El Nàstic engega el motor per a tornar a Segona B

El club grana presenta els seus plans per a la propera temporada. Si és possible, vol comptar amb el suport dels aficionats per pujar de categoria. Ascendir a la Segona B Pro seria un “aprovat” i quedar-se a la Segona B “un fracàs”, segons el president

JORDI MESTRES @jordimestres7
El Nàstic ha presentat la seva campanya // FOTO: Jordi Mestres

El Nàstic de Tarragona ha presentat els seus plans de cara a la temporada 20-21. Després d’anys difícils el club grana vol recuperar sensacions esportives i l’objectiu no és cap altre que ascendir a Segona A. Tornar a LaLiga és una obligació pel club grana i per a fer-ho té molt clares les premisses a seguir. La viabilitat econòmica, el suport social i la confiança en la base esportiva de la temporada passada són els pals de paller d’un projecte que vol resultats immediats.

El mateix president, Josep Maria Andreu va ser clar i concís davant la premsa: “El nostre únic objectiu és pujar a Segona A. Això seria l’excel·lent i l’aprovat seria jugar a la Segona B Pro. Quedar-nos a Segona B seria un fracàs absolut”. Clar i català.

Pel que fa a la plantilla es confiarà un any més en Toni Seligrat i el seu equip i es mantenen fins a 14 futbolistes de la temporada passada. El Nàstic farà vuit fitxatges – dos per línia – i donarà quatre baixes més abans de l’inici de la lliga, previst per l’últim cap de setmana del mes de Setembre.  El club grana tenia lligats a dos futbolistes més, però l’ascens de categoria dels seus equips ha frustrat aquestes incorporacions.

Sergi Parés ha volgut mantenir el bloc de la temporada passada // FOTO: Jordi Mestres

Parés: “Volem estabilitat”

La pretemporada grana començarà el proper dilluns 3 d’Agost amb els test i el primer entrenament serà dos dies després. La preparació es farà a Tarragona, amb 3 o 4 amistosos al Nou Estadi contra equips de superior categoria. Sergi Parés va explicar la pauta en referència a la confecció de la plantilla: “Hem buscat l’estabilitat. Si no dones continuïtat és difícil que les coses acabin sortint. Dels 14 jugadors que ens quedarem, la meitat són de casa”

Els entrenadors de la Pobla de Mafumet i el Juvenil A també es mantindran i segons Parés, amb el nou format de competició a Segona B començar bé és clau: “Ara més que mai és important començar bé. Per pujar amb aquest format això és primordial”.

El Nàstic espera poder jugar davant de la seva afició la propera temporada // FOTO: Jordi Mestres

Objectiu: no baixar de 5000 socis

En l’apartat social, el Nàstic va presentar la campanya ‘Tu ets el motor del Nàstic, arranquem Junts!’. L’objectiu de la mateixa és mantenir o augmentar els 5.585 socis que té ara mateix el club. “No volem baixar de la xifra de 5.000 socis. Si no tenim el suport de l’afició serà difícil aconseguir els objectius”, explicava Andreu.

Encara no està confirmat si la temporada vinent podrà entrar públic als estadis, però el Nàstic té la voluntat de permetre-ho sempre que sigui possible. En aquest sentit, l’anella superior del Nou Estadi es podria habilitar per a encabir unes 3.000 o 4.000 persones al Nou Estadi (amb capacitat per 14.000) respectant la distància social.

Els preus dels abonaments pels socis del Nàstic seran els mateixos que la temporada passada // FOTO: Jordi Mestres

Incertesa amb el protocol

El que tampoc està clar és el protocol a seguir pel que fa al Covid19 a Segona B. Josep Maria Andreu va dir que “la Federació Espanyola no ha donat cap instrucció. Ara mateix és responsabilitat dels clubs. Al Nàstic serem molt rigorosos”. Lluís Fàbregas, per la seva part, afegia que “hi ha una incertesa real i absoluta entre els clubs. No hi ha res oficial sobre dates ni competició, però la nostra obligació és estar preparats”.

Oficiosament, es dona per fet que la Segona B hauria d’arrencar el 26-27 de Setembre i s’espera que la setmana vinent la RFEF faci oficial la data d’inici, el format i el protocol. Ara mateix, l’únic que saben els clubs és que 48 hores abans de cada amistós de pretemporada la plantilla i el cos tècnic s’hauran de fer un test.

20.000 euros de superàvit 19-20

Per últim, en la part econòmica el Nàstic va tancar la temporada amb beneficis. Concretament, 20.000 euros de superàvit gràcies, en part, a l’ERTO que va aplicar. El més preocupant pel club grana és que ja anticipa un dèficit d’1,2 milions d’euros de cara al curs 20-21. Cal recordar que els grana van tenir l’ajuda del descens la temporada passada i ara ja no compten amb aquest ingrés.