El Manresa alça el vol i recupera el liderat

Els manresans tornen a guanyar i aprofiten l’ensopegada del Viladecans per fer-se amb el liderat. També ensopega l’Andorra que no passa de l’empat i per abaix la permanència es complica

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
Victòria d'un Manresa que recupera el liderat // FOTO: Facebook CEM Manresa
Victòria d’un Manresa que recupera el liderat // FOTO: Facebook CEM Manresa

Jornada post Setmana Santa i les coses, lluny d’aclarir-se cada vegada es compliquen més, tant per la part de dalt com per baix. Per la zona de dalt els nervis comencen a fer de les seves en molts dels equips i per sota, ningú vol donar el seu braç a tòrcer i es neguen a deixar de lluitar per la permanència.

L’equip més afavorit del cap de setmana va ser el Manresa, el qual va tornar a aixecar el vol i en el moment més oportú. En aquesta jornada, els manresans van visitar, per primera vegada, Can Vinader ila visita va ser molt profitosa. La nefasta primera part que va quallar el Vista Alegre sumada als bons primers 45 minuts protagonitzats pels homes de Peralta, van permetre a aquests posar-se per endavant, per partida doble.

Sala al minut 23 i David Sánchez al minut 37 van ser els artífexs del 0-2. A la segona meitat, tot i que els locals van mostrar una millor cara, no va ser suficient per escurçar les distàncies. Tres punts al sarró i segon triomf consecutiu per recuperar el liderat.

Un liderat que fins a la jornada d’avui ostentava un Viladecans que va signar taules a El Gardeny. Dos conjunts que necessitaven els tres punts, els lleidatans per no caure en descens i els viladecanencs per no perdre la primera plaça. El 0-0 final no reflecteix el que es va veure damunt del terreny de joc, almenys per part dels visitants els quals van culminar una gran primera meitat amb moltes ocasions per poder obrir el marcador.

A la segona part, el guió no va variar gaire i els homes de Paje van continuar assetjant la porteria blava però la falta d’encert de cara a barraca els va acabar passant factura.

RESULTATS  i  CLASSIFICACIÓ JORNADA 30

Ensopegades inesperades

El Viladecans no va ser l’únic que va ensopegar aquesta jornada. Dos dels seus perseguidors, Andorra i Montanyesa també van punxar.

L’Andorra, potser, va protagonitzar la sorpresa del cap de setmana en empatar davant un Gavà que s’apropa a la salvació. El matí nopodia començar de millor manera pels tricolors que van veure com Riverola al minut 13 feia el primer del seu equip. Els de Serrano van saber reaccionar i 15 minuts més tard, Adri Ruíz va enviar la pilota al fons de la xarxa empatant el matx.

A la represa, Joan Vázquez capgirava el marcador al minut 55 en convertir en gol una gran passada de Quiles. No seria fins al tram final, concretament al minut 87, quan Adrià Vilanova va tornar a perforar la porteria blaugrana en rematar un córner al segon pal i feia pujar el 2-2 definitiu al lluminós.

Golejada del Tàrrega davant de la Montanyesa // FOTO: Facebook UE Tàrrega

Un punt per sota dels del Principat trobem a una Montanyesa que va encaixar una de les golejades de la jornada en caure per 4-1 al Joan Capdevila. Els visitants només van tardar 7 minuts a posar-se per endavant amb el gol de Patxi.

Els targarins van saber sobreposar-se a aquest gol matiner i al minut 23 Jofre va marcar l’empat a 1. A la represa, Jonathan al 52 va capgirar el marcador. Un segon gol que va fer molt de mal als barcelonins que van venir-se abaix, fet que van saber aprofitar, de nou Jofre al minut 69 i Mohamed al 89 per tancar la golejada. Els locals van acabar amb un home menys per l’expulsió de Bañuelos amb doble amonestació al 83.

Tres punts per somiar

I, de dos equips amb els deures fets passem a resumir un duel directe per la permanència i amb tot per fer. A La Devesa s’enfrontaven Rapitenca i Sant Ildefons amb l’obligació de guanyar per no despenjar-se i seguir lluitant per quedar-se a Primera Catalana. En una primera meitat on el joc va estar dominat pels rapitencs, les ocasions més clares van ser pel Sani. Dos minuts abans del descans, el visitant Aleu va veure la segona groga i va haver d’abandonar el terreny de joc.

Tot i que els visitants van aguantar amb un home menys, gairebé tota la segona meitat, no van poder fer res per evitar el gol de Joan Sabaté al minut 89 que esvaïa qualsevol esperança de puntuar.

Victòria vital, també, per a un Cambrils Unió que va vèncer per la mínima a l’EFAC i continua amb les seves aspiracions de salvació. Els locals van sortir endollats gaudint de moltes ocasions de gol per poder avançar-se i sentenciar el matx però el porter almacellenc Pau es va lluir i va mantenir als seus dins del partit.

A la represa, els visitants van millorar, encara que van continuar espessos en els darrers metres. Quan tot feia presagiar que el 0-0 no es mouria, Cleweley al 84 va engaltar un xut des de fóra de l’àrea que es va colar per l’escaire fent pujar l’1 a 0 al marcador. Els lleidatans, en superioritat numèrica per l’expulsió d’Alejandro al minut 89, van tenir l’empat al temps afegit, tanmateix, Fuertes va posar una mà miraculosa per treure la pilota i permetre que els 3 punts es quedessin al Municipal de Cambrils.

La lluita continua

L'Igualada guanya i complica la salvació a les Borges // FOTO: Facebook CF Igualada
L’Igualada guanya i complica la salvació a les Borges // FOTO: Facebook CF Igualada

Molt pitjor li van anar les coses a unes Borges que es complica la permanència després de caure a domicili davant un Igualada que segueix somiant amb l’ascens. En un encontre molt igualat, una jugada desafortunada en l’últim minut va decantar el resultat.

Uns primers 45 minuts molt travats i amb escasses ocasions per a tots dos conjunts van donar pas a una segona meitat molt més moguda i que va iniciar-se amb el gol de Nil al 47. El gol va esperonar als locals que van poder ampliar diferències. No obstant això, van ser els borgencs els quals van aconseguir establir les taules al 79 amb el gol de Daniel Pujol.

Deu minuts més tard, una pilota penjada a l’àrea visitant la va pentinar Pelegrí introduint-la en la seva pròpia porteria. Amb aquesta derrota els homes de Cazorla continuen en posicions de descens.

Unes posicions que va deixar fa unes jornades el Júpiter, encara que, ni molt menys està fóra de perill, ja que es troba tan sols 4 punts per damunt de les places de descens. En aquesta jornada es va desplaçar fins a La Noguera per enfrontar-se a un Balaguer descendit la jornada passada. La parròquia balaguerina va haver d’esperar fins a la segona meitat per veure gols.

Els primers a colpejar van ser els visitants mitjançant Peris al minut 53. Un gol que va aconseguir neutralitzar Del Águila a 3 minuts del final de l’encontre. Un puntet que no permet adormir-se als homes de Miguel Lòpez si no volen acabar patint en aquestes jornades que resten.

En el darrer partit de la jornada, el Mollerussa va sumar una victòria essencial per cremar les seves últimes bales si vol pujar a Tercera Divisió. La seva víctima va ser un Vilanova que va sortir golejat del Municipal. Els locals es plantaven al partit amb moltes baixes però això no va ser excusa per tirar el matx endavant i, això que les coses es van posar malament amb el gol de Pinilla al minut 4.

La reacció lleidatana no es va fer esperar i, tan sols 2 minuts més tard, Álvaro Muñoz va establir la igualada. Dos gols més, un de Grau al 38 i un altre de Raya de penal al 44 van remuntar el gol inicial vilanoví. El domini dels homes de Turull durant la segona meitat es va fer palès al minut 71 quan Marc Álvarez va perforar la porteria rival per quarta vegada. Pinilla amb un doblet va anotar el segon del seu equip.