El millor onze català de Segona Federació

Els seguidors de FutbolCatalunya escullen els futbolistes més destacats d’aquesta temporada a la quarta categoria del futbol estatal. Guillem Naranjo, del Real Zaragoza B, és l’MVP

@JordiMestres_

Guillem Naranjo, autor de vuit gols, escollit millor davanter i MVP català de la categoria // FOTO: Real Zaragoza

Com ja vam fer amb Primera Federació, a FutbolCatalunya hem escollit els futbolistes més destacats de la categoria posterior, Segona Federació. Bé, més ben dit hem proposat un seguit de noms – més de 30 – per a fer una tria del millor jugador a cada posició. El resultat és un onze espectacular i també molt variat pel que fa als equips. El conformen dos jugadors del Terrassa, un del Badalona Futur, un de la Peña Deportiva, un del Lleida Esportiu, dos de l’Espanyol B, dos del Manresa, un del Prat i un del Zaragoza B.

Fins a vuit equips hi són representats i només Manresa, Espanyol B i Terrassa tenen més d’un jugador. Els egarencs van sortir triomfadors a l’enquesta del millor porter. Un històric com Marcos Pérez es va imposar a un altre clàssic com Carlos Craviotto per 38% a 27,4% dels vots. El porter del Bon Pastor ha encaixat 13 gols en 15 partits i, atenció, només cinc als darrers deu.

UN PER EQUIP A LA DEFENSA

Davant de Marcos hi ha quatre futbolistes de quatre equips diferents. Cristian Márquez, del Badalona Futur, és el lateral dret. L’escapulat va superar a Ton Ripoll (47,5% a 38,8%) i l’eix central el conformen Robert Costa (Peña Deportiva) i Arnau Gaixas (Lleida Esportiu). Tots dos van sumar més un 60% dels vots per deixar enrere Recasens i Roger Riera. L’enquesta del lateral esquerre va ser la més votada, amb 647 respostes. Joan Puig, finalment, va imposar-se a Lucas Viña per 46,7% a 40,5%.

Marc Martínez (Manresa) va ser un dels jugadors més votats // FOTO: CE Manresa

MARC MARTÍNEZ LIDERA EL MIG DEL CAMP

Al mig del camp hi ha un doble pivot d’autèntic luxe. En l’apartat defensiu Dani Villahermosa de l’Espanyol B va superar Álex Fernández (44,7% a 37,6%). Marc Martínez acompanya al blanc-i-blau com a mig creatiu. El jugador del Manresa, en aquest sentit, es va imposar clarament a un altre egarenc com Adri Lledó per 46,4% a 36,6%.

A les bandes del 4-4-2 proposat per FutbolCatalunya hi ha dos jugadors molt hàbils que pràcticament van empatar a l’enquesta, com Sergi Serrano (33%) i Pau Salvans (31,1%). Keneth Soler de l’Espanyol B amb un 24,2% i Peque Polo del Badalona Futur (12,8%) no van tenir opció a l’elecció d’extrems.

GUILLEM NARANJO, MILLOR DAVANTER I MVP

Una de les conclusions més clares de les enquestes va ser la del millor davanter. Guillem Naranjo (40,9%) va guanyar clarament seguit de Javi López del Manresa (28,7%). Elhadji i Edgar Hernández van quedar fora i a l’elecció de l’MVP absolut el davanter del Real Zaragoza B també va guanyar. Guillem Naranjo, autor de vuit gols a la lliga, va sumar gairebé 40% dels vots va quedar per davant de Marc Martínez, Dani Villahermosa i Marcos Pérez.

FERRAN COSTA, MILLOR ENTRENADOR

A l’elecció de millor entrenador la resposta també va ser clara. Els candidats eren Luis Blanco, Manolo González, Jordi López i Ferran Costa i l’entrenador del Manresa va ser el guanyador. Més de la meitat dels votants (50,6%) van decidir-se per Ferran Costa, que aquest 2022 ha aconseguit l’ascens i té el Manresa a la zona alta de Segona Federació la temporada del seu debut a la categoria.