#1cat2: El Manresa es retroba amb el triomf i el Gavà s’acomiada del descens

Quatre jornades després el Manresa va tornar a guanyar en un cap de setmana on el Gavà es va acomiadar del descens i el Viladecans li va prendre la segona posició a la Montanyesa

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
El Manresa es retroba amb la victòria 4 jornades després // FOTO: @CdEManresa

El líder Manresa va tornar a guanyar 4 jornades després de fer-ho per última vegada. Els manresans es van desplaçar fins al Municipal de Sant Ildefons per veure’s les cares contra un Sani en hores baixes i amb la necessitat de sumar els tres punts per continuar somiant amb la salvació.

El matí es va posar de cara pels visitants amb el gol matiner de Noah quan corria el minut 2. Els locals van saber reaccionar bé i al minut 11 Gorrea va rematar una bona centrada d’Ao per restablir les taules al marcador. Amb aquest empat a 1 i la bona imatge deixada pels cornellanencs va acabar la primera meitat.

Si el primer tram de la segona part va estar protagonitzat per una gran igualtat i intensitat, molt diferents van ser els darrers minuts del matx on els homes de Javi Gómez van buscar el gol del triomf amb molta insistència. No obstant això, van ser els d’Andreu qui van tornar a marcar mitjançant Sergi Soler al minut 83. El Sant Ildefons va tenir la igualada al minut 89 amb una falta llençada per Víctor que va donar al pal i va sortir fora.

RESULTATS  i  CLASSIFICACIÓ JORNADA 23

Això pel que fa a la part alta de la taula perquè per sota, la notícia la va protagonitzar un Gavà que va abandonar el descens molts mesos després. A La Bòbila, Gavà i Balaguer arribaven amb dinàmiques completament oposades a l’encontre. Els primers en un moment dolç després de sumar dues victòries consecutives mentre que els segons, es plantaven com a cuers, amb nou inquilí a la banqueta, José Gil i amb la intenció de no quedar desnonat.

Una primera part bastant fluixa amb poques ocasions, moltes imprecisions i on els visitants es van mostrar més intensos que els gavanencs, va donar pas a una segona meitat on els locals van saltar a la gespa més endollats i van passar a dominar el joc i les ocasions i on els balaguerins es van limitar a esperar la seva oportunitat. Al minut 74 el joc es va aturar per assistir al porter blaugrana Albert després d’una topada amb el rival Samba que li va deixar una bretxa al cap.

Vuit minuts després es va reprendre un matx que es van acabar emportant els homes de Serrano amb un golàs per tot l’escaire d’Adri Ruiz al minut 94.

Ara el lloc del Gavà l’ocupa un Júpiter que va caure golejat a l’Alumnes Obrers. El Vilanova va sortir concentrat, ficat al partit des del primer minut i amb l’objectiu de refer-se de l’empat de la darrera jornada. Dit i fet. Els locals van dominar totes les facetes del matx, controlant el temps i el ritme des del primer minut i no va donar cap opció al seu rival.

El primer gol no va tardar a caure. Era el minut 11 quan Pascua va obrir la llauna. Amb aquesta victòria per la mínima es va arribar al descans. A la segona meitat, Molina al minut 50 va marcar un autèntic golàs en recórrer tota la banda dreta i batre al porter amb una gran vaselina. Vall al darrer minut va transformar una pena màxima i va tancar una golejada que deixa als barcelonins molt tocats i ocupant el primer lloc del descens.

Canvis a l’ascens

L'Andorra es desfà d'una Montanyesa que cedeix la segona posició // FOTO: @FCA_oficial
L’Andorra es desfà d’una Montanyesa que cedeix la segona posició // FOTO: @FCA_oficial

També va abandonar, en aquest cas el lloc d’ascens, una Montanyesa que no va poder treure res positiu de la seva visita a Prada de Moles. En un partit amb una part per a cadascun, els primers 45 minuts van estar dominats per un Andorra que va portar la iniciativa i, d’aquesta manera va arribar el primer i únic gol de l’encontre obra d’Emili al minut 34 en jugada d’estratègia.

A la represa, els barcelonins van posar una marxa més a la recerca de l’empat però la falta d’encert en els últims metres i les contínues interrupcions van impedir la igualada. Tots dos conjunts van finalitzar amb 10 jugadors per les expulsions amb vermella deirecta del local Riverola al 65 i del visitant Bauli al 84.

Una actuació arbitral que no va deixar content a ningú. Quart triomf seguit pels de Gabri que premen l’accelerador.

Una derrota barcelonina que va saber aprofitar el Viladecans per fer-se amb aquesta segona posició. Els espectadors desplaçats fins al Municipal de Viladecans van presenciar un bon encontre entre el seu equip i un EFAC que li va posar les coses complicades. El partit va començar amb un ritme altíssim per part de tots dos i sense un dominador clar. A poc a poc, els locals van anar fent-se amb el domini i al minut 19 van obrir el marcador amb un gol en pròpia porta de Barco.

Els viladecanencs van gaudir d’ocasions per ampliar diferències com les de Peralta o Cuni, encara que no van estar encertats. A la segona part, els visitants van canviar el xip i van tenir l’empat a tocar a les botes d’Òscar. No obstant això, van ser els homes de Paje qui van tornar a perforar la porteria lleidatana amb el gol d’Erik Pérez al minut 89.

Igualtat màxima

El Vista Alegre es va emportar els 3 punts de Les Comes // FOTO: @udvistaalegre

Trepitjant els talons dels tres primers es troba un Igualada qui va veure trencada la seva ratxa de 4 triomfs consecutius. Fins a Les Comes va viatjar un Vista Alegre amb la moral pels núvols i immersos en una gran dinàmica positiva que els ha portat a abandonar la zona de perill.

En una primera part on els blaus van portar el ritme del partit i els visitants van tancar-se a la seva àrea, cap dels dos va poder imposar el seu estil i les ocasions van brillar per la seva absència. Amb aquest panorama i amb el 0-0 inicial es va posar punt final als primers 45 minuts. A la segona meitat, tot i que els de Castelldefels van fer un pas endavant, van ser els locals els que van colpejar primer gràcies al gol de Simón al 65 en definir a la perfecció una gran jugada col·lectiva.

Els d’Eloy Martínez no van defallir i Faura al 73 va empatar el matx. A partir d’aquí, el partit va entrar en una fase de descontrol que els castelldefelencs van aprofitar per capgirar el marcador al minut 91 amb un gol d’Adri López en culminat un contracop.

Amb els mateixos punts que els blaus es col·loca un Mollerussa que no va passar de l’empat a casa davant una Rapitenca que es presentava al Municipal amb tres derrotes a l’esquena. Als locals els hi va costar entrar a l’encontre i generar ocasions, sobretot durant els primers 45 minuts. Això ho van saber aprofitar els rapitencs, els quals en una jugada aïllada, després d’una centrada lateral, es van avançar gràcies al gol de Sabaté al minut 37. A la segona meitat, les coses van ser molt diferents.

Els lleidatans van sortir per totes i van tenir ocasions de sobra per empatar i, fins i tot per emportar-se els tres punts. Una d’aquestes ocasions la va fer bona Raya al minut 72 en un u contra u davant el porter rival. Tot i que restaven 15 minuts i que els homes de Turull ho van intentar, l’empat ja no es va moure. L’àrbitre va expulsar al local Eric Ruiz al minut 89 amb vermella directa i va haver d’abandonar la banqueta.

Empats per continuar respirant

Les Borges volia sumar la seva tercera victòria consecutiva davant un Cambrils que va viatjar fins terres lleidatanes per tornar al camí del triomf. Va ser un encontre trepidant amb alternances al marcador i amb molts gols. La feblesa defensiva dels borgencs, al final els hi va passar una factura molt cara. Precisament, en una badada defensiva va arribar el primer gol visitant obra de Clewley al minut 9.

Els locals es van refer aviat i a la mitja hora ja guanyaven 2-1 amb els gols de Pujol i de Morell en pròpia porta. De nou, un desajust en defensa va permetre als cambrilencs tornar a igualar el matx mitjançant Chiribao al 43. Tan sols, un minut després, Llorenç va aprofitar un embolic dins l’àrea per fer-se amb la pilota i enviar-la al fons de la xarxa i tornar a posar per endavant als seus.

No seria fins al minut 87 quan Erik va establir la igualada definitiva. Al mateix minut, Manel Cazorla va acabar expulsat en veure la vermella directa. Unes taules que permeten als de les Garrigues respirar tranquils una setmana més i als del Baix Camp continuar somiant amb la salvació.

Empat també al Gardeny entre Lleida B i Tàrrega, encara que aquest a 0. Els dos equips arribaven a l’encontre amb objectius diferents. Els blaus amb la intenció de continuar amb la seva bona dinàmica i allunyar-se, definitivament de la zona de descens mentre que els targarins volien sumar els tres punts per seguir escalant posicions i consolidar-se a la zona mitja alta de la classificació. En un derbi on els visitants van merèixer el triomf, el 0-0 inicial no es va moure.