El liderat torna a Mollerussa

Una setmana més tard, el Mollerussa recupera el liderat gràcies a la seva victòria i la derrota del Viladecans

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
El Viladecans es deixa el liderat a Tàrrega // FOTO: Facebook UE Tàrrega

Potser estem vivint una de les temporades més apassionants i igualades dels darrers anys. Qualsevol equip pot fer-se amb el triomf i les sorpreses estan a l’ordre del dia. I, si no que s’ho preguntin a Mollerussa i Viladecans.

RESULTATS  i  CLASSIFICACIÓ JORNADA 10

Els lleidatans estaven obligats a guanyar si volien tenir alguna opció de recuperar el liderat i esvair qualsevol indici de crisi. El seu rival, el Gavà arribava amb tres jornades sense vèncer a l’esquena i amb la intenció de posar-s’ho difícil als locals. Dit i fet. Després d’una primera meitat molt igualada, els gavanencs van passar a controlar el partit en els segons 45 minuts i van posar setge a la porteria contrària però, com ja va sent habitual, no van saber sentenciar el matx.

Fet que van aprofitar els homes de Turull, els quals amb el pas dels minuts van anar creixent i al minut 83 Álvaro va fer el gol decisiu. Cal destacar el gran paper del porter del Mollerussa, Joan Marc que va ser un dels “culpables” de la victòria del seu equip. Set dies després, el liderat torna al Pla d’Urgell.

Un liderat que va deixar escapar un Viladecans que va caure derrotat a Tàrrega i que segueix sense convèncer lluny del Municipal. El matiner gol de Jofre al minut 4 va permetre als locals posar el cadenat en defensa i cedir el domini als de Paje. L’inici fulgurant dels visitants en els primers minuts de la segona meitat, podia fer creure que el guió canviaria, tanmateix, aquest bon inici, es va anar esvaint. En els últims minuts, els barcelonins van tornar a apretar a la recerca de l’empat, encara que sense portar gaire perill a la porteria targarina. Els d’Edu Berrocal van aprofitar una contra per sentenciar l’encontre al minut 89 amb el gol d’Ander.

Igualat a punts amb el Viladecans trobem a un Manresa que va retornar al camí del triomf, després de 3 partits sense guanyar, en desfer-se de l’EFAC en el partit de la jornada. Els manresans van sortir amb les piles carregades al Municipal d’Almacelles i a la mitja hora, ja guanyava gràcies al gol de Manel Sala. No seria fins al minut 53 quan, de nou Manel Sala va ampliar les diferències. Tot i el resultat, els locals no van abaixar els braços i Enric Bosch va fer pujar l’1-2 al lluminós al minut 60. Tres minuts més tard, els almacellencs van estar a punt d’empatar el matx. No obstant això, va ser el visitant Damià qui va tornar a perforar la porteria local al 90 en culminar una contra.

A prop de la zona noble

Setmana rodona per l'Andorra que va sumar dues victòries en tres dies // FOTO:@FCA_oficial
Setmana rodona per l’Andorra que va sumar dues victòries en tres dies // FOTO: @FCA_oficial

Qui tampoc es pot queixar dels seus resultats és l’Andorra que ha signat una setmana rodona en la qual ha aconseguit dues victòries que li permeten allunyar-se del descens. Els tricolors van guanyar el seu partit ajornat contra el Vilanova el passat dijous i amb aquesta injecció de moral es van presentar a La Verneda per enfrontar-se a un Júpiter que, també arribava a l’encontre amb un triomf sota el braç.

Una primera meitat amb uns minuts inicials on els locals van cercar el gol amb insistència i un tram final amb un matx trencat, d’anada i tornada va finalitzar amb 0-0 al marcador. A la segona part, Cristian es va erigir com l’heroi dels andorrans anotant els dos gols del triomf. El primer, al minut 70 en transformar una pena màxima i el segon, 10 minuts més tard.

Per un gol més va vèncer l’últim rival de l’Andorra, el Vilanova. Els vilanovins van viatjar fins a Castelldefels amb l’objectiu de refer-se de la derrota que van patir dijous i sumar els tres punts davant el Vista Alegre. Pel que fa al partit, després d’uns primers 15 minuts amb escasses ocasions per part de tots dos, a poc a poc els visitants es van anar fent amb l’encontre i gaudint de clares aproximacions com el travesser d’Iván Torres al 30. Al minut 43, el killer Ignasi no va fallar, marcant el primer del matí pels seus. A la represa, Oriol Codina al 76 i Antolínez al 86 van acabar de matar als locals, els quals van tornar a encaixar, per segon partit consecutiu, tres gols.

Una posició per damunt del Vilanova està una Montanyesa que en aquesta jornada es va desplaçar fins a terres tarragonines per jugar contra el Cambrils Unió. Un matx entre dos conjunts que volien fer bones les seves darreres victòries contra Sant Ildefons i EFAC, respectivament i, on a més a més, els cambrilencs necessitaven els tres punts per intentar deixar el fanalet vermell i brindar el primer triomf de la temporada a la seva parròquia. Bones intencions que es van estavellar contra un rival en clar ascens i que practica, potser el millor futbol del grup.

Un solitari gol de David Bauli, just abans del descans va ser suficient perquè els visitants s’emportessin uns punts vitals per allargar la seva dinàmica positiva a 7 encontres sense perdre i pujar fins a la zona mitja-alta de la taula. Els grocs i negres van finalitzar l’encontre amb 10 homes per l’expulsió de Lamin en veure la segona groga al minut 89.

Ratxes negatives trencades

Dos dels rivals directes del Cambrils, Lleida B i Balaguer van posar punt final a les seves ratxes negatives i van agafar una mica d’aire en la seva lluita per deixar enrere el descens.

Adri Gené, el gran protaginista en el triomf del Lleida B davant l'Igualada // FOTO: lleidaesportiu.cat
Adri Gené, el gran protagonista en el triomf del Lleida B davant l’Igualada // FOTO: lleidaesportiu.cat

El filial del Lleida va rebre a un Igualada que volia tornar a sumar els tres punts després del seu empat contra el Mollerussa. El partit va tenir un únic protagonista: Adri Gené qui amb el seu hat-trick va permetre que el conjunt local s’apuntés la seva segona victòria de la temporada. Els blaus van signar una gran primera meitat on van gaudir de les millors ocasions i on van trobar el premi del gol al minut 44 amb el primer de la tarda de Gené en un ú contra ú.

Als segons 45 minuts, els visitants van estirar línies cercant la igualada però un Lleida ben col·locat i molt seriós al darrera ho va impedir. Al tram final, de nou Gené al 75 i al 88 va sentenciar el matx.

El segon en discòrdia, el Balaguer s’enfrontava a un Sant Ildefons que arribava al Municipal amb la intenció d’oblidar la derrota de la setmana passada. Un objectiu que es va difuminar ben aviat. Els locals van sortir endolladíssims i tan sols van tardar 7 minuts a obrir la llauna gràcies a la diana de Marc Sánchez en rematar una bona acció per banda. El gol va fer reaccionar als visitants que van intentar fer-se amb la possessió i crear ocasions.

A la represa, els homes de Javi Gómez no van defallir i van continuar insistint davant la porteria rival. Per la seva part, els de La Noguera van saber esperar i al minut 77 Víctor Darias va marcar el definitiu 2-0 que posa fi a una dinàmica de 5 partits sense guanyar.

En el darrer partit a analitzar, la Rapitenca (dijous va empatar contra el Lleida B en el partit ajornat per la pluja) va perdre davant les Borges per la mínima. Els rapitencs van sortir amb ganes de dedicar la primera victòria de la temporada als seus aficionats. Tanmateix, es van trobar amb un rival que va portar el pes i el control del partit durant els primers 45 minuts.

A la segona meitat, tot i que els ebrencs van despertar, van ser els lleidatans els que van encertar de cara a porta. El gol de Torné al 55 a passada de Ñoño va donar un triomf important als homes de Cazorla i va confirmar el bon moment dels visitants lluny de casa.