El Girona B es queda sol en la caça del ‘perfecte’ Peralada

EL RESUM Mentre la ‘batalla de Vilablareix’ es convertia en la festa del penalti on el filial del Girona es menjava el pastís, a Peralada el líder suava però es feia amb els tres punts. El Girona B és ara la principal ‘amenaça’ altempordanesa. Al grup 2, El Catllar ja nota l’alé de Martinenc, Viladecans i Tàrrega

REDACCIÓ
redaccio@futbolcatalunya.com

Joel, del Martinenc, en acció contra l’EFAC Almacelles // FOTO: fcmartinenc.cat

Sis de sis i pujant. El Peralada manté el seu compte de victòries i es consolida al capdavant del grup primer de Primera Catalana. No obstant això, el Mollet no ho ha posat gens fàcil. La rematada de cap d’Àxel Vizuete al minut 55 ha estat suficient per als de Nacho Castro, que ja només tenen a prop al Girona B.

El filial gironí ha estat el guanyador del que a la prèvia qualificàvem com la ‘batalla de Vilablareix’. Batalla esportiva, que quedi clar, que ha acabat 3-1. El Banyoles ha vist com els d’Arnau Sala s’enduien els tres punts i allunyaven als de l’Estany del líder. Ha estat un partit amb tres penaltis, dos transformats per Gumbau i Arjona per part local i el tercer, pel veterà Xavi Banal a les acaballes, en el que ha estat el gol de l’honor dels de Marc Matamala. Per cert, el tècnic del Banyoles ha estat expulsat per protestar després que Rodríguez Abadal xiulés el segon penalti. Dembo Batchilly ha marcat el gol restant del Girona B.

El Banyoles perd pistonada, com també ho fa un Sabadell B que s’ha hagut de conformar amb un empat a un gol al Josep Suñer. El filial arlequinat s’ha avançat gràcies a Marçal Lladó, però Xavi Mora ha empatat pel Guíxols poc després. Els ganxons segueixen cuers i sense guanyar ni un partit.

Bona jornada pel Montcada. Els de Salvanyà han frenat la ratxa de dues victòries del Granollers, amb un 0-2 al Carrer Girona signat a la segona part per Oriol Vila i l’ex jugador del Sants Edu Alliaume, des del punt de penalti. I el partit boig de la jornada s’ha viscut a Pomar. S’enfrontaven, en duel barceloní, Canyelles i Júpiter. Un espectacular 3-4 que suposa la segona victòria com a visitant d’un conjunt grisgrana invicte lluny de La Verneda. La vermella directa a Manolo Bueno al minut 21 ha donat ales a un equip local on Kañi ha vist porta per primer cop aquesta temporada. Però el ‘killer’ del Canyelles ha estat expulsat a la segona part i, amb igualtat numèrica, els jupiteristes han passat del 2-1 al 2-4. Silver, bigolejador aquest diumenge, ha rubricat el 3-4 final.

Qui ha recuperat el somriure és la Unificació Llefià. Jordi Souto, des de la grada, ha pogut veure com el seu equip guanyava el segon partit de la temporada –no ho feia des del 12 de setembre a l’exili de Sant Adrià contra el Guíxols- gràcies a un gol de Juan Pedro a Vic (0-1). Els badalonins superen a la classificació a un Lloret que va veure com el Farners estrenava el seu compte de victòries com a visitant. 1-2 per als de Triadú. I a Les Forques, repartiment de punts sense gols entre La Jonquera i Avià. Gràcies a aquest punt, l’equip avianenc que dirigeix Víctor Vera evita el fanalet vermell.

I per acabar, menció especial a la victòria del Vilassar Dalt a Ca n’Anglada. Els de Pedro Quijada jugaven amb 10 per la doble groga a Moha, però tres minuts després, en inferioritat, Edu Marcel els donava un gol que ha estat decisiu davant un San Cristóbal que també ha acabat amb 10 per la vermella directa a José Sánchez als darrers instants del partit.

ELS NÚMEROS

GOLS DE LA JORNADA: 21 (9 locals i 12 visitants)

EXPULSATS: Kañi (Canyelles), Manolo Bueno i Sergio Pereira (Júpiter), Miguel Donoso (Mollet), José Sánchez (San Cristóbal), Moha (Vilassar Dalt), Pinadella (Granollers) i Marc Matamala (ent. Banyoles).

COMPLEIX CICLE D’AMONESTACIONS: Israel (Júpiter).

MÀXIM GOLEJADOR DEL GRUP: Coro (Banyoles), 7 gols (2 de penalti).

PORTER MENYS GOLEJAT: Toni Montero (Peralada), 1 gols en 6 partits (0,16 gpp).

CINC EQUIPS EN UN PUNY

S’apreten les coses a la zona alta del grup segon. En un matí mogut a Tarragona per la celebració d’una beatificació massiva, El Catllar ha aconseguit un punt que el permet encara liderar en solitari la classificació. Els d’Angel García havien de passar una dura prova contra una Cultural Torreforta que s’ha avançat en el marcador amb un gol de Xavi Guaita, però un ‘ex’ del conjunt tarragoní, Àlex González, ha tornat l’empat dos minuts després. A la represa, Pol Ferrer ha capgirat la truita però David Molina ha restablert en els darrers minuts un empat que ja seria definitiu.

L’empat d’El Catllar permet a Martinenc, Viladecans, Tàrrega i Horta –per ordre classificatori- esgarrapar distància al líder del grup. Al Guinardó, els de Manel Moya han pogut dedicar un triomf a la memòria de Paco García Llamas, present avui a molts camps que l’han recordat amb un sentit minut de silenci. Javi Ruiz ha avançat al Martinenc en els primers minuts i no ha estat fins als instants finals quan Céspedes i Joel han arrodonit el triomf contra l’EFAC Almacelles.

A Can Vinader, el Viladecans ha dominat el duel de proximitat contra un Vista Alegre que segueix sense conèixer la victòria. Edgar Doblas, pels visitants i Gerard Brinquis, pels locals, han establert un empat a un gol que només ha desfet l’exjugador del Martinenc Aaron Adams amb una xilena només un minut després d’entrar al camp en el lloc de Rulo. Arribar i moldre. Alegria pels de Juan Camilo Vázquez i tristor per l’equip de Xavi Moro, en altres èpoques acostumat a inicis millors.

També el Tàrrega ha fet els deures contra un altre equip sense victòries, l’At. Alpicat. 3-0 al Joan Capdevila per als d’Edu March, que ha celebrat el seu sant amb un triomf amb gols de Rafa Delgado, Esteve i Amorós. Els visitants han acabat amb 10 per vermella directa a Jordi Francés. I no gaire lluny de Tàrrega, al Municipal de Balaguer, l’Horta d’Archi s’ha endut tres punts d’or. José Javier i Miguel Rubio han certificat la victòria dels del Feliu i Codina, que no guanyaven fora des del 14 de setembre a Torredembarra.

A banda del viscut a Tarragona, els altres dos empats de la jornada es van produïr a Torredembarra i Vilanova. Els torrencs van igualar gràcies a Pepo el gol amb què l’Igualada es va avançar a la primera part, obra de Palet, mentre que a l’Alumnes Obrers Vilanova i Marianao Poblet han signat taules sense gols i es mantenen a la zona tèbia de la classificació. Qui ha agafat aire en aquesta jornada és l’Amposta. 2-1 a casa contra un Tecnofutbol que havia igualat ràpidament el gol inicial d’Albert Arnau, gràcies a Sebas Galles. Però als darrers instants, Josep Ramon va donar l’alegria als de Nacho Pérez.

Aquesta sisena jornada no ha quedat tancada en aquest grup segon. Recordem que el partit Andorra-Jesus i Maria, ajornat per compromisos internacionals de futbolistes del conjunt andorrà, es jugarà el 7 de desembre. Encara ha de ploure molt…

ELS NÚMEROS

GOLS DE LA JORNADA: 20 (12 locals i 8 visitants)

EXPULSAT: Jordi Francés (At. Alpicat).

COMPLEIX CICLE D’AMONESTACIONS: Lavilla (Viladecans).

MÀXIMS GOLEJADORS DEL GRUP: Sergi Arranz (Horta), Edgar Doblas (Viladecans) i Aleix Robert -2 de penalti- (Amposta), amb 5 gols.

PORTER MENYS GOLEJAT: Joel Mur (Tàrrega), 3 gols en 6 partits (0,5 gpp).