El Manlleu, un líder intractable amb dos bons escuders

Els quadribarrats van tornar a guanyar per la mínima i continuen líders. Però el Lloret i el Vilassar també van sumar de tres i els segueixen de ben a prop.

VÍCTOR LLUCIÀ @VictorLlucia
El Sant Cugat es va estrenar a casa // Foto: Cugat.cat

El Manlleu ha sumat 12 dels 12 punts possibles en les primeres quatre jornades del Grup 1 de Primera Catalana. Un ple de punts difícil d’imaginar abans de començar el campionat. I és que l’equip que entrena Nil Tomàs Urgellès és el primer classificat amb totes les de la llei. Vuit gols a favor i només dos en contra són la carta de presentació d’un Manlleu que ara no es vol posar cap límit. Aspiren a tot.

En el partit d’aquesta jornada, els quadribarrats es van desfer per la mínima del Farners (0-1), que va tenir ocasions suficients per avançar-se al marcador a la primera meitat. Però els gironins van perdonar. A la segona meitat, una solitària diana de Raul Garcia va donar els tres punts als osonencs, que han guanyat els seus darrers tres partits per un gol (1-2, 1-0 i 0-1). El Farners, en canvi, acumula tres derrotes consecutives i resta a la cua de la taula.

Però ni molt menys es pot despistar el més mínim el Manlleu. El Lloret d’Antonio Pérez va demostrar ser un equip de raça i va aconseguir capgirar el marcador a casa davant el Banyoles (2-1). Sergi Ferrusola va avançar els visitants, però el Lloret, gràcies als gols de Marc Vilà i Adri Expósito, aquest últim al minut 87’, va donar la volta a l’electrònic i es manté segon a la classificació, després de sumar un empat i tres triomfs.

El Vilassar de Mar, un ferm candidat a l’ascens a final de temporada, va atropellar el Llagostera B en un matx en què els gironins van anar sempre a remolc al marcador. Amb aquest resultat (4-2), el Vilassar és tercer a la taula amb els mateixos punts que el Lloret. Els del Maresme van anar per davant al marcador en tot moment. Els blaugrana van retallar diferències als instants finals, però una diana final de Ferran al contracop va acabar amb les esperances del Llagostera, que ha patit tres derrotes en els primers quatre partits de lliga.

El Girona C va ensopegar davant un Rubí que no rutlla // Foto: Félix Sancho

El Girona C no va passar de l’empat davant el Rubí a Can Rosès. Tot i que els gironins van remuntar el gol inicial dels vallesans, Óscar Uroz va fer el 2-2 definitiu al minut 65’, despenjant el Girona C del cim de la classificació. Després de quatre jornades, el Rubí no ha estat capaç de sumar cap triomf.

El Palamós es va donar una alegria a casa davant un rival, la recent ascendida Guineueta, que pateix quan ha de jugar en camps grans. El partit es va resoldre a la primera meitat del matx, quan Pep Soler va fer un hat-trick que, sumat a la diana d’Óscar Fernández, van deixar el duel vist per sentència. A la represa, Pep Soler va completar el seu pòker davant d’una Guineueta que no va tenir opcions de ficar-se en el partit.

El Sant Cugat va inaugurar el seu caseller de punts a casa derrotant el Tona per 2-0 en un partit dominat pel conjunt local. Els vallesans van dur el pes del partit durant els 90 minuts, però el gol es va fer esperar. Al segon acte, una vaselina d’Adri Arenas va aplanar el camí pels roig-i-negres, que a partir d’aquell moment van jugar amb més tranquil·litat i van trobar més espais al contraatac. Amb el Tona bolcat a l’atac, novament Adri Arenas, aquest cop amb un xut creuat, va batre Carlos per sentenciar el matx.

El degà va atropellar la Guineueta i remunta el vol // Foto: L’Esportiu de Catalunya

Vic i Sant Juan Montacada van empatar a un en un duel travat i ple d’interrupcions. Un partit, a més, marcat per l’actuació arbitral, de la que es van queixar molt els jugadors del Vic, que es va quedar amb un home menys al minut 55’ per doble groga de Gerard Enrich. Tot i així, els vigatans van ser els dominadors del matx, però ambdós equips només van sumar un punt després dels 90 minuts.

Can Vidalet i Sabadell Nord van empatar a zero en un duel on les ocasions de gol van brillar per la seva absència. Tot i la manca de punteria, ambdós equips acumulen tres jornades sense conèixer la derrota.

La Jonquera ja sap el que és guanyar i remunta un bon grapat de posicions a la taula, gràcies a la seva ajustada victòria davant l’Argentona a casa. Un solitari gol d’Arnau Garcia abans de la mitja hora de joc va ser suficient perquè els fronterers sumessin els primers tres punts del curs i deixessin buit el caseller de triomfs de l’Argentona, que no acaba de carburar.