‘Zero insults a la grada’

A partir del mes de febrer s’activarà un protocol d’antiviolència per tal d’eradicar la violència verbal a les graderies dels terrenys de joc i als pavellons de tota Catalunya

PREMSA FCF
Antiviolència / FOTO:FCF
Antiviolència / FOTO:FCF

La junta directiva de la Federació Catalana de Futbol, reunida el passat 21 de gener de 2016, va decidir que a partir del cap de setmana del 13 i 14 de febrer s’activarà un protocol d’antiviolència per eradicar els actes incívics que tenen lloc a les graderies dels camps de futbol i en els pavellons de futbol sala de Catalunya.

La temporada passada es va engegar la campanya ‘Prou violència al futbol’ amb l’objectiu de reduir i intentar eradicar tots aquells comportaments violents que es produeixen al futbol català. Aquesta temporada 2015-16, la FCF fa un pas més enllà i proposa eradicar els insults que profereix la graderia als diferents col·lectius que participen en un partit de futbol o futbol sala de Catalunya. D’aquesta manera, es pretén respectar a totes les persones i estaments, i protegir-los de qualsevol agressió verbal.

Per aquest motiu s’ha creat la campanya ‘Zero insults a la grada’, on s’inclouran diferents iniciatives. Una d’elles serà aturar el partit quan el públic profereixi insults o amenaces, i una altra la salutació al final del partit entre jugadors, entrenadors, delegats i àrbitres. Es durà a terme una prova pilota en l’aturada de partits a la categoria aleví preferent. I en la salutació final també es farà una prova pilot a totes les categories i divisions del futbol català. Aquestes iniciatives s’afegeixen a la sortida fair play amb la bandera ‘Prou violència al futbol’.