El Lloret deixa el grup 1 sense invictes

El Lloret va derrotar el Vilassar, que torna a compartir liderat amb el Girona C. El Palamós falla però es manté tercer. A la zona baixa, victòries del Llagostera B i la Guineueta

VÍCTOR LLUCIÀ @VictorLlucia
Els jugadors del Lloret van celebrar un important triomf contra el Vilassar // FOTO: @fchamizo8

Les ratxes no són per sempre. I menys en una categoria com la Primera Catalana. Hi ha un dia en què quelcom falla. O simplement el rival és millor en aquell partit i ho demostra en el terreny de joc. Exactament això li va passar aquest cap de setmana al Vilassar de Mar, l’únic equip que encara no havia perdut en lliga. Si la setmana passada va caure el Girona C amb l’Argentona, en aquesta jornada el Lloret va superar els fins ara líders del Grup 1. Això sí, els gironins van necessitar dos gols quan el partit ja agonitzava, obres de Marc Vilà i Serralunga (3-1). Tot i la derrota, els d’Alberto Aybar ‘Peque’ comparteixen liderat amb el Girona C amb 32 punts. Per la seva banda, el Lloret ja és quart, encara que a 11 punts dels líders.

El filial gironí es va reposar de la derrota de la setmana passada i va vèncer amb autoritat el Can Vidalet (2-4), que ja comença a flirtejar amb la zona de descens. Els locals van marxar al descans amb un avantatge d’un gol gràcies a Aidan García. Però els d’Àxel Vizuete van reaccionar a la represa. Aleja, Muri i el doblet de Toni Rossell van capgirar el marcador. D’aquesta manera, Girona C i Vilassar de Mar tornen a estar empatats al capdavant de la taula.

La Jonquera ja mira els grans de tu a tu. Després d’un inici dubitatiu, l’equip fronterer ja suma 18 punts. Aquest cap de setmana va trencar una ratxa de tres partits sense guanyar. I ho va fer davant el Rubí, que acumulava dos triomfs en les darreres dues jornades. Bruno Müller i Pol Compte, per partida doble, van ser els autors dels gols de La Jonquera, que ja és vuitena. El Rubí, amb dos punts menys, cau a l’onzena plaça.

Quatre empats a la zona mitjana

Només un punt separa el Sabadell Nord del Tona // Foto: Twitter Ràdio Sabadell

El Palamós no va ser capaç de guanyar el Farners a casa i va perdre una bona oportunitat per retallar punts amb els líders. Ambdós equips gironins van realitzar un partit molt seriós, però no van estar encertats de cara a porteria. Amb aquest punt, el Farners deixa de ser cuer i és a sis punts de la salvació. Per la seva banda, el Palamós és tercer, a 10 punts dels capdavanters. Amb el mateix resultat va acabar el partit entre el Banyoles i el Manlleu al Pla de l’Estany (0-0). Pels locals ja són tres jornades sense guanyar, mentre que els quadribarrats trenquen una ratxa de quatre derrotes consecutives.

El Tona va tallar la dinàmica de dues setmanes seguides guanyant i va empatar a terres vallesanes davant el Sabadell Nord (1-1). Mendoza va avançar els quadribarrats al primer quart d’hora de joc, però Xavi Roura en pròpia porteria i al minut 24, va establir l’empat a un definitiu. El Sabadell Nord, sisè amb 19 punts, i el Tona, novè amb 18, es mantenen a la zona mitjana de la classificació del Grup 1 de Primera Catalana.

Sant Cugat i Vic van empatar en un partit plegat d’alternatives al Municipal Jaume Tubau (2-2). Abans dels primers deu minuts de joc, Marc Pascual i Gerard Verdaguer van colpejar, un per cada equip. El mateix Gerard Verdaguer, al 51’, va desfer momentàniament l’empat des del punt de penal. Però Naoufal El Ghrim, a falta de 20 minuts pel final, va establir el definitiu 2-2. Els vallesans són setens, encara que lluny dels líders, mentre que els vigatans acumulen cinc partits sense guanyar i són dotzens.

El Llagostera B ja acumula cinc partits sense conèixer la derrota. I aquest cap de setmana va derrotar el nou cuer de la lliga, l’Argentona, gràcies a un solitari gol de Josué Prieto passada l’hora de partit. Els blaugrana, d’aquesta manera, pugen fins a la tretzena posició amb 15 punts i es mantenen fora de la zona de descens. L’Argentona, després de vèncer el Girona C, torna a caure derrotat.

La Guineueta continua en estat de gràcia. Des de l’entrevista de FutbolCatalunya a l’entrenador de l’equip de Nou Barris, Luis Gallego, ha sumat sis punts dels sis possibles. I és que l’equip va fer un click i les peces sembla que van encaixant. Damián Obispo va obrir la llauna i Youssef, encara a la primera meitat, va ampliar distàncies des dels onze metres. Manu, a la represa, va posar el tercer al marcador i va sentenciar el matx pels locals. El Sant Juan Atlético Montcada, al darrer minut, va maquillar l’electrònic.