El Lleida de la Santa Fe

Per cinquena vegada consecutiva, el conjunt blau intentarà pujar a la Liga Adelante. Ho farà amb Gustavo Siviero, que signa per un any més un altre optatiu. L’argentí comença la pretemporada el 18 de juliol i ara mateix té 9 jugadors

JORDI MESTRES @jordimestres7
Gustavo Siviero, experiència per al Lleida Esportiu // FOTO: Futbol Balear
Gustavo Siviero, experiència per al Lleida Esportiu // FOTO: Futbol Balear

Fumata blanca a la Terra Ferma. Després de tantes setmanes com noms, el Lleida ja té entrenador. No serà Iñaki Alonso, Pablo Alfaro ni Kiko Ramírez. L’escollit és Gustavo Siviero, primer tècnic no europeu de la història del club, segons informava Oriol Jové. Serà el quart en els cinc anys del Lleida Esportiu, després d’Emili Vicente, Toni Seligrat i Imanol Idiakez. L’objectiu després de quedar-se a un penal de pujar a Liga Adelante segueix sent el mateix. Tot i això, aquella ferida encara ha de cicatritzar. I és que d’aquell equip només queden set futbolistes amb contracte, que encara no és definitiu que segueixin. Més d’un podria seguir l’exemple d’Alex Albístegui, que avui ha fitxat pel Reus. El Lleida Esportiu ha de reinventar-se i Jordi Esteve, el director esportiu, tindrà molt a dir en aquest sentit.

De moment, les úniques incorporacions han estat les de Noel Carbonell del filial i Cristian Gómez. Poc, tenint en compte que queden quatre dies per a l’inici de la pretemporada. Desvetllar la incògnita de l’entrenador ja és un pas, però. Siviero, de 46 anys i ex internacional argentí, acredita un bon currículum.

Va dirigir el Real Murcia a la Liga Adelante i on va triomfar de veritat va ser a l’Atlètic Balears, amb qui va disputar una promoció d’ascens. Aquest va ser el seu últim equip la temporada passada, quan va ser destituït. Des d’aleshores, els resultats van minvar. La proposta de joc era realment atractiva i la sensació és que, d’haver seguit, l’equip hagués mantingut el nivell.

Gustavo Siviero signa per una temporada, amb l’opció de prorrogar el contracte una altra sempre i quan arribi a un acord amb la directiva d’Albert Esteve. El Camp d’Esports canvia la pilota basca pel tango argentí. Comença una nova era a la terra ferma i el Lleida de la Santa Fe – província natal del nou tècnic – promet, com sempre, emocions fortes.