El Lleida Esportiu B frena al Mollerussa

Vuit jornades després, el Mollerussa perd els seus primers dos punts en una jornada on Viladecans i Igualada van ser els grans beneficiats gràcies a les seves victòries

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
El filial del Lleida frena la ratxa de victòries del Mollerussa // FOTO: lleidaesportiu.cat

Sembla que el descans “obligat” que va tenir el Mollerussa la setmana passada no li va sentar gaire bé al conjunt lleidatà, el qual no va poder ampliar la seva ratxa de victòries. El seu botxí va ser un Lleida B que tampoc va jugar l’anterior jornada en suspendre’s el seu partit per la forta pluja caiguda a Lleida i que arribava a l’encontre amb la intenció de refer-se dels 4 gols encaixats contra el Tàrrega.

Amb la golejada al cap, el filial va intentar no donar facilitats al darrera i va aconseguir plantar-se al descans amb el 0-0 inicial. A la segona meitat, el local Raya al minut 50 va trencar la defensa blava per marcar l’1 a 0. Un resultat que es va encarregar d’igualar Raúl Feher al 52.

Un empat del líder que no va poder aprofitar un Manresa que va signar el seu segon empat consecutiu i es va deixar els primers punts al Nou Congost contra un Andorra que tornava a jugar després de les competicions internacionals dels seus jugadors i que tenia un objectiu molt clar: sumar el segon triomf de la temporada. Tot i que el rival i l’escenari no eren els més propicis per portar a terme aquest objectiu, el matí es va posar de cara pels tricolors ben aviat. Corria el minut 7 i Kiki va obrir el marcador pels seus.

Una alegria que no va durar gaire, concretament tan sols 5 minuts, el temps que va tardar Manel Sala a restablir una igualada que seria definitiva.

RESULTATS  i  CLASSIFICACIÓ JORNADA 8

Grans beneficiats

Qui si va saber treure profit de les ensopegades dels anteriors equips, va tornar a guanyar a domicili i va pujar fins a la segona plaça va ser el Viladecans, el qual va mesurar les seves forces davant el Balaguer. En una primera meitat frenètica i sense un domini clar per cap dels dos equips, el gol de Borja al minut 11 de penal va agafar per sorpresa a uns locals més ambiciosos en els minuts inicials. La rèplica balaguerina no es va fer esperar, Adri va empatar el matx al 13 mentre que Pau a la sortida d’un córner al minut 17 va posar per endavant als seus.

L’expulsió, precisament, d’Adri al minut 21 en veure la segona groga va canviar el signe de l’encontre. Els visitants van passar a dominar el partit i fruit d’aquest domini va caure el segon obra de Roger al 32. A la segona meitat, Peralta va fer pujar el 2-3 al marcador. Amb el resultat a favor i un home més, els de Paje van gaudir de multitud d’ocasions per sentenciar, tanmateix van haver de patir fins al xiulet final per poder celebrar el triomf davant un Balaguer que, en els últims minuts, va estirar línies a la recerca de l’empat.

Nou triomf de l'Igualada i ja van 5 consecutius // FOTO: Facebook CF Igualada
Nou triomf de l’Igualada i ja van 5 consecutius // FOTO: Facebook CF Igualada

L’altre equip beneficiat de la jornada va ser un Igualada que continua amb el seu particular idil·li amb la victòria i ja s’apropa a les posicions d’ascens. En aquesta jornada no tenia un desplaçament gens fàcil donat que visitava La Devesa per enfrontar-se a la Rapitenca. Una Rapitenca que va tornar a ensopegar amb la mateixa pedra que en les darreres jornades: la falta d’eficàcia de cara a porta.

Tot el contrari que el seu rival, el qual va saber patir i aprofitar les seves ocasions per emportar-se els tres punts. El gran inici dels locals el va culminar Sabaté al minut 18 amb el seu gol. Tot i que les ocasions van continuar caient de la banda ebrenca, aquests no van ser capaços de materialitzar-les i sentenciar l’encontre, fet que van aprofitar els blaus per entrar, endollar-se i començar a dominar el matx. La paciència dels visitants va tenir la seva recompensa. Primer Omar al 33 i després Martí Just al 55 a porteria buida van capgirar el marcador.

Polèmica arbitral

Amb els mateixos punts que l’Igualada trobem a l’EFAC qui aquest cap de setmana rebia al Sant Ildefons i qui, una setmana més, va sortir adormit al terreny de joc. Això, juntament amb la inoperància del rival davant de porteria, van portar a tots dos a signar una primera part més que avorrida. Tot el contrari va succeir a la represa on els de Radulovic es van posar les piles a la recerca del gol. Després d’algunes aproximacions perilloses, Òscar Canadell va enviar la pilota al fons de la xarxa visitant, fent pujar el primer de la tarda.

L’avantatge lleidatana es va esvair 8 minuts més tard quan Víctor García de magistral llançament de falta va igualar el partit. Els darrers minuts, l’àrbitre es va erigir com a protagonista del matx, no xiulant un possible penal als locals i expulsant amb vermelles directes al porter suplent Pau Mora per protestar al 83 i al jugador Jorge Berbegal al 89.

Polèmica arbitral i victòria necessària del Vilanova a terres tarragonines // FOTO: @cfvng

Tampoc es van lliurar de la polèmica arbitral al Cambrils Unió-Vilanova on els cambrilencs van afegir una nova derrota al seu caseller i continuen sent l’únic equip del grup 2 que no ha guanyat en l’actual temporada. En aquesta jornada, els homes de Franco tenien una nova oportunitat per sumar els seus tres primers punts davant del Vilanova.

Pel que fa al partit, les expulsions amb vermella directa del míster Edu Franco, del seu segon Sergi Fernández i del jugador suplent Òscar Morell al 75 van marcar, en certa manera, els darrers minuts del matx. Un encontre on el solitari gol d’Antoni Pinilla, 3 minuts després de la polèmica arbitral, va decantar el partit del costat d’uns vilanovins que es van emportar una victòria molt necessària per posar fi a una ratxa de 4 partits sense vèncer.

Punts in extremis

Dos dels rivals directes del Cambrils com són el Tàrrega i el Gavà van signar taules al Municipal Joan Capdevila. En un encontre on l’inici fulgurant dels locals no es va traduir al marcador, els visitants van saber patir i esperar el seu moment que va arribar al minut 35. Joni amb una espectacular canonada que es va colar per tot l’escaire va anotar el primer de la tarda.

El gol va animar als lleidatans que van estar a punt de fer el segon quan Sergi Solé va intentar sorprendre a Kilian des del mig del camp. A la segona meitat, als gavanencs els hi va costar molt aproximar-se a la porteria rival a excepció del tram final on van gaudir d’alguna ocasió. Va ser Marcos de penal al 87 l’artífex de posar l’1 a 1 a l’electrònic i permetre sumar un punt in extremis als blaugrana.

Punt d'orgull d'un Vista Alegre que va sumar un punt amb un home menys // FOTO: @udvistaalegre
Punt d’orgull del Vista Alegre davant les Borges // FOTO: @udvistaalegre

Punt in extremis també, però, sobretot punt d’orgull va sumar el Vista Alegre a casa en el seu enfrontament contra unes Borges Blanques invicta, fins ara, lluny del Municipal. El matí no podia començar millor pels locals que es van avançar al minut 26 amb el gol de Muñoz. A partir d’aquest moment, les coses es van començar a torçar pels homes d’Eloy Martínez, els quals van veure com al minut 37 el col·legiat els hi va xiular un penal en contra i va expulsar a Cristian Faura qui va veure la segona groga. L’encarregat de llençar i transformar la pena màxima va ser Torné.

Amb l’1 a 1 es va arribar al descans. Als dos minuts de la represa, Ricky va posar per endavant als seus. Els de Castelldefels no van rendir-se, van continuar lluitant i, a un minut del final, van rebre el premi del gol, obra de Víctor Hidalgo.

En el darrer partit, els espectadors desplaçats fins a La Verneda van poder presenciar un bon derbi barceloní entre Júpiter i Montanyesa. Amb els dos equips necessitats de punts, el partit va guanyar en joc ofensiu i oportunitats. Els primers a colpejar van ser els locals gràcies al gol d’Eric al minut 7. A poc a poc, el matx es va anar igualant i creixent en intensitat, tanmateix no seria fins al minut 54 quan els visitants van poder empatar amb el gol de Carlos Ruiz. Aleshores, els de Poblenou es van llençar a l’atac a la recerca del gol del triomf, encara que l’1 a 1 ja no es mouria del lluminós. Els grocs i negres van finalitzar amb 10 per l’expulsió de Jaime Hernández al 88 en veure la segona groga.