 de Marc Martínez, 2 de Peralta i un de Del Moral i un altre de Peñas, que s’estrenava amb l’equip, van acabar amb uns locals que van posar molta voluntat però poc més. Clar domini dels locals que van veure com Jorge Sánchez reapareixia després de 3 mesos d’absència. Els de Miki Carrillo s’asseguren d’aquesta manera jugar la promoció  i depenen d’ells mateixos per aconseguir l’anhelat ascens.

Si els de la Riera dels Canyars  no van aconseguir ascendir, va ser per ‘culpa’ del Santboià, el seu més immediat perseguidor. Els segons classificats van rebre al Joan Baptista Milà a un Suburense que està culminant una gran temporada i que vol quedar el més amunt possible a la classificació. No va ser un partit fàcil pels locals que van veure com el seu rival es va avançar molt aviat, concretament al minut 2 mitjançant Dídac. Els de Juan Camilo van haver de remar contra corrent, sota una pluja present gairebé tot l’encontre. Amb el 0-1 al marcador es va arribar al descans. Poc després de la represa, Buba va aconseguir l’empat i Josele al minut 65 va marcar el 2-1 que va donar una victòria que permet seguir somiant a Sant Boi.

El tercer en discòrdia i a qui tothom donava per mort fa unes setmanes, el Vilanova, havia de guanyar i esperar que els altres punxessin. La primera part es va complir i els vilanovins van fer els deures, tot i que van haver de suar de valent per fer-se amb el triomf. Un Sant Ildefons molt ben plantat damunt del terreny de joc no va deixar massa espais perquè els de Dani Gimeno poguessin arribar a dalt. Aquesta bona col·locació va ser molt efectiva, ja que els locals no van tenir gaires ocasions de gol. No va ser fins al minut 41 quan Adri Alonso va aforadar la porteria visitant aprofitant una gran passada de la mort de Juanjo. En la segona meitat la possessió i la pilota van ser del conjunt del Garraf, que va ampliar el marcador amb un gol de Nanitelamio al 71. El ‘Sani’ també va tenir les seves oportunitats, al 63, Luka va fer una gran aturada que va evitar l’empat a 1 i al 75 van enviar una pilota al pal. La perseverança dels de Cornellà va tenir el seu premi al temps afegit quan Iván García de penal va fer l’1-2 final. Tan Santboià com Vilanova es jugaran el ser o no ser dintre de 7 dies i els dos lluny de casa. Els primers a Igualada, contra un equip que ja no es juga res i els segons a Sant Carles de la Ràpita, contra una Rapitenca que es jugarà la salvació.

El filial vermell tanca els descensos… o no

El desconsol dels jugadors del Terrassa 1906 era evident // FOTO: Terrassa FC

Tot i que els quatre últims equips ja estan descendits des de fa setmanes, aquesta jornada s’ha afegit a aquesta llista un conjunt més. Es tracta del Terrassa 1906, que baixa a Segona Catalana com a 14è classificat. Però això no queda així i el més probable és que fins i tot el 13è acabi descendint a causa dels descensos no compensats.

Els egarencs tenien un partit clau, a vida o mort contra un rival directe com era la Rapitenca. Va ser un encontre molt igualat fins al minut 33 quan Àlex Forés, va definir de manera excel·lent,’una gran assistència de Xavi Marqués que va desequilibrar el marcador posant el 0-1 al lluminós i que al final seria definitiu i vital per continuar amb les opcions dels visitants. Els aficionats de l’Olímpic de Terrassa van veure com aquest gol va desestabilitzar als seus jugadors que no van poder contrarestar el perill que portava la Rapitenca cada cop que arribava dalt. Segon partit de Joan Anton Pallarès a la banqueta dels de Sant Carles i segona victòria.

Un altre equip que vol aferrar-se a aquesta Primera Catalana és el Viladecans, que en aquesta recta final està mostrant la seva millor cara i traient punts molt importants per aconseguir el seu objectiu. En una temporada normal fa setmanes que estaria salvat però en aquesta campanya tan anormal pels ascensos i descensos no compensats haurà de lluitar i suar fins al final. El primer pas el van donar aquest diumenge en vèncer a l’Amposta per 2-0.No va ser un encontre tan fàcil com el resultat pot reflectir. Els locals van començar dominant l’encontre, tot i que amb 0-0 Callarisa va enviar una rematada al pal. Els de Raúl Paje van reaccionar i al minut 27 David Rosa va posar als viladecanencs per davant. Amb aquest resultat es va arribar al descans. Als segons 45 minuts, els ampostins es van estirar creant ocasions clares i Callarisa de nou va enviar una pilota al pal. Borja al minut 75 Borja va portar la tranquil·litat al Municipal de Viladecans fent el 2-0. Els de les Terres de l’Ebre van acabar jugant amb tres juvenils, Hans, Erik i Subi.

Adéu a les opcions d’ascens

Balaguer i Igualada exhaurien les seves últimes opcions i sabien que només els servia guanyar i esperar que els demés ensopeguessin. Un triomf i una victòria que serveixen de poc. Una gran temporada de dos dels conjunts revelació de la categoria que acaba amb un adéu a qualsevol opció d’ascens.

El Balaguer va rebre la visita del Vista Alegre en un encontre que es va posar molt de cara pels locals quan Galcerán al min 5 va fer l’1-0. 10 minuts abans de la mitja part Miquel va ampliar el marcador posant el 2-0. Tot semblava que els de la Noguera tenien l’encontre controlat i dominat, no obstant Naoufal El Grhim al 62 va reduir diferències portant els nervis al Municipal de Balaguer. Adri al 71 va tornar a posar els 2 gols d’avantatge al lluminós i Naoulfal El Grhim al 85, amb el seu segon gol, va tancar el compte golejador. Bon partit d’uns visitants que es van quedar sense temps per aconseguir un possible empat.

Si els balaguerins van fer els deures, l’Igualada va caure derrotat en un partit que va tenir de tot, gols, polèmica, èpica i emoció fins al final. Els de l’Anoia van viatjar fins a Vila-seca amb la intenció d’emportar-se els tres punts i seguir l’estela dels de dalt. Antonio al minut 13 va avançar als locals, decantant l’encontre a favor seu, però tan sols 2 minuts més tard van veure com es quedaven amb 10 per l’expulsió d’Edu Mestre per doble groga. Els igualadins no van desaprofitar la superioritat i van capgirar el marcador, primer amb un gol de Bernat Benito al 35 i d’Òscar al 45. Amb el Municipal de Vila-seca empipat per l’actuació arbitral es va arribar al descans. A la represa es va veure al conjunt d’Edu Franco pressionat i creant ocasions que es van transformar en l’empat a 2 que va fer Raúl al 78 i en el 3-1 final, obra de David Ruiz al 88. Quatre minuts abans els blaus van tenir dues ocasions claríssimes que haguessin trencat definitivament el partit. Gran triomf d’uns vila-secans que no es van donar per vençuts i van lluitar fins al xiulet final.

A banda de tots aquests apassionants encontres, la jornada ens deixava dos partits més on cap dels quatre implicats es jugaven res.

El Reddis va empatar a 1 contra un Lleida Esportiu que encadena la seva quarta jornada sense guanyar. Els locals van obrir el marcador mitjançant Jordi Llaberia al minut 20. El gol dels lleidatans va ser obra d’Oriol al 55.

L’altre encontre enfrontava al Jesús i Maria i al Torredembarra. La Torre va aconseguir el seu primer triomf a domicili i la seva quarta victòria de la temporada després de 7 jornades sense guanyar. Els gols de la Torre van arribar de les botes d’Àlex a l’11 i Genís al 48, mentre que el gol ebrenc el va marcar Iván Taranilla al 53.