#1cat2: El Manresa obre escletxa i l’Andorra suma

El Manresa es proclama campió d’hivern i es referma com a líder en solitari en una jornada on l’única que li aguanta el ritme és la Montañesa

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
El Manresa es referma com a líder en solitari i obre excletxa respecte als seus perseguidors // FOTO: @UD_Viladecans

Primera jornada de l’any, per a gairebé tots els equips i darrera de la primera volta que acaben amb el Manresa com a campió d’hivern. Precisament, el Manresa disputava el seu tercer partit en aquest 2019 i es posava al dia amb els seus encontres ajornats.

Després de les seves victòries contra l’EFAC i el Mollerussa, els manresans saltaven a la gespa del Congost com a líders en solitari per enfrontar-se contra un Lleida Esportiu B amb ganes de trencar amb una dinàmica de 5 partits sense sumar els tres punts. El matx es va posar de cara pels locals ben aviat. Corria el minut 5 quan Noah va marcar el primer pels seus. Els espectadors van haver d’esperar fins al minut 57 per veure com el seu equip sentenciava el partit. L’encarregat fer-ho va ser Sergi Soler. Tres punts pels homes de Peralta que es distancien al liderat.

RESULTATS  i   CLASSIFICACIÓ JORNADA 17

Mateix resultat es va produir al Municipal de Nou Barris on la Montañesa es va imposar a l’Igualada. Els locals van sortir molt forts, ofegant la sortida de pilota del seu rival i amb un joc directe que els va portar a avançar-se al minut 7 amb el gol de Fran Areitio al contracop. A la represa, els visitants van intentar crear més perill i al minut 55 van desaprofitar una gran ocasió d’empatar en malgastar una pena màxima que va aturar el porter Albert qui, al minut 89, va acabar expulsat amb vermella directa. Al tram final, Maldonado va aprofitar una pèrdua al mig del camp per fer el segon dels grocs i negres i tancar l’encontre. Gràcies a aquest triomf els barcelonins ascendeixen fins a la segona posició i es col·loquen a 5 punts del líder.

Una segona posició que fins ara ostentava un Mollerussa que aquesta jornada va encadenar la seva tercera derrota seguida. Aquest cap de setmana es van desplaçar fins a Barcelona a un camp mític com La Verneda per veure’s les cares davant un Júpiter amb ganes d’allunyar-se, definitivament de la zona de perill. El matí va començar de la millor manera pels locals amb el gol de Coro, el qual va haver d’abandonar el terreny de joc al minut 72 en veure la vermella directa, al minut 9. El gol no va fer relaxar-se als barcelonins i van buscar el segon gol, encara amb més intensitat.

Just abans del descans, Peris va tornar a perforar la porteria rival. A la segona meitat, els gris-granes van dominar el joc i Jele al minut 60 va anotar el tercer del matí mentre que Álvaro va fer el gol de l’honor pels visitants.

Bon inici d’any

Fede Bessone i Nico Ratti, dos cracks al Andorra/ @Mark_SplashFoto

També va sumar tres punts, els primers de Gabri i Jorquera a la banqueta, l’Andorra a un camp complicat com el Municipal de Viladecans. En una primera meitat on la igualtat va ser la tònica predominant i on el ritme i el control del partit es va anar alternant entre tots dos conjunts, les ocasions de gol les van posar els homes de Paje.

A la represa, els locals van continuar apropant-se amb perill a la porteria rival però la falta de punteria els hi va passar factura i ho van acabar pagant molt car. Una centrada de Cervós al segon pal la va aprofitar Forgas per marcar el gol de la victòria dels andorrans. Després del gol, els viladecanencs ho va continuar intentant, encara que sense inquietar al porter Nico.

Igual de bé va començar aquest 2019 el Balaguer. El conjunt de la Noguera es presentava davant de la seva afició amb nou inquilí a la banqueta, Virgilio Hernández, el tercer des de principi de temporada. Aquesta vegada el tòpic d’entrenador nou, victòria segura es va complir. Els balaguerins estaven, pràcticament obligats a sumar els tres punts si volien continuar vius i no enfonsar-se a la darrera posició de la classificació.

El seu rival, el Vista Alegre, tot i estar fora de la zona perillosa no podia confiar-se. Un solitari gol de Marcel al minut 17 va ser suficient perquè els punts es quedessin a terres lleidatanes, encara que no va ser un triomf fàcil, ja que els locals van haver de jugar amb 10 l’última mitja hora per l’expulsió d’Aleix Llusà al 61.

Res a envejar té un Gavà que va vèncer a un rival directe com el Sant Ildefons lluny de La Bòbila i, d’aquesta manera va posar fi a 10 partits sense guanyar. Triomf treballadíssim en un partit on el gran protagonista va ser el porter local Arnalot que va impedir una golejada més àmplia. L’inici fulgurant dels visitants va tenir la seva recompensa al minut 10 quan una triangulació entre Musa-Quiles-Adri va acabar amb aquest últim enviant la pilota al fons de la xarxa.

En els darrers minuts de la primera meitat, els locals van apretar, sobretot en les botes d’Over mentre que els gavanencs sortien a la contra i posaven en seriosos problemes a Arnalot. Amb el 0-1 es va arribar al descans. Als segons 45 minuts, els homes de Javi Gómez van sortir més endollats a la recerca de l’empat. Una il·lusió que es va encarregar d’esvaïr Quiles en culminar un contracop i fer pujar el segon al lluminós.

Empats amb gust agredolç

Tot i l'empat contra el Tàrrega, el Cambrils continua en línia ascendent // FOTO: @UETarrega
Tot i l’empat contra el Tàrrega, el Cambrils continua en línia ascendent // FOTO: @UETarrega

Dos punts per damunt del Gavà trobem a un Cambrils que va obrir la jornada dissabte amb el seu partit contra el Tàrrega. Dos equips que arribaven amb dues dinàmiques molt diferents. Els tarragonins amb la intenció d’allargar la seva inèrcia positiva i els targarins amb l’objectiu de trencar amb una ratxa de 4 partits sense conèixer la victòria.

Tot i el gran partit que van oferir els dos conjunts durant els 90 minuts amb intensitat, ocasions i amb moments de gran futbol, el 0-0 inicial no es va moure del marcador. Un empat que no va deixar satisfet als homes d’Ahufinger que van fer mèrits per emportar-se els tres punts.

Tampoc va passar de l’empat l’altre conjunt de les terres tarragonines, la Rapitenca, davant l’EFAC. Dos equips amb un objectiu comú: sumar el seu segon triomf consecutiu. En uns primers 45 minuts molt oberts i amb ocasions per a tots dos, el primer a colpejar va ser Sabaté al minut 27 que amb un gran gol des de tres quarts de camp i que es va colar per tot l’escaire, posant el 0-1 al marcador. El gol no va desanimar als locals que van bolcar-se a la recerca del gol de la igualada.

A la segona part, el guió no va variar gaire i la insistència almacellenca va tenir el premi del gol a les botes de Chipi després de finalitzar una gran jugada individual al minut 55. Vint minuts més tard, els rapitencs es van quedar amb un home menys per l’expulsió de Pachu. Tot i el setge lleidatà a la porteria ebrenca, el resultat ja no es va moure.

En el darrer encontre de la jornada, Vilanova i Borges van signar taules. Els homes de Manel Cazorla es van plantar a l’Alumnes Obrers amb l’obligació de guanyar per trencar amb una dinàmica negativa de 6 jornades sense conèixer la victòria i que l’han apropat perillosament a la zona de calenta de la taula. En un matx molt disputat i amb ocasions per a tots dos, la falta d’encert de cara a porteria i la falta de control de la pilota per part dels visitants els hi va acabar condemnant.

Tot i les aproximacions a les àrees, els gols no van arribar fins ben entrada la segona meitat. Ignasi Valldosera al minut 73 va posar per endavant al Vilanova però la reacció lleidatana no es va fer esperar i uns segons més tard del gol local, Aitor Serrano va aconseguir l’empat definitiu.