“El que els interessa és el poder, els diners i els negocis”

President de l’At Sant Just i excandidat a la presidència de la FCF aquest passat mes de maig, Pep Palacios trenca el seu silenci per a parlar d’aquestes eleccions, els seus protagonistes i del Tribunal Català de l’Esport

Pep Palacios sembla preocupar-se només pel club, l'At Sant Just // FOTO: P.P.
Pep Palacios sembla preocupar-se només pel club, l’At Sant Just // FOTO: P.P.

@ManuelSeguraM

Quatre mesos després de les eleccions a la presidència de la Catalana, què és de Pep Palacios, president de l‘At. Sant Just?

Segueixo en el meu club amb independència del que pugui passar a la Federació; allò va ser un bany de realitat, va tocar assumir els resultats i seguir endavant amb la feina feta.

Quantes vegades li han dit que va fer el ridícul?

Una, més, no; no sé si perquè la gent no s’atreveix a dir-ho, però no tinc sensació de ridícul sinó tot el contrari. Estic molt orgullós perquè al principi vaig veure molt complicat passar el tall; ja ho vaig dir: que un president ens donés el seu vot, sense pressupost, sense càtering ni promeses de càrrecs i sense connexió amb el poder, era molt difícil. No obstant això, tenia millors expectatives de vot encara que vaig entendre els resultats.

“ELS PRESIDENTS TENEN POR D’AIXECAR EL CARTELL VERD”

Això li ‘van vendre’ protagonistes com l’expresident del Pubilla Casas, Riudeperes o Gavà?

Tot el contrari al que digui ‘Ràdio Macuto’ ja que qui va liderar aquest tema vaig ser jo. Érem 100 quan ens rebel·lem amb la FCF a Blanes encara que al final vam anar només 20 aixecant la cartolina vermella perquè en les Assemblees els presidents tenen por d’aixecar el cartell verd perquè els xiularan o no els donaran pilotes. Quedem un grup de 25 després d’anar i denunciar davant la Ciutat de la Justícia.

El president de l´At Sant Just no vol repetir experiència amb la FCF // FOTO: futbolcatalunya
El president de l´At Sant Just no vol repetir experiència amb la FCF // FOTO: futbolcatalunya

Però si vostès sempre han estat amics de Soteras i Calle, què està dient!

Mai he estat ni ho sóc, no sóc amic de cap poder establert i Soteras i Calle són el poder establert actual mentre que Subies/Talavera/Manzano eren l’anterior poder, via advocat José Domingo Valls, i Isern, vicepresident amb tots dos. La gent ha preferit seguir amb el poder establert i és molt lloable.

“NO SÓC NI HE ESTAT AMIC DE SOTERAS NI DE CALLE”

Però si el director de la FCF s’ha reunit moltes vegades amb l’exPubilla, amb Gavà i Riudeperes… què diu!

Imagino, com també s’han reunit amb Talavera; només Jordi Pérez estava en el nostre grup mentre que Dorado i Carrillo estaven amb nosaltres. És més, Talavera va voler parlar amb mi i vaig creure que no era oportú fins a acabar eleccions.

Quant li va costar les eleccions?

La despesa de gasolina d’anar a Lleida a recollir avals perquè no vam fer regals ni càterings, va ser una campanya a cost zero, corporativa

Quant creu que es van gastar els seus rivals?

He sentit que entre 150.000 o 200.000 euros. Si fas un càtering a Olot per a 100 persones, amb botifarres i croquetes,… Ja sabem el que costa, ho dic per Soteras i Manzano perquè Isern no ho tinc clar.

“AQUEST JOC DE TRONS ÉS UN JOC POLÍTIC”

Manzano, director general del Cornellà, va fer càterings?

Manzano per a Talavera, sí. Talavera no va ser a l’última Assemblea sinó que va ser Manzano i va parlar per ell, no es pot dissociar. Vostè em vol associar amb Soteras i Calle i jo no tinc res a veure….

El màxim responsable del club baixllobregatí no vol mirar enrere // FOTO: futbolcatalunya
El màxim responsable del club baixllobregatí no vol mirar enrere // FOTO: futbolcatalunya

Quan serà directiu vostè, Carrillo o Pérez… de la Catalana?

Jo estic totalment desconnectat i aquest joc de trons ja he vist com funciona i és un joc polític. No vull ferir a ningú, però el que els interessa és el poder, els diners, els negocis i a mi m’interessa el futbol. No em fa il·lusió perquè jo només volia demostrar que qualsevol dels 1.100 presidents pot arribar a ser el seu representant.

“NO TINC SENSACIÓ D’HAVER FET EL RIDÍCUL”

A pesar que finalment aconsegueixi 23 vots?

Sí, a pesar que siguin molt pocs 23. Una vegada vaig passar el tall vaig pensar que la gent es podria adonar, però ja em vaig observar que seria l’últim.

Vostè no sent vergonya per una Assemblea impugnada donada la quantitat d’irregularitats exposades davant el TCE?

Sí, em fa vergonya la FCF d’aquests últims 10 anys, aquesta guerra que hi ha, i igual que jo he entès el resultat de les eleccions, els altres no. Els que han guanyat i els segons haurien d’haver dit: he entès el missatge i que vinguin tots a parlar.

No va el seu amic Soteras amb la ‘mà estesa’?

Jo sóc més amic de Manzano que de Soteras i ni Talavera ni Isern poden dir, com jo, que fa dos anys vaig posar una demanda pels ascensos dels equips petits. D’això no s’ha parlat i hi ha gent que es presenta com a defensor dels equips petits i és un supremacista que va tallant cap de tot el que hi ha al seu voltant.

“EM FA VERGONYA LA FCF AQUESTS ÚLTIMS 10 ANYS”

I aquest supremacista, qui és?

És evident. Ja se sobreentén.

Doncs, NO no se sobreentén.

El que sí que li dic és que m’he presentat perquè creia que podia representar als clubs petits.

Aquesta impugnació electoral servirà per a alguna cosa? Què espera del TCE?

No vull menysprear a ningú, però no espero molt; donarà la raó a alguna de les dues parts encara que moltes vegades són salomònics. Decideixin el que decideixin seguirem amb la mateixa sagnia.

“SOTERAS NO HA ANOMENAT A CAP CANDIDAT”

A Pep Palacios no li semblen fastigoses totes les irregularitats que s’estan demostrant?

El que em sembla indignant és que la Federació es mogui com s’està movent des de fa molt temps; és com això del preu de la llum. És indignant, sí, però per què no es regula? Per què no ho fa també la Direcció general de l’Esport perquè no arribin aquestes actes susceptibles ‘de mamoneo’, no poden poder dues persones per a actualitzar? No entenc com qui ha guanyat no vol ‘cosir la ferida’, jo ho hagués fet.

Repeteixo: Soteras diu que va amb la mà estesa….

No, Soteras no ens ha trucat a ningú, crec, als candidats per a buscar….

Primer equip i filial,  premi Joc Net de la temporada 21/22 // FOTO: At Sant Just
Primer equip i filial, premi Joc Net de la temporada 21/22 // FOTO: At Sant Just

Home, està molt preocupat amb la seva futura Ciutat Esportiva…

No ho sé. Hi ha dues maneres de llegir les eleccions: això no és un parlament, però, si jo hagués guanyat, hauria parlat amb els altres candidats. El que em sembla fastigós és que sigui una guerra de poder entre bons, dolents, contra-dolents i més-dolents.

“JO NO PARLO AMB SOTERAS NI CALLE”

Però què diu! Si Soteras té un poder extraordinari a Madrid, és la mà dreta i esquerra de Rubiales…

Perquè s’hauria de notar més amb dos grups de tercera RFEF, no?

Digui-li-ho vostè a Soteras.

Ja, però jo no parlo amb ells

Vostè coneix a la perfecció tots els processos judicials que estan a la FCF.

Sí, clar, del Sr Calle i del Sr Subies, també ho sé, però a mi tot això no m’interessa. Dos presidents amics de Lleida em diuen per què no vaig a la FCF i presentes això dels dos grups i els dic que només si els equips de Primera Catalana volem lluitar. Jo ja vaig veure la no-coherència quan barallem pels equips petits fa dos anys i igual que vaig ser bel·ligerant abans ho seria ara. Però, ara, estic desconnectat de tot i de tots, no visc del futbol, no tinc ‘motxilla’ i volem continuar treballant per l’At Sant Just.