El nou Sants està en mans del psicòleg Tito

Henry ‘Tito’ Lossio s’ha fet càrrec de la banqueta d’un històric en hores baixes. El Sants jugarà la propera temporada a Segona Catalana i com l’au fènix vol resorgir a base de joventut, il·lusió i ganes

Tito ha de tornar el Sants a Primera Catalana // FOTO: Bernat López
Tito ha de tornar el Sants a Primera Catalana // FOTO: Bernat López

Henry Lossio va néixer a Lima (Perú) i de ben petit ell i la seva família van haver de fer les maletes per creuar l’Atlàntic i anar a viure a Barcelona. La Ciutat Comtal ha estat la residència dels Lossio des d’aleshores i un equip de futbol clàssic de la urbs barcelonesa com el Sants la seva segona casa. Als 29 anys, Tito té la difícil tasca de retornar a l’entitat el prestigi perdut i, de moment, a l’Històrics va donar un primer pas amb una bona actuació.

Els rivals eren el Badalona i el Manlleu, dos equips dels que a la pràctica es pot dir que tenen nivell de Segona Divisió B. Ambdós van derrotar el Sants per idèntic resultat (2-0), però els barcelonins, tot i estar dos i tres categories per sota van donar la cara: “Vam parlar abans de començar l’Històrics que no veníem al torneig a guanyar res. Si perdíem era normal i si guanyàvem era perfecte”.

A diferencia d’osonencs i escapulats, el Sants només portava tres dies entrenant el passat dilluns, la qual cosa otorga més mèrit al paper dels de Lossio: “Vam intentar fer el que volem ser durant la temporada. Som un equip jove i volem ser aguerrits, intensos i que apretem molt el contrari. En definitiva, volem aconseguir que els nostres rivals no vulguin tenir la pilota per culpa nostra”.

“Tornar a Primera Catalana no és una obligació”

Tanmateix, la joventut és un “hándicap” que l’equip intentarà suplir “amb ganes”. El gran inconvenient, però, serán els rivals: “Ens ha tocat el grup dos, que és molt difícil i té camps molt complicats”. Cal recordar que els dos primers del grup dos de l’any passat – Canyelles i Unificació Llefià – van pujar a Primera Catalana, la qual cosa confirma la competivitat del grup.

Preguntat per si l’ascens de categoría és  una obligació, Henry Lossio respon: “Estaria bé tornar a Primera Catalana, però no és l’objectiu prioritari ni una obligació. El nostre deure és estar a dalt i abans de començar la lliga només podem pensar en anar partit a partit”. La prudència no impedeix a l’entrevistat lamentar que “el Sants estigui tant a baix”.

Sigui aquesta temporada o en alguna de les següents “no hi ha dubte que el Sants hauria de tornar a estar a dalt”. Per a fer-ho, l’equip barceloní s’ha posat en mans d’aquest llicenciat en psicología, que haurà de sanar a un pacient complicat: “La psicología és una eina importantíssima per a entrenar a qualsevol equip”.

JORDI MESTRES
jmestres@futbolcatalunya.com