El Nadal més feliç a la Ciutat Esportiva Daniel Jarque

El futbol base blanc-i-blau està en plena forma i d’enhorabona. Cinc dels seus set equips de futbol 11 lideren les seves categories i el filial de Lluís Planagumà pot tancar el 2014 encapçalant la Segona B

El Juvenil B, campió d’hivern // FOTO: Eduardo Berzosa

Si a Sant Adrià del Besòs es pogués demanar un regal, seria molt similar a la situació esportiva actual. Pràcticament tots els equips que vesteixen de blanc-i-blau funcionen i això, a la base, no és molt comú. Les divisions d’honor Juvenil, Cadet i Infantil tenen com a líder a l’Espanyol. El filial, per la seva part, no és el primer classificat. Si el proper cap de setmana guanya el València-Mestalla i l’Hércules no ho fa a Saragossa, l’Espanyol B tancarà el 2014 com a líder del grup 3.

És així perquè els joves de Lluís Planagumà són ara segons amb 29 punts. Només un per darrere del potent Hércules. L’Espanyol B és el millor equip català de la Segona B i també el més golejador de tota la categoria. Assaltar el liderat no ha de ser una obligació, ni molt menys, però sí una opció real per la qual lluitar i que, sens dubte, està a l’abast.

ELS DOS JUVENILS JA SÓN CAMPIONS D’HIVERN

Tant a l’abast ho tenen els dos juvenils, que ja ho han aconseguit amb una jornada d’antelació. L’A de David Gallego com el B de Robert Cuesta ja són campions d’hivern. Els primers, amb 42 punts, tenen a Mallorca (34) i Damm (33) molt lluny. Diumenge, tancaran el 2014 contra els cervesers. Un rival d’altura. Els segons, estan en una situació similar.

El cos tècnic del Juvenil B // FOTO: Eduardo Berzosa

El Juvenil B blanc-i-blau és líder amb 40 punts, 9 més que el Girona i el Barça, segon i tercer respectivament (31). Els de Robert Cuesta són, amb diferència, l’equip més golejador de la categoria (44 gols marcats) i el menys golejat (9 encaixats). Diumenge, el Juvenil B del Cornellà buscarà convertir-se en el segon equip que guanya els blanc-i-blaus. Fins ara, només el Girona – i a la primera jornada – ho ha aconseguit.

ELS CADETS, INVICTES I AMB EL LIDERAT EN JOC

La solvència dels juvenils contrasta amb com d’ajustada està la classificació dels dos cadets blanc-i-blaus. L’A és líder, sí, però amb només un punt d’avantatge respecte el Barça (34 a 33). El més destacable és que l’Espanyol en aquesta categoria està invicte, tant a Divisió d’Honor com a Preferent. Ningú ha estat capaç de guanyar-lo.

A DH només ha cedit un empat, mentre que al grup 4 de Preferent tot han estat victòries. 9 de 9 pels de Sergio Espejo. L’Unificació Llefià, segon classificat, està tres punts per darrere amb un partit més. Els badalonins, van caure contra els blanc-i-blaus per un contundent 5-1.

L’INFANTIL A TANCARÀ EL 2014 COM A LÍDER

La categoria infantil, la més petita pel que fa al futbol 11, també està dominada per l’Espanyol. Aquest últim és el líder de la Divisió d’Honor Infantil amb 34 punts. A falta d’una jornada per a tancar el 2014, Barça i Cornellà (30 cadascú) no el podran atrapar… fins al 2015, almenys. L’Infantil B, en canvi, és l’únic de tots els equips esmentats que no és líder, ni té l’opció de ser-ho a finals del 2014. Actualment, ocupa la cinquena posició del grup 4 de Preferent Infantil, cinc punts per darrere del líder Cornellà.