El Manresa aprofita l’ensopegada de l’Horta i és líder en solitari

El Manresa guanya el Martinenc i es manté líder, seguit del Sants, que va vèncer l’Horta per 0-2, que ara és tercer. Vilassar, La Jonquera i Andorra, empatats a 43 punts. el Girona B, fora del descens

VÍCTOR LLUCIÀ @lluci_22

hortaAquest equip va de debò. El Manresa es va imposar al Municipal del Guinardó al Martinenc (3-1) i es col·loca líder en solitari de la classificació de Primera Catalana després de 26 jornades disputades. Els de Dani Andreu, que ja acumulen tres victòries consecutives, van anar per feina des del primer moment. Al minut 5, Hassen es va desfer del porter i va obrir la llauna a plaer. Però al 9’, l’alegria manresana s’enfonsava. Poche, de cap, certificava la reacció dels diables vermells.

Després d’un intercanvi de cops, el Manresa va encarrilar la victòria gràcies al gol de Gerard Bordas que, amb un xut creuat, tornava a posar en avantatja als del Bages. La sentència, però, es va fer esperar. No va ser fins al minut 88 quan Gerard Bordas guanyava la línia de fons i posava una centrada mesurada cap a Noah, que va enviar la pilota al fons de la xarxa. Aquests tres punts permeten somiar al Manresa, que es manté líder de la categoria. Per la seva banda, el Martinenc, ja salvat, té molt lluny les posicions capdavanteres.

EL SANTS ASSALTA EL FELIU I CODINA

En el derbi barceloní de la jornada 26 del Grup 1 de Primera Catalana, el Sants es va endur els tres punts del Feliu i Codina després de superar l’Horta (0-2). Els verd i blancs només han necessitat efectivitat en els primers vint minuts per endur-se el matx. Cristian Mulero, a la sortida d’un córner, va obrir la llauna al minut 7. Al 21’, el ‘pichichi’ del Sants, Sergio Navarro, que ja duu 13 gols en Lliga, va fer el segon i definitiu gol del partit. Tot i quedar-se amb un home menys per l’expulsió del golejador Cristian al minut 38’, el Sants va saber patir i es va acabar enduent el derbi. D’aquesta manera, els de Tito Lossio adelanten l’Horta i ara són segons amb 45 punts, a dos del Manresa. Els de Xavi Molist, per la seva banda, són tercers amb 44 punts.

L’ABADESSENC SORPRÈN EL VILASSAR

En aquesta Primera Catalana boja, i tan competitiva, el penúltim classificat pot guanyar tranquil·lament un rival de la zona alta. L’Abadessenc n’és un exemple evident, i és que ja ha guanyat, sempre a casa, a rivals de la zona alta com el Tona, l’Andorra, el Martinenc i l’Horta. En una primera part pertorbada es van veure els cinc gols del partit.

Èric Latorre va avançar els locals, però Alberto Aybar va empatar pel Vilassar. Al 30’, Aleix Contreras va tornar a posar els del Ripollès per davant, però minuts més tard Soufiane va establir les taules al marcador. I abans del descans, el penúltim classificat de la Lliga va acabar de certificar la sorpresa al Municipal de Sant Joan de les Abadesses anotant el 3-2 definitiu, obra d’Aleix Trulls. Aquesta victòria permet l’Abadessenc somiar amb la permanència, tot i que encara ho té molt complicat. En canvi, el Vilassar perd l’oportunitat de col·locar-se líder de la categoria i baixa fins la tercera posició.

EL GIRONA B RECUPERA EL SOMRIURE

Amb la important victòria davant La Jonquera (1-0), el filial gironí surt del descens i posa en problemes el Lloret. Ambdós equips eren conscients de la importància vital del partit, i el van disputar amb la tensió necessària. Però va ser el Girona B qui es va endur els tres punts del duel gràcies a un solitari gol de Carles Sala al minut 16’. Per tant, el Girona B té ara el descens a dos punts. La Jonquera, en canvi, acumula dues derrotes consecutives i ja està a quatre punts del líder. Javi Amigo, últim reforç dels fronterers, tot i que ha anat convocat, no ha debutat amb l’equip d’Àxel Vizuete.

L’ANDORRA NO DECAU

L’Andorra va vèncer per la mínima (1-0) el Mollet i els vallesans queden pràcticament descartats per l’ascens a Tercera Divisió. Els tricolors van fer un partit molt seriós i continuen en la lluita per assolir l’ascens, ja que són cinquens amb 43 punts. L’únic gol del partit el va fer Arturo Gandara abans d’arribar a la mitja hora de joc. El Mollet de David Ortiz, en canvi, cau fins la novena posició.

EL TONA RENEIX

El Tona reneix davant el Molletense (3-0) i torna a sumar de tres en tres després de tres derrotes consecutives enfront rivals directes com l’Horta, La Jonquera i el Manresa. Els osonencs s’enfrontaven a un Molletense virtualment descendit però que en cap cas va posar les coses fàcils. És més, es va avançar al marcador amb un gol de Genís López al quart d’hora de la primera part. A partir d’aquí, el partit el va dominar el Tona, però els gols no van arribar fins al tram final. Al 62’, Nsue va empatar el matx. I a quatre minuts pel final, Pol Vilaregut va donar la victòria al Tona, que encara manté alguna esperança d’ascens. L’equip de Xavier Melero encara no ha dit la seva última paraula. El Molletense acumula set derrotes consecutives i és últim amb 10 punts.

L’ESCALA S’ENDÚ EL DUEL BOIG DE LA JORNADA

3-4. Amb aquest resultat sorprenent i farcit de gols, L’Escala va superar a domicili l’Avià. Tot i complicar-se la vida durant un tram del partit, els de l’Alt Empordà es van acabar enduent els tres punts d’un partit boig. La primera mitja hora del partit va ser un monòleg de L’Escala, que es va posar 0-3 amb gols de Josep Soler, Abdesslam i Aleix Masjoan. Abans del descans, Arnau Ruiz va retallar distàncies i al 50’, Joan Noguera va fer el 2-3, que va provocar el temor en el conjunt empordanès. Pau Ribas va esvair fantasmes i va fer el quart de L’Escala. Al 67’, Jordi Esteve va fer el definitiu 3-4, que manté els empordanesos en descens. Per la seva banda, l’Avià, tot i no sumar cap victòria en els últims tres partits, està a sis punts del líder.

vic

EL FARNERS S’ALLUNYA DEL DESCENS

El Farners aconsegueix una important victòria davant el Vic (2-0) i es manté fora de les posicions de descens. El conjunt dirigit per Miguel Muñoz suma cinc jornades invicte, amb dues victòries i tres empats. L’heroi del partit va ser Sergio Álvarez, que amb els seus dos gols (46’ i 60’) va deixar sec un Vic que va pagar les vacances de Setmana Santa. Els d’Albert Càmara duen dues derrotes consecutives i són onzens amb 35 punts.

COP D’ESTAT DEL MATARÓ

El Mataró no es rendeix. Després de guanyar a domicili un rival directe com el Lloret (1-2), el conjunt que entrena José Maria Polo es col·loca allunyat a sis punts del descens. La situació del Lloret, que afrontava una veritable final a casa, és més delicada. Baba va avançar els locals a l’hora de joc, però Mohammed va empatar el matx. Quan el partit agonitzava, Oriol Martínez va ser el botxí del Lloret i va donar tres punts vitals al Mataró. La derrota deixa al Lloret en zona de descens.