El repartiment desigual de la Primera RFEF

La projecció de permanència al grup 2 està en 48 punts ara mateix, mentre que la del grup 1 és de 36 punts amb el ja descendit Extremadura, tot un repartiment desigual de la RFEF. Per dalt, al 2 hi ha cinc equips en 6 punts i al 1 Deportivo i Racing estan escapats

El president de la FCF, Joan Soteras, molt atent a tot el que passa a Las Rozas  // FOTO: RFEF
El president de la FCF, Joan Soteras, molt atent a tot el que passa a Las Rozas // FOTO: RFEF

@JordiMestres_

Ja han passat dos terços de competició a la Primera RFEF. La nova competició els compleix la setmana que s’ha liquidat l’Extremadura UD pels deutes. Això suposa que al grup 1 hi haurà una plaça menys de descens per la resta de la lliga, que també ha quedat en certa manera adulterada per aquesta circumstància. Això és un problema evident, però un altre que no salta tant a la vista és la competitivitat d’una lliga i de l’altra. No tenen res a veure, ni pel que fa a la part alta ni a la baixa.

La igualtat del grup 2 radica en la desigualtat del grup 1. Un problema a resoldre de cara a la temporada vinent, que és un repartiment desigual que perjudica, entre altres, als equips catalans.

ATENCIÓ RFEF: 48 PUNTS AL GRUP 1, 36 AL 2

Això es veu sobretot si mirem a la zona baixa. Al grup 2 marquen la permanència Atlético Sanluqueño i Cornellà amb 32 punts, el que suposa que sumen 1,28 punts per jornada. Aquesta xifra dona una projecció de 48 punts a la jornada 38, que seria la xifra per salvar la categoria.

"Aconseguir una competició que aconsegueixi l'excel·lència", aquest és l'objectiu de la RFEF, segons Luis Rubiales // FOTO: RFEF
“Aconseguir una competició que aconsegueixi l’excel·lència”, aquest és l’objectiu de la RFEF, segons Luis Rubiales // FOTO: RFEF

La situació a l’altre grup és diametralment oposada. Per començar baixaran quatre equips i no cinc, ja que l’Extremadura ha estat exclòs de la competició per no presentar-se a dos partits. Amb tot, l’Athletic B marca la permanència amb 24 punts (0,96 per jornada). Amb aquests números, per salvar-se al grup 1 es necessitarien només 36 punts, dotze menys que al 2.

LES DISTÀNCIES, UN ALTRE PROBLEMA

La zona alta pel que fa al play-off té dades similars als dos grups, mentre que sí que crida l’atenció que al grup 1 ja tenim dos equips destacats amb 50 punts, Racing de Santander i Deportivo de La Coruña. Sense anar més lluny, al 2 el Villarreal B, que és líder, té 46 i els tres primers estan en un marge de 2 punts.

Més enllà del tema competitiu, un altre element perjudicial pels catalans ha estat el de les distàncies. El grup 2 té dos equips de Sevilla (Betis Deportivo i Sevilla Atlético) i quatre de Cádiz (Atlético Sanluqueño, Balompédica Linense, Algeciras i San Fernando). Més d’una quarta part de la lliga són viatges llargs de més de 1000 quilòmetres. Un altre punt a millorar d’aquesta Primera RFEF que demostra que encara està en fase experimental.