El Porqueres segueix sense entendre la negativitat de la FCF

Sancionats per retirar-se del camp després de rebre greus insults racistes un futbolista dels seus, la UE Porqueres no entén la negativitat d’una FCF que primer sanciona i encara no ha escoltat raons

El missatge de 'NO RACISME' de la UE Porqueres l'assumeixen els seus rivals esportius // FOTO: UE Porqueres

El missatge de ‘NO RACISME’ de la UE Porqueres l’assumeixen els seus rivals esportius // FOTO: UE Porqueres

@ManuelSeguraM

El president de la UE Porqueres, Marc Cuadros, continua dolgut amb el tracte que la FCF els ha mostrat des del primer dia que un futbolista seu va escoltar greus insults racistes pel que es va retirar l’equip del camp. Segueix sense entendre com és possible no sols ser sancionat amb la pèrdua del partit i tres punts menys sinó, a més, sense haver estat ni escoltats per part del Comitè de Competició.

El partit va ser suspès en el minut 52 el passat 8 de maig pel col·legiat F.C.G després d’afirmar un jugador local haver rebut un insult d’un rival sense que l’equip arbitral l’hagi escoltat”. El xoc va continuar fins al 62, però en aquest moment els locals van decidir retirar-se a vestuaris per solidaritat amb el company.

Això s’ha traduït en sanció del Comitè de competició amb la pèrdua del partit, li han tret tres punts –impedeix ascens-, i li han imposat 269,98 euros de sanció. Segons Competició “es desestimen les al·legacions, ja que no han aportat cap element de prova que els doni suport”.

EL PRESIDENT DEL PORQUERES DONA LA CARA

Marc Cuadros no surt de la seva sorpresa: “Nosaltres ens dirigim al nostre comitè de competició i després anirem a Apel·lació. El jugador, perquè hauria de ser el jugador qui presentés aquesta denúncia davant els Mossos personalment, prefereix que sigui el club qui presenti els recursos esportius; a més, davant Mossos estaríem igual perquè no hi ha prova visual”, comenta.

És més “el nostre jugador està encara a temps per a presentar aquesta denúncia encara que nosaltres el que estem buscant és que algú posi ‘seny’, ja que no s’entén com s’ha sancionat sense haver parlat amb les parts implicades”. La UE Porqueres no s’ha quedat quieta perquè “hem exposat el cas a Esports de la Generalitat, ja tenen el primer document explicant els fets i estan interessats a intervenir en aquesta situació”.

El futbol base també combat el mateix objectiu de lluita que els 'grans' // FOTO: UE Porqueres
El futbol base també combat el mateix objectiu de lluita que els ‘grans’ // FOTO: UE Porqueres

TOT ES POT PARLAR

L’equip gironí ha parlat amb “Esports Girona (Generalitat) i ens ha sol·licitat un escrit per a poder intervenir amb la FCF, el vam fer el divendres al matí i estan en aquest intent”. En cap moment desitgen “sanció per al Tossa sinó que, si la Federació s’acull a la presumpció d’innocència, puguem fer-ho nosaltres per la presumpció de veracitat”.

Cuadros, educador de professió, s’estén en la seva explicació: “Ells poden dir que és mentida, però nosaltres diem que és veritat, per què ens fiquem en aquesta situació? És el minut 50, no 85′, i demanem que no diguin que és mentida si no tenim proves; què costa reunir les parts implicades?, tot es pot parlar i aquest pas no els interessa fer-lo i com és futbol amateur no tenim micròfons cada cinc metres”

El màxim representant d’una entitat que ha escenificat en diverses ocasions la seva protesta, ja va comentar a la FCF que, si es produïa aquesta situació, “faríem soroll perquè al final són coses que no poden passar. L’ex directiu Bonet ens va dir que no hi ha proves i que ja sabem com funciona tot això…. jo només demano que s’escolti a les dues parts. En el futbol parlem molt de campanyes i totes aquestes coses i es passa molt aviat a advocats. Anirem fins al fons i, si cal anar per Mossos perquè el jugador el decideix, anirem”