El Martinenc, nou líder; el Tortosa perd la categoria

El grup 2 de Primera Catalana bull amb els diables vermells com a nous líders i amb el conjunt ebrenc com a nou equip de Segona Catalana

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
Un Martinenc en ratxa assalta el liderat a 3 jornades del final // FOTO: Twitter FC Martinenc
Un Martinenc en ratxa assalta el liderat a 3 jornades del final // FOTO: MARTINENC

Sorpreses, sorpreses i més sorpreses ens va oferir la jornada 31 al grup 2 on la pressió va passar factura a alguns dels equips capdavanters i on les opcions dels de baix cada cop són més minses. I, precisament un dels que lluitava per la salvació va perdre la batalla. El Tortosa va finalitzar la jornada com a nou equip de Segona Catalana.

RESULTATS i CLASSIFICACIÓ JORNADA 31

Tot el contrari que el Martinenc qui en un matí de diumenge d’autèntic infart, va obsequiar a la seva parròquia amb la victòria i el liderat. Tot i que el seu rival, el Sant Ildefons va sortir més fort i va gaudir de les primeres ocasions de gol que va resoldre eficaçment el porter Buetas, els diables vermells, a poc a poc, van anar entrant al partit. Amb el 0-0 inicial es va arribar al descans. Tan sols 2 minuts després de reprendre’s el matx, una gran jugada col·lectiva, l’acabava centrant Adri Ruiz perquè la rematés de cap en planxa Javi Sánchez al fons de la xarxa per fer l’únic gol de l’encontre i que va donar els tres punts als del Guinardó. Desena jornada sense perdre i quarta consecutiva guanyant dels homes de Miguel López que assalten la primera plaça a falta de 3 jornades pel final.

Un liderat que fins ara ostentava un San Cristóbal que es va veure superat, a casa, per una Rapitenca que es refà, d’aquesta manera de la derrota de la jornada passada. Les coses no van poder començar de millor manera pels parroquians, ja que es van avançar per partida doble amb els gols de Mario de penal al 13 i Ruy Gama al 20. Al tram final de la primera part, aquesta diferència es va esvair gràcies als gols d’Uri Benito al 42 i Sabaté de penal al 44. No seria fins ben entrada la segona meitat quan Brayan marcaria el gol de la victòria pels ebrencs. Segona derrota seguida dels egarencs que veuen com perden el liderat i posen en perill l’ascens.

Més canvis a la part alta

Qui també va perdre una posició va ser l’EFAC, el qual no va poder dedicar un triomf als seus seguidors davant un Vista Alegre que va saber aguantar i esperar el seu moment. En uns primers 45 minuts de domini local, els lleidatans no van aprofitar les seves ocasions (un travesser i un pal) i ho van acabar pagant. Just començar la segona part, Víctor va culminar una contra fent pujar el 0-1 al marcador. Juclà de penal al 61 va restablir les taules però 3 minuts més tard, Víctor va aconseguir el seu doblet particular i el segon del seu equip. Segona derrota consecutiva dels locals que baixen de la tercera a la quarta posició.

Tercera plaça que ara ostenta el Viladecans després de la seva victòria a domicili. Els viladecanencs van visitar el Camp de l’Energia amb la intenció de seguir amb la bona dinàmica de les darreres jornades i així ho van fer, encara que van haver d’esperar fins a l’últim minut de partit. Roger es va encarregar d’obrir la llauna al minut 38 de penal. A la segona part, Alberto al 53, en la primera oportunitat local, va empatar el matx mentre que Mario Cantí al 89 va tornar a posar per endavant als visitants. Amb aquest triomf, els homes de Paje segueixen somiant amb la Tercera Divisió.

Un descens anunciat

L'alegria de Vendrell contrasta amb la trsitesa del Tortosa, primer equip en baixar a Segona Catalana // FOTO: Twitter Futbol Alpicat
L’alegria de Vendrell contrasta amb la tristesa del Tortosa, primer equip en perdre la categoria // FOTO: TWITTER ALPICAT

I, d’un somni més que real a la crònica d’un descens anunciat. El Tortosa es va acomiadar, aquesta jornada, de la Primera Catalana en caure golejat, a casa, davant un Alpicat que arriba a aquest tram final de la competició més endollat que mai. L’home de l’encontre, en Genís Morera va obrir el marcador amb un fort xut al primer pal. Corria el minut 30 i dos minuts més tard, els locals van donar la rèplica mitjançant Adri Alonso que va aprofitar una pilota a l’esquena de la defensa per superar a Crisos. Amb aquest resultat es va arribar a la mitja part. Als segons 45 minuts, Fabregat va tornar a avançar als alpicatins al minut 55. Un doblet de Vendrell als minuts 61 i 72 va matar el matx. La maneta la va tancar Lucas a la mitja volta al minut 81. Catorze jornades sense guanyar han condemnat als tortosins a la Segona Catalana.

Amb peu i mig a Segona

El mateix camí que el Tortosa poden seguir Unificacio Bellvitge i Valls després de les seves derrotes.

Una Unificació Bellvitge que va caure derrotada a la Feixa Llarga per la mínima davant un Igualada on els nous fitxatges, Goran, Novoa i Vargas van quallar un molt bon partit. Pel que fa al matx, es va veure un conjunt igualadí dominador i uns locals intensos, sobretot en els primers minuts. Fruit del domini blau, va arribar el primer gol obra d’Èric al minut 44 després d’una gran volea. De nou, Èric de cap al 88 va sentenciar el matx en aprofitar una contra molt ben portada per Baraldés. Ja en el temps afegit (el col·legiat va donar 6 minuts), Aleix va anotar l’1-2. Un gol insuficient que deixa als de Morales amb poques opcions de salvació.

La UE Valls amb peu i mig a Segona després de la derrota contra el Balaguer // FOTO: eltravesser.cat
La UE Valls amb peu i mig a Segona després de la derrota contra el Balaguer // FOTO: ELTRAVESSER

Tampoc va poder sumar els tres punts un Valls que va merèixer més al Municipal de Balaguer on es va avançar gràcies al gol de Miranda de vaselina al minut 15. Un minut després, Adri va rematar de cap una bona centrada per banda, per empatar l’encontre. Abans del descans, Cesc Gómez va tornar a posar per endavant als visitants. A la segona part, els dos conjunts es van mostrar més intensos, encara que amb el pas dels minuts, els balaguerins van passar a dominar el joc. Aquest domini va tenir recompensa al minut 79 quan, novament, Adri va establir la igualada. Al minut 86, el vallenc Hurtado va tenir a les seves botes la victòria pels seus. No obstant això, del possible 2-3 es va passar al 3-2 amb el gol de Genís Soldevila en culminar una contra. Els de l’Alt Camp s’allunyen de la salvació i posen peu i mig a Segona Catalana.

No gaire millor li van anar les coses a un Vila-seca que tenia una nova final, aquesta vegada a casa, contra un Andorra que ja no es jugava res. En un horari gens habitual per a un partit de futbol, les 9.30 del matí, els d’Edu Franco no van tardar gaire a posar-se per endavant amb el gol de Benito al minut 11. Quan tot feia presagiar que l’1-0 seria definitiu i els locals sumarien tres punts d’or, Álex Martínez va tirar per terra totes les esperances tarragonines al temps afegit en igualar l’encontre.

Derbi descafeïnat

En el darrer encontre de la jornada, Borges Blanques i Lleida B Esportiu es van citar al Municipal de les Borges per protagonitzar un derbi descafeïnat on els dos conjunts tenien els deures més que fets. Un solitari gol d’Edu Vives va ser suficient perquè els locals aconseguissin el triomf i completessin una gran temporada en el seu primer any a Primera Catalana.